Keresés

Részletes keresés

Nyndzsa Creative Commons License 2021.03.21 0 0 35

Törölve az egyetlen is.

Csia fordításban így van:

Efezus 5:4 se szégyenletes, se ostoba vagy szellemeskedő beszéd ne hangozzék, melyek nem illenek hozzánk, hanem inkább hálaadás.

Újfordításban ez van:

Efezus 5:se szemérmetlenség, se ostoba beszéd vagy kétértelműség: ami nem illik, hanem inkább a hálaadás.

Károliban meg ez van:

Efezus 5:4 Sem undokság, vagy bolond beszéd, vagy trágárság, melyek nem illenek: hanem inkább hálaadás.

Na igen, de mi van, ha én Csiához ragaszkodom b@ssz@meg?

Előzmény: Nyndzsa (34)
Nyndzsa Creative Commons License 2021.03.21 0 0 34

Tudok igehelyeket melyeket rá lehet húzni a basszameg csúnya beszédre.

“Ha valaki vallásosnak tartja magát, nyelvét azonban nem fékezi, hanem áltatja magát, annak vallásossága mit sem ér.” Jak: 1: 26 )

Van 1 igerész amit szerintem hibásan csatolnak a témához
“Szád féktelenül szórta a gonoszságot, nyelved ontotta az álnokságot. Ezt művelted, és én hallgassak? Vélted hogy hozzád hasonló vagyok? Ti, akik megfeledkeztek Istenről, szálljatok magatokba, különben elvesztek, s nincs, aki megmenthet titeket.” (Zsolt 50:19, 21-22)

Vagy ez:

“Van olyan beszéd, amely halált érdemelne,… Ne szoktasd szádat zabolátlan szóra, mert könnyen átsiklasz a bűnös beszédre. Az apádra gondolj és szülőanyádra, amikor a nagyok társaságában ülsz.” (Sir 23:12-14)

Lófaszt, ezek az igehelyek nem a káromkodásról szólnak!

Ez is mellément:

“A száj ugyanis a szív bőségéből szól. Mondom nektek: az emberek az ítélet napján minden fölösleges szóról számot adnak, amit kiejtenek a szájukon. Szavaid alapján igazulsz meg, és szavaid alapján vonsz magadra ítéletet.” (Mt 12: 34, 36-37)

Na ez már esetleg:

“Kicsapongásról és egyéb tisztátlanságról vagy kapzsiságról szó se essék köztetek, ahogy a szentekhez illik. Ocsmány, léha vagy kétértelmű szót ne ejtsetek ki.” (Ef 5: 3-4)

Innen van:

https://777blog.hu/2017/09/03/hol-az-szentirasban-hogy-nem-szabad-csunyan-beszelni/

Szerintem az egész lófasz, mert egyedül az ocsmány beszéd az ami fedi szerintem a káromkodást. Már ha arra utal és azt fedi

Nyndzsa Creative Commons License 2021.03.21 0 0 33

Mér törlöd magad basszameg, ennyire feltornázott, hogy a Pékné csülökjeiből nem kér?

Előzmény: Törölt nick (26)
thoughts Creative Commons License 2021.03.14 0 0 32

a kutyafáját!

Előzmény: thoughts (31)
thoughts Creative Commons License 2021.03.14 0 0 31

egye meg a penész

Előzmény: thoughts (30)
thoughts Creative Commons License 2021.02.19 0 0 30

elszúrtam

Előzmény: thoughts (28)
thoughts Creative Commons License 2021.02.14 0 0 29

hogy rohadnál meg!

Előzmény: thoughts (28)
thoughts Creative Commons License 2021.02.08 0 0 28

a ragya egye ki!

Előzmény: thoughts (1)
Törölt nick Creative Commons License 2018.12.27 -1 0 27

azhogy letiltottál az aszt jelenti, hogy X-et nyomtál rám?

Előzmény: ferrreee (25)
Törölt nick Creative Commons License 2018.12.27 -1 0 26

neee csak aszt neee bazmeg kéééérlek lófasz könyörgökkkkk ne tilcs! Mit kérsz? Mit rendeljek neked? Pékné csülökmódra? mit ennél? üdítő extracukorral?

