Keresés

Részletes keresés

CsabaSzabo Creative Commons License 2016.01.16 -1 1 16

Sziasztok,

Én decemberben terveztem belevágni a vásárlásba, de elálltam a vásárlástól. Az alábbiakat tapasztaltam:

Kommunikáció, építkezés

• Nagyon kedvesek amikor szerződéskötésről és érdeklődésről van szó, viszont nem kedvesek mikor kényes kérdésekröl, szerződés módosítás vagy pontosításról van szó.
  • A 2016 decemberi átádást garantálták szóban, viszont írásban ezt nem voltak hajlandó leírni a szerzödésben. A szerzödés alapján 2017 január végéig kell biztosítaniuk a beköltözést, illetve 4 hónapig nem is jár utána kötbér, szóval 2017 május végéig átadhatják kötbér nélkül. Ezt 2 hónapra tudtam lealkudni, a havi 100 ezres kötbért pedig nem voltak hajlandóak emelni.
  • A foglalót decemberi szerzödéskötéssel fizettem ki, de kértem öket hogy tegyük át a szerzödéskötést januárra mert az ügyvédemmel késön tudtam csak beszélni és az ÁFA csökkentés hatására is egy jogbizonytalanság született. Nem mentek bele semmilyen módon, ragaszkodtak a decemberi szerzödéskötéshez - inkább buktam a foglalót mint hogy egy ilyen biztonytalan szerzödésbe belemenjek.
  • Egy 2015 nyári szerzödésben még 2 vagy 3 hónappal korább átadás szerepelt a szerzödésben és nem a 2015 december 31. Ez gyanús és az építkezés csúszására utal (ha az információ amit kaptam helyet - nem tudtam ellenörizni).

Ár, szerzödés

• 40% öneröt várnak el hitel igénylés esetén, ezzel nincs semmi gond. Ügyvédem javaslatára ezt ügyvédi letétbe akartuk helyezni addig amíg nem szerkezetkész a ház, de ebbe nem mentek bele. Nagyon sürgették a szerzödés aláírását arra hivatkozva hogy ki kell fizetniük az anyagköltségeket és az alvállalkozóikat. Ez viszont nagyon aggasztó volt, hiszen nem 5-10M forinton szabad csúszni az építkezésnek, ha igen akkor ott nagy gond van.
  • Elöszerzödést akartam köttetni velem (a 40%os önerövel), melyet ügyvédem nem ajánlott, hiszen az elöszerzödés nem követel tulajdonlapi bejegyzést, ezért ha eltünik a cég akkor nagyon nehéz bármit is visszakapni.
  • A szerzödés sok apróbb és kevés nagyobb helyesírási és fogalmazási pontatlanság volt. Egy ilyen értékü lakás szerzödésénél nem ezt várnám el. Két példa: 1.) a cégen kívül van egy másik tulajdonos is a tulajdonlapon (~50/10000 résszel) aki nincs beleírva a szerzödésbe, tehát a vásárolt lakás egy kis része ennek a tulajdonosnak is a tulajdona mely késöbb jogi kérdéseket és kellemetlenségeket vethet fel. Valószínü ezzel nem élnek vissza, viszont nagy pontatlanságot mutat a szerzödésben, melyet bármely ingatlanjogi ügyvég észrevesz. 2.) A házat terhelö jelzálogjog elidegenítéséröl nem volt szó a szerzödésben, tehát a szerzödés nem ganantálja hogy nem jelzálog teherrel együtt lesz nevember írva a lakás, mely jelzálog utána az én terhem lesz a bank felé.
  • A szerzödés mellékleteit csak többszöri kérésre voltak hajlandóak elküldeni számomra. Az kaptam válaszként elöször hogy majd a szerzödés kötéskor személyesen elolvashatom. Ez roppant aszimpatikus és gyanús volt.
  • Nem fizetnék senki helyében sem elöleget a lakásra amíg a végleges szerzödést ingatlanjogi ügyvéggel át nem nézette.
  • Az ÁFA csökkentésböl semennyit sem terveznek a vásárlók számára az árból elengedni és ehhez ragaszkodtak. Valószínüleg azért akarták velem decemberben aláírni a szerzödést, mert januárban már kisebb esélyük lett volna ezt elfogadtatni bármely vevövel is.

