Igen, attól függ, hogy honnan számítjuk a háromnegyed négyes ébredést :) Azért a hat órai alvás - szerintem legalábbis - kicsit kevés, bár ezt onnan tudja az ember, hogy utána napközben mennyire lesz vagy marad élénk. Onnan szoktam tudni, hogy mikor kevés az éppen aktuális éjszakai alvásom, hogy utána délelőtt elkezdek-e ásítozni vagy iszonyatosan fáradt lenni. Ha igen, akkor tudom, hogy kevés volt.
Az esővíz gyűjtése nagyon jó dolog, egy időben mi is gyűjtöttük - a tartálya még mindig meg is van -, de aztán az is elmaradt. Igazad van, elég csúnya fű akkor, ha nincs öntözve és már jó ideje nem esett.
Főleg az eper igényli még az öntözést.
A málnát hogyan oldod meg, hogy minden évben tudjon tovább terjeszkedni? (miénk a régi töveken nem hoz rendesen termést, hanem odébb bújik elő a földből és azon terem, tehát egyre tovább és tovább nő)
Ma megint hatalmas zápor esett, csak délután háromszor. És még most is nagyokat dörög az ég, lehet, hogy újabb eső fog esni. Párás az idő, mintha a trópusokon lennénk. Még szerencse, hogy a lakásban nem érezni olyan nagyon ezt.
Örülök annak, hogy most jól aludtál. Szerencsére nekem is sikerült. Ezek szerint talán nem vagyok a melegfrontra érzékeny.
Biztosan fogsz tudni még kapálni, bízom abban, hogy a kezed hamar meggyógyul. Az jó, ha ennyi mindent meg tudsz termelni. Nálunk az is baj volt, hogy rengeteget kellett öntözni, főleg a paradicsomot, paprikát és zukkinit, és mivel nem volt ásott kút, hanem a kerti csapból öntöztük a vizet, így szerintem a végén többe került az egész, mintha megvettük volna a boltban. Te hogyan öntözöl?
Nekünk cseresznye-, meggy-, sárgabarack-, alma-, körte- és szilvafánk van. A dióból, gondolom, tavaly Nálatok sem nagyon termett, ugye? Mert arra nagyon sokan panaszkodtak. (és van még némi szőlő is, de az elég vacak fajta)
Ha még szeded a gyógyszert, akkor hátha hamarabb javul a kezed.
Itt is ki van száradva minden, ugyanakkor hideg van. Nálunk nem fagyott hajnalban, de hallottam, hogy voltak helyek, ahol igen. Pedig már a muskátlikat is kihoztam a lépcsőházból, meg a leándereket is.
Igen, van kertünk, de nincs időm művelni. Csak a fűnyírás van és a sok gyümölcsfa. Azokon viszont elég sok gyümölcs szokott teremni. Neked milyen fáid vannak? Miket szoktál termelni a kertben?
Az nagyon jó. Az is, hogy kaptál rá krémet és gyógyszert, ami azt jelenti, hogy nem tört el semmid sem. És az is jó, hogy tudtál aludni.
Mára virradóra elég felszínesen és keveset aludtam. A fiam miatt korán keltünk, mert a hat órás busszal kellett elmennie az iskolájába.
Hátha ma éjjel is jól alszol a fájós csuklód ellenére. (itt akkora zuhé volt délután, és amint láttam, még mintha jég is esett volna. Felétek nem volt semmi?)
Azt tökéletesen meg tudom érteni, hogy ha ennyire korán ébredsz és nem tudsz már visszaaludni, akkor este nagyon nehéz sokáig fentmaradni.
Általában nem tudok előbb lefeküdni, mint fél 10, pedig sokszor nagyon szeretnék, de a gyerekek miatt ez nem lehetséges. Valahogy estére élénkülnek meg, amikor én már félig alszom:) Sajnos, rendszerint azzal fejezem be a napomat, hogy nekik rimánkodok, hogy zárják le végre a számítógépet, és menjenek el fürdeni és fogat mosni. (pedig tudják, hogy mikor kell lezárni, de mégis...:) )
(az elmúlt éjszaka szörnyű volt, mert majális volt a falunkban, ezzel együtt hajnalig tartó utcabál. Dübögő zene, ordibálás, minden, ami kötelező kelléke ennek a "gyönyörű" hagyománynak, Így elég keveset aludtunk, remélem, hogy ma éjjel már több fog sikeredni)
Te mindig tévézéssel zárod a napot? És ha mindig csak egy picit tovább próbálnál ébren maradni? Úgy értem, hogy minden nap csak 5 perccel tovább?
Igen, az időjárást nem mi választjuk. Ráadásul még az is lehet, hogy bármikor bekövetkezhetnek újabb hűvös nappalok és fagyponthoz közeli éjszakák.
Azt esetleg nem próbáltad még, hogy ha később fekszel, tehát ha megpróbálod ébren elhúzni az időt valahogy valamivel, akkor is ugyanilyen korán ébredsz fel? Mert azért a hajnali 3 óra 30 még kicsit korai időpont a felébredéshez.
Előbb kellett volna ezt a topikot megindítani, és akkor előbb kezdtél volna el jól aludni.
Az nagyon jó, ha Felétek kellemes az idő. Itt minálunk szakad az eső két napja, és talán ha 8 fokra felmegy napközben a hőmérséklet. Úgyhogy a kazán éjszaka is többször beindul, mert éjjel talán 4-5 fok lehet.
Elég jól aludtam én is, mára virradóra. Nem tudom, hogy van-e köze a hideghez vagy csak simán jól aludtam?:)
Lehetséges, hogy a meleg segít vagy a tüzelés, mint tevékenység vagy a tűz látványa.
Különösebb dolog nem történt nálam az utóbbi napokban, ami azelőtt ne lett volna meg. Elképzelhető, hogy a változókorba való belépés az oka? Több hasonlókorú nőtársam szokott panaszkodni, hogy éjszaka nagyon rosszul és felszínesen alszik.
Te hogy aludtál? (olvasom a másik topikban, hogy még mindig rosszul érzed magad....)