Előzmény: ferrreee (25)
ferrreee Creative Commons License 2018.12.27 0 1 25

na most végleg letiltottalak

Előzmény: Törölt nick (24)
Törölt nick Creative Commons License 2018.12.27 -1 0 24

agymenés hejet inkább készülnél Jézus halálának a megünneplésére. Amúgy a jé0123456 a te nicked? ugyanolyan faszságokat írsz, mint ő.

Előzmény: ferrreee (23)
ferrreee Creative Commons License 2018.12.27 0 0 23

amúgy a bazd meg tudod mit jelent? nemi erőszakot. és ráadásul több más nyelvben is van hasonló, pl fuck.

nem véletlen hogy ez az egyik fő káromkodási szó. az határozott, magabiztos állófarkú tökösférfiak a nemi erőszakkal tudják csúcsra járatni önmagukat.

bazd meg = dugd meg és verd meg. vagy verd meg és dugd meg. vagy dugás közben verd meg.

Előzmény: Törölt nick (22)
Törölt nick Creative Commons License 2018.12.27 -1 0 22

ha nem jársz templomba és nem fizecc a Felháznak is akkor a pokolra fox jutni bazmeg!

Előzmény: ferrreee (19)
almakk Creative Commons License 2018.12.27 0 0 21

Heródest....

Előzmény: random seed (14)
Törölt nick Creative Commons License 2018.12.27 0 0 20

én mánem wok ojan fiatal

Előzmény: ferrreee (19)
ferrreee Creative Commons License 2018.12.27 0 0 19

ne offoljál.

és megint nem pörgetted ki eléggé. minimum addig el kéne jutnod hogy pedofil vagyok

Törölt nick Creative Commons License 2018.12.27 -1 0 18

tudod ferrreee nem lepődnék meg ha kiderülne, hogy az a dögös csaj akiről meséltél Budán, az nem is létezne. Chak azért etettél wele, hogy aszt higgyem heteró wagy. no-nono-nooo

https://www.youtube.com/watch?v=Dm5Uvwlpb0g

Előzmény: ferrreee (16)
Törölt nick Creative Commons License 2018.12.27 -1 0 17

tizedet nem fizetsz sehova

a pénzedet kiszarod

sem éhezőknek, sem betegeknek, sem rokkantaknak, sem özvegyeknek, sem sesenkinek nem fizetsz sesemmit

és azzal wagy elfoglalwa, hogy kimijafaszt ugat?

akkó hogy értelmezed eszt:

Károli Gáspár » A Máté írása szerint való Szent Evangéliom » 25. fejezet

34. Akkor ezt mondja a király a jobb keze felől állóknak: Jertek, én Atyámnak áldottai, örököljétek ez országot, amely számotokra készíttetett a világ megalapítása óta.

35 Mert éheztem, és ennem adtatok; szomjúhoztam, és innom adtatok; jövevény voltam, és befogadtatok engem;

36 Mezítelen voltam, és megruháztatok; beteg voltam, és meglátogattatok; fogoly voltam, és eljöttetek hozzám.

37 Akkor felelnek majd néki az igazak, mondván: Uram, mikor láttuk, hogy éheztél, és tápláltunk volna? vagy szomjúhoztál, és innod adtunk volna?

38 És mikor láttuk, hogy jövevény voltál, és befogadtunk volna? vagy mezítelen voltál, és felruháztunk volna?

39 Mikor láttuk, hogy beteg vagy fogoly voltál, és hozzád mentünk volna?

40 És felelvén a király, azt mondja majd nékik: Bizony mondom néktek, amennyiben megcselekedtétek egygyel az én legkisebb atyámfiai közül, én velem cselekedtétek meg.

41 Akkor szól majd az ő bal keze felől állókhoz is: Távozzatok tőlem, ti átkozottak, az örök tűzre, amely az ördögnek és az ő angyalainak készíttetett.

42 Mert éheztem, és nem adtatok ennem; szomjúhoztam, és nem adtatok innom;

43 Jövevény voltam, és nem fogadtatok be engem; mezítelen voltam, és nem ruháztatok meg engem; beteg és fogoly voltam, és nem látogattatok meg engem.