Nem akarok senkit sem lebeszélni a vásárlásról, csak a saját tapasztalataimat írtam le. A kivitelezö a leírtak alapján egyértelmüen be tud azonosítani, remélhetöleg ök is tanulnak belöle ha ezt olvassák.

Üdv,
Csaba

kbalazs14 Creative Commons License 2016.01.04 0 0 15

Szia DK02!

Én a múlt héten kerestem fel a céget, nagyon gondolkodom egy lakás megvásárlásán, többnyire pozitív volt amit láttam. Emellett szeretném kikérni a véleményedet, ha lesz időd akkor hálás lennék ha tudnál írni egy e-mailt a címemre és utána felteszem ott privátban a kérdéseket: k-balazs14@freemail.hu

Előre is köszönöm.

Üdv:

Balázs

Előzmény: DK02 (1)
Atilaaaa Creative Commons License 2016.01.03 0 0 14

Sziasztok,

Még augusztusban szerződtem le és már kifizettem 40%-át a vételárnak, most januárban további részletet kell fizetni. Így érdeklődnék valaki felvette-e már a kapcsolatot az értékesítőkkel, hogy a mostani áfa csökkentéssel kapcsolatban mi várható a részükről. Sajnos más fórumokon sem egyértelmű a helyzet, van ahol azt írják bukta, ha bruttó árban kötötték a szerződést (nem nettó+áfával, ahogy nekem se), van ahol azt mondják kötelezettségük változtatni a szerződésen.

Van egy sejtésem, hogy a már kifizetett részre eső áfa összegét lenyelik, de a fennmaradó összeg utáni rész sem lenne kevés.

Köszi ha valakinek van infoja.

Mona301 Creative Commons License 2016.01.03 0 0 13

moni.sz@freemail.hu

Köszi szépen!!

Előzmény: Supersonica (9)
DK02 Creative Commons License 2015.12.30 0 0 12

Kedves Flipoo!

Ha veszed a fáradtságot és arra sétálsz akkor te is láthatod hogy a képhez képest már igen nagy változás történt ugyanis föl lett húzva 5 emelet. A projektvezető informált a január végi belső falazásról, mert ez nekünk fontos mivel változtatásokat kérünk a belső kialakításon. Nem értékesítő vagyok de mivel vettem lakást ezért nyilván hiszek benne és nem vagyok olyan szkeptikus (gyanakvó?) mint például Te, de ez persze mindenkinek szíve joga, nem vagyunk egyformák és ez nem egy egyszerű döntés, igazad van. Szerintem ha valaki hezitál akkor fórumozáson kívül vegye fel a kapcsolatot a beruházóval és tegye fel a kérdéseit, ez ilyen egyszerű, az pedig tény hogy a lakások 70%-a elkelt, a honlapon bárki megnézheti, nem nagyon van szükség az én indexforumos marketingtevékenységemre:) De épül még új lakás, nem kell semmit elkapkodni, én csak segíteni próbálok annak aki kérdez (hm lehet majd kérek jutalékot is:))

További szép napot:)

flipoo Creative Commons License 2015.12.29 0 0 11

Szia, ne haragudj, de a képen is látszik, hogy még a vasbeton szerkezet sincs kész, így nem hiszem, hogy hamarosan belekezdenének a belső falak építésébe, ugyanis ahhoz előbb homlokzati falak kellenének...

Olyan, mintha csak légből kapott információkat írnál le, holott szerintem ha valaki épülő lakást vásárol, próbál képben lenni azzal kapcsolatban, hogy mire költötte/költi a pénzét, na meg ez a lakások egyre fogynak... mintha buzdítani szeretnél mindenkit a lakás vásárlásra ebben a projektben. Nem az (egyik) értékesítő vagy véletlenül?!

Előzmény: DK02 (10)
DK02 Creative Commons License 2015.12.29 0 0 10

Sziasztok!

