Keresés

Részletes keresés

püfffneki Creative Commons License 2017.05.14 -1 0 58

Tegnap nagyon rossz alvás, és újboli kézfájás , talán ezért felejtettem el írni.

annamari073 Creative Commons License 2017.05.12 -1 0 57

Igen, attól függ, hogy honnan számítjuk a háromnegyed négyes ébredést :) Azért a hat órai alvás - szerintem legalábbis - kicsit kevés, bár ezt onnan tudja az ember, hogy utána napközben mennyire lesz vagy marad élénk. Onnan szoktam tudni, hogy mikor kevés az éppen aktuális éjszakai alvásom, hogy utána délelőtt elkezdek-e ásítozni vagy iszonyatosan fáradt lenni. Ha igen, akkor tudom, hogy kevés volt.

Az esővíz gyűjtése nagyon jó dolog, egy időben mi is gyűjtöttük - a tartálya még mindig meg is van -, de aztán az is elmaradt. Igazad van, elég csúnya fű akkor, ha nincs öntözve és már jó ideje nem esett.

Főleg az eper igényli még az öntözést.

A málnát hogyan oldod meg, hogy minden évben tudjon tovább terjeszkedni? (miénk a régi töveken nem hoz rendesen termést, hanem odébb bújik elő a földből és azon terem, tehát egyre tovább és tovább nő)

Ma megint hatalmas zápor esett, csak délután háromszor. És még most is nagyokat dörög az ég, lehet, hogy újabb eső fog esni. Párás az idő, mintha a trópusokon lennénk. Még szerencse, hogy a lakásban nem érezni olyan nagyon ezt.

Előzmény: püfffneki (56)
püfffneki Creative Commons License 2017.05.12 -1 0 56

Ma 3/4 4kor ébredtem. nem tudom ez a jó alváshoz számít e.

Végülis ha este 9 től számolom akkor több mint 6 óra.

Krumplit sose locsolom , a többit  csakis a tövén. gyűjtök e célra esővizet.

eper is van és rengeteg málna.

Idén aszályos nyár lesz.:(((

A fű se szép ha nem locsolod.

Előzmény: annamari073 (55)
annamari073 Creative Commons License 2017.05.11 -1 0 55

Örülök annak, hogy most jól aludtál. Szerencsére nekem is sikerült. Ezek szerint talán nem vagyok a melegfrontra érzékeny.

Biztosan fogsz tudni még kapálni, bízom abban, hogy a kezed hamar meggyógyul. Az jó, ha ennyi mindent meg tudsz termelni. Nálunk az is baj volt, hogy rengeteget kellett öntözni, főleg a paradicsomot, paprikát és zukkinit, és mivel nem volt ásott kút, hanem a kerti csapból öntöztük a vizet, így szerintem a végén többe került az egész, mintha megvettük volna a boltban. Te hogyan öntözöl?

Nekünk cseresznye-, meggy-, sárgabarack-, alma-, körte- és szilvafánk van. A dióból, gondolom, tavaly Nálatok sem nagyon termett, ugye? Mert arra nagyon sokan panaszkodtak. (és van még némi szőlő is, de az elég vacak fajta)

Előzmény: püfffneki (54)
püfffneki Creative Commons License 2017.05.11 -1 1 54

Reménykedem, hogy javulgat.

jót aludtam, majnem reggel 6ig, tehát a melegfront ami jön nem zavar. te érzékeny vagy rá?

a kertben krumplit, tököt, babot, borsót, hagymát céklát, paradicsomot stb termesztek.

nekem kapálni könnyebb mint a fűnyírót tologatni.

remélem tudok még kapálni.

fák:alma, barack, meggy, cseresznye, dió

és nektek?

Előzmény: annamari073 (53)
annamari073 Creative Commons License 2017.05.10 -1 1 53

Ha még szeded a gyógyszert, akkor hátha hamarabb javul a kezed.

Itt is ki van száradva minden, ugyanakkor hideg van. Nálunk nem fagyott hajnalban, de hallottam, hogy voltak helyek, ahol igen. Pedig már a muskátlikat is kihoztam a lépcsőházból, meg a leándereket is.

Igen, van kertünk, de nincs időm művelni. Csak a fűnyírás van és a sok gyümölcsfa. Azokon viszont elég sok gyümölcs szokott teremni. Neked milyen fáid vannak? Miket szoktál termelni a kertben?

Előzmény: püfffneki (52)
püfffneki Creative Commons License 2017.05.10 -1 1 52

igen szedek.

én is nagyon szeretném ha javulna.

erre is rossz az idő, és tényleg erős a szél.

sok eső után már kiszáradt a föld lehetne kapálni, tölteni a krumplit.

borzasztóan hiányzik a jobb kezem.

nálatok van kert?