44 Akkor ezek is felelnek majd néki, mondván: Uram, mikor láttuk, hogy éheztél, vagy szomjúhoztál, vagy hogy jövevény, vagy mezítelen, vagy beteg, vagy fogoly voltál, és nem szolgáltunk volna néked?45 Akkor felel majd nékik, mondván: Bizony mondom néktek, amennyiben nem cselekedtétek meg egygyel eme legkisebbek közül, én velem sem cselekedtétek meg.

46 És ezek elmennek majd az örök gyötrelemre; az igazak pedig az örök életre.

szerinted mi a fontosabb Krisztus előtt?

az, hogy pl a felháznak utalsz evangélizálásra wagy  vöröskeresztnek, akármelyik egyháznak, a menhely alapítványnak ide két bazmeg között:

13700016-01950018-00000000

https://adjukossze.hu/szervezet/menhely-alapitvany-855

és az éhezők, fedélnélküliek jobb eséllyel jutnak élelemhez, fedélhez

WAGY

az a fontos, hogy legyél jólfésült kis selyemkeresztény akár 400 kilóval rengeteg pénzzel amit magadra szórsz el újkocsival sokgyerekkel és faszantos bővelkedést sugárzó langymosolygós faszbukprofillal.

az én olwasatomban te a hágyé elfuserált/elbaszott wégterméke wagy.

wégezetül: sétálni a buzik szeretnek, én pedig nem weszlek feleségül

Előzmény: ferrreee (16)
ferrreee Creative Commons License 2018.12.27 0 1 16

nem értem, hogy a geci szó miért káromkodás.

a sperma a biológiai élet legszentebb anyaga :)

pk1 Creative Commons License 2018.02.02 0 0 15

hát ő pávatáncosnak nevezte magát ... én ezt tiszteletben tartom

Előzmény: random seed (14)
random seed Creative Commons License 2018.02.02 0 0 14

politika mentesen, de szerintetek mi illik orbánra?

jézus ügyebár rókának nevezte a római helytartót :)

szenny-lény vagyok Creative Commons License 2017.10.05 0 0 13

egy másik topikban emlékeztetett valaki egy másik jézus beszédére, amiben szintén nem csúnyákat mondott hanem állathoz hasonlította a gonosz embereket: mérges kígyók fajzatai.

ez hasonló ahhoz amit a római helytartóra mondott: róka

Törölt nick Creative Commons License 2016.05.24 0 0 12

Azt én kizártnak tartom. Aki harcol, káromkodik is mint a jégverés. 

Előzmény: pk1 (10)
gall travis Creative Commons License 2016.05.24 0 0 11

Rákóczi mélyen vallásos érzületű ember volt a korabeli leírások alapján. Ami a sereget illeti ezt a törvényt ,valahol olvastam ,főleg a Thököly seregéből beállt kurucoknak volt problémás betartani mivel többségük se istent se embert nem tisztelő figura volt.

pk1 Creative Commons License 2016.05.23 0 0 10

Vajon végrehajtották egyszer is?

Előzmény: gall travis (8)
Városliget Fényőre Creative Commons License 2016.05.21 0 0 9

Rákóczi?

Előzmény: gall travis (8)
gall travis Creative Commons License 2016.05.21 0 0 8

érdekességként******1707-iki ónodi hadi törvénytár „Cégéres vétkekről s büntetésekről s némely hadi successiókrúl” című fejezet második cikkelyében, mely így szól:
„Aki Isten dicsősséges nevét, hatalmát, igazságát, jóvoltát stb. szidalmazná, vagy más egyéb káromlásokkal, úgymint: eb, kutya, vagy ördög, vagy kő, vagy menykő, vagy egyéb állat teremptette, avagy felebarátjának lelkét megparáznító, ocsmány szókkal élne: ha közember vagy altiszt, első ízben nyilvánosan két sorban álló hadak közt megvesszőztetik, másodízben keményen megpálcáztatik, harmadízben pedig hóhér által feje vétetik.”
A főtisztek ugyaneme vétségekért két első ízben pénzbírsággal, harmadízben lefokozással, vagy ha nagy volt a káromkodás és cifra szerkezetű, halállal büntetődtek.

püfffneki Creative Commons License 2016.05.21 0 0 7

Akkor javítok, finom helyeken.

Előzmény: thoughts (6)
thoughts Creative Commons License 2016.05.21 0 0 6

'Úri helyeken'

talán ezért...

Előzmény: püfffneki (4)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!