Előzmény: annamari073 (51)
annamari073 Creative Commons License 2017.05.09 -1 1 51

Igen, köszönöm, elég jól aludtam mára virradóra. A szél itt nagyon erősen fújt egész nap, és hideg is volt.

Sajnálom, hogy rosszul aludtál. Jó volna, ha a kezed már javulna. Szedsz még rá gyógyszert?

Előzmény: püfffneki (50)
püfffneki Creative Commons License 2017.05.09 -1 1 50

lehet, hogy hidegfront az oka, de múlt éjjel nagyon sokat ébren forgolódtam. és kezem is újra fáj.

remélem most neked sikerült 1 hosszú alvás.

nem tudom miért nem volt net.

Előzmény: annamari073 (49)
annamari073 Creative Commons License 2017.05.08 -1 1 49

Én megint felszínesen aludtam. De annak nagyon örülök, hogy Te jól aludtál. Miért nem volt net Nálatok? A szél miatt vagy csak úgy?

Előzmény: püfffneki (48)
püfffneki Creative Commons License 2017.05.08 -1 1 48

ma jót aludtam, viszont 4 óráig nem volt net.

Előzmény: annamari073 (47)
annamari073 Creative Commons License 2017.05.07 -1 1 47

Sajnálom, hogy mára virradóra nem aludtál jól. Meddig kell még gyógyszert szedned?

Előzmény: püfffneki (46)
püfffneki Creative Commons License 2017.05.07 -1 1 46

most éjjel bezzeg nem aludtam jót.

talán múlik a gyógyszer hatása.

püfffneki Creative Commons License 2017.05.06 -1 1 45

nálunk kevés jég volt.

keveset pötyögök. rettentően hiányzik a jobb kezem...

de elég jót aludtam, talán gyógyszerek miatt.

Előzmény: annamari073 (44)
annamari073 Creative Commons License 2017.05.04 -1 1 44

Az nagyon jó. Az is, hogy kaptál rá krémet és gyógyszert, ami azt jelenti, hogy nem tört el semmid sem. És az is jó, hogy tudtál aludni.

Mára virradóra elég felszínesen és keveset aludtam. A fiam miatt korán keltünk, mert a hat órás busszal kellett elmennie az iskolájába.

Hátha ma éjjel is jól alszol a fájós csuklód ellenére. (itt akkora zuhé volt délután, és amint láttam, még mintha jég is esett volna. Felétek nem volt semmi?)

Előzmény: püfffneki (43)
püfffneki Creative Commons License 2017.05.04 -1 1 43

kaptam krémet és kapszulát és egész jót aludtam.

és te?

Előzmény: annamari073 (42)
annamari073 Creative Commons License 2017.05.04 -1 1 42

Ezt nagyon sajnálom. Nem zúzódott meg esetleg? Nem kéne elmenned orvoshoz vele, hogy megnézze, nem mozdult-e el a helyéről valamelyik csuklócsontod?

Előzmény: püfffneki (41)
püfffneki Creative Commons License 2017.05.03 -1 1 41

megütöttem a jobb csuklómat, jól feldagadt, balkézzel pötyögök.

fáj, de  azért aludtam vmit éjjel

annamari073 Creative Commons License 2017.05.01 -1 1 40

Azt tökéletesen meg tudom érteni, hogy ha ennyire korán ébredsz és nem tudsz már visszaaludni, akkor este nagyon nehéz sokáig fentmaradni.

Általában nem tudok előbb lefeküdni, mint fél 10, pedig sokszor nagyon szeretnék, de a gyerekek miatt ez nem lehetséges. Valahogy estére élénkülnek meg, amikor én már félig alszom:)  Sajnos, rendszerint azzal fejezem be a napomat, hogy nekik rimánkodok, hogy zárják le végre a számítógépet, és menjenek el fürdeni és fogat mosni. (pedig tudják, hogy mikor kell lezárni, de mégis...:)   )

(az elmúlt éjszaka szörnyű volt, mert majális volt a falunkban, ezzel együtt hajnalig tartó utcabál. Dübögő zene, ordibálás, minden, ami kötelező kelléke ennek a "gyönyörű" hagyománynak, Így elég keveset aludtunk, remélem, hogy ma éjjel már több fog sikeredni)

Te mindig tévézéssel zárod a napot? És ha mindig csak egy picit tovább próbálnál ébren maradni? Úgy értem, hogy minden nap csak 5 perccel tovább?

Előzmény: püfffneki (39)
püfffneki Creative Commons License 2017.05.01 -1 1 39

Már benne vagyok ebben a spirálban.

Korán ébredek ezért már este 8kor akkorákat ásítok majd lenyelem a tvt. Nehéz későig fennmaradnom.

Te mikor fejezed be a napot, és mivel?

És mikor ébredtél ma?

Ha nem írsz róla,  akkor vegyem úgy hogy jó éjszakád volt?

Előzmény: annamari073 (38)
annamari073 Creative Commons License 2017.04.30 -1 1 38

Igen, az időjárást nem mi választjuk. Ráadásul még az is lehet, hogy bármikor bekövetkezhetnek újabb hűvös nappalok és fagyponthoz közeli éjszakák.

Azt esetleg nem próbáltad még, hogy ha később fekszel, tehát ha megpróbálod ébren elhúzni az időt valahogy valamivel, akkor is ugyanilyen korán ébredsz fel? Mert azért a hajnali 3 óra 30 még kicsit korai időpont a felébredéshez.

Előzmény: püfffneki (37)
püfffneki Creative Commons License 2017.04.30 -1 1 37

Azt hiszem azzal kell megbékélnem, hogy 6 óránál többet nagyon ritkán alszom. Ma is 3,30 az ébredés ideje.

Most nem gyújtottam be, de lehet hogy nem ártott volna.

Jobb lett volna márciusban az ilyen hűvös, és most meg a nyárias.

Sajnos nem mi rendelhetjük meg az időjárást.

Előzmény: annamari073 (36)
annamari073 Creative Commons License 2017.04.29 -1 1 36

Igen, a Dunántúlon lakom. Ma is elég hűvös volt egész nap, és reggel is csak 2 fokot mutatott a hőmérő.

Nagyon korán felébredtél. Csak a hideg miatt vagy a szokásos rossz alvás?

Előzmény: püfffneki (35)
püfffneki Creative Commons License 2017.04.29 -1 1 35

Ezek szerint te a Dunántúlon laksz, mert ott mutatták a hidegebb időt.

Nálunk tegnap kellemes volt, ma ébredtem arra hogy fázom, 3 után 8 perccel.

Szerencsére fűrészelt a fiam, így kicsit tüzeltem reggel.

Előzmény: annamari073 (34)
annamari073 Creative Commons License 2017.04.28 -1 1 34

Előbb kellett volna ezt a topikot megindítani, és akkor előbb kezdtél volna el jól aludni.

Az nagyon jó, ha Felétek kellemes az idő. Itt minálunk szakad az eső két napja, és talán ha 8 fokra felmegy napközben a hőmérséklet. Úgyhogy a kazán éjszaka is többször beindul, mert éjjel talán 4-5 fok lehet.

Elég jól aludtam én is, mára virradóra. Nem tudom, hogy van-e köze a hideghez vagy csak simán jól aludtam?:)

Előzmény: püfffneki (33)
püfffneki Creative Commons License 2017.04.28 -1 1 33

Mióta idejárok ebbe  a topikba egész jókat alszom.

Ma is 5 óra 9 perckor ébredtem.

püfffneki Creative Commons License 2017.04.27 -1 1 32

Nahát , tegnap nem írtam a kedvenc topikomba? Még ilyet.

Ma szuper volt , mart 6óra 9 perckor ébredtem.

Csúcs.

Pedig nem is tüzeltem, mert bár a raklapok itt vannak, de nincs aki összevágja. Persze tegnap elég meleg volt itt délen.

Előzmény: annamari073 (31)
annamari073 Creative Commons License 2017.04.26 -1 1 31

Lehetséges, hogy a meleg segít vagy a tüzelés, mint tevékenység vagy a tűz látványa.

Különösebb dolog nem történt nálam az utóbbi napokban, ami azelőtt ne lett volna meg. Elképzelhető, hogy a változókorba való belépés az oka? Több hasonlókorú nőtársam szokott panaszkodni, hogy éjszaka nagyon rosszul és felszínesen alszik.

Te hogy aludtál? (olvasom a másik topikban, hogy még mindig rosszul érzed magad....)

Előzmény: püfffneki (26)
ásítósmacska Creative Commons License 2017.04.25 0 1 30

Ha jól végeztem a napi munkámat, és nyugodt a lelkiismeretem, akkor alszom mint a bunda. :)

Ha stressz van a melóhelyen (szerencsére ritkán), akkor előfordul, hogy felébredek már hajnali 5-kor.

Előzmény: püfffneki (29)
püfffneki Creative Commons License 2017.04.25 -1 1 29

Ha már benéztél megírhattad volna milyen alvó vagy.

Előzmény: ásítósmacska (28)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!