Mi is olvastuk persze anno hogy voltak gondok az átadásokkal, igyekszünk lélekben felkészülni ilyesmire, de ezzel együtt is most jó döntésnek tartjuk az új építésűt, és reméljük a piac élénkülése segíteni fog majd abban hogy mindenki mihamarabb fel akarja húzni a házat, tényleg nagyon jól halad az építkezés, hamarosan a belső falazás megy ha jól tudom. :) És tény hogy minél hamarabb száll be az ember annál kedvezőbb az ár, dvalamint a te ízlésednek megfelelően alakítható ki minden. És a lakások egyre csak fogynak,,

Supersonica Creative Commons License 2015.12.27 0 0 9

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9203460&la=121247352

Kérek egy mailcímet, oda átdobom a készenlevő címét is :)

Előzmény: Mona301 (8)
Mona301 Creative Commons License 2015.12.25 0 0 8

Kedves Supersonica,

megkérdezhetem, hogy melyik az a másik zuglói, átadásra kész beruházás, amelyiket említetted?

Az Ambrózia házas sztorit nem találom, az is ezen a fórumon volt?

Köszönöm

Móni

Előzmény: Supersonica (3)
Mona301 Creative Commons License 2015.12.25 0 0 7

Szia DK02, sziasztok kedves fórumtársak!

Szeretnék én is érdeklődni, hogy mik a tapasztalatok, az építtetőről, a beruházásról, a szerződéskötésről, stb... Melyik típusú lakást vettétek meg?

Publikus az email címem, ha tudnátok írni róla, nagyon megköszönném.

A júliusi bejegyzéseket olvastam, az alapján pozitív a kép, esetleg valami változás? :)

Köszönöm

Móni

Supersonica Creative Commons License 2015.12.19 0 0 6

Kedves Ferenc, köszönöm a képet!

Időközben nem lett mégsem nekem annyira sürgős a költözés / projekt átadási ideje, így még lehet, hogy várok erre - vagy másik épülő projektre...

Van egy másik ígéretes, már átadáskész zuglói projekt, amit szintén néztem, de ott kompromisszumokat kellene kötnöm (már le van burkolva, parkettázva minden, és az elérhető lakásokban nem annyira tetszik a kivitelező választása...)

Közben megörököltem még egy ingatlant, így végülis laknom lesz hol, addig is, maximum kétszer költözök egy-két év alatt...

Ferenc Pálinkás Creative Commons License 2015.12.07 0 0 5

A minap elsétáltam az építkezés előtt, töltök fel egy képet ha valakit esetleg érdekelne, továbbá érdeklődnék, hogy a vásárlóknak vagy érdeklődőknek mik a tapasztalataik eddig az építtetővel kapcsolatban. 

Átadási időnek 2016 novembere szerepel, laikusként úgy látom nem állnak rosszul...

Ferenc Pálinkás Creative Commons License 2015.09.10 0 0 4

Sziasztok!

Valakinek információja a projekttel kapcsolatban? Hogy áll az építkezés?

Üdv.: Ferenc

Supersonica Creative Commons License 2015.07.20 0 0 3

Ó szuper, köszi az infót.

A cég csinálta az Ambrózia Házat is Zuglóban, hát, végigolvastam itt a fórumukat, fél év csúszás lett az átadáskor, meg évekig tartó használatbavételi mizéria, szóval egy picit elbizonytalanodtam, hogy mennyire új építésűt akarok :)

De akkor lehet, hogy elmegyek megnézni (bár nekem sürgősebb lenne a lakásvétel, mint jövő ősz, mert eladtam a sajátomat és valahol mégiscsak lakni kellene :))

flipoo Creative Commons License 2015.07.17 -1 0 2

Szia, kérlek írd meg az eddigi tapasztalatokat :)

Alkudni sikerült? Ha igen mekkora összegből mennyit faragtatok le? Ha nem szeretnéd itt leírni, email címem publikus, felhasználónevemre kattintva elvileg elérhető. Köszi előre is! :)

DK02 Creative Commons License 2015.07.13 0 0 1

Sziasztok!

Mi már vettünk, és nagyon bízunk a projektben, egyelőre minden a terv szerint halad amennyire látjuk. A 97 lakásból pedig már kb 40 elkelt a honlap szerint szóval nem vagyunk egyedül:)

Mi ár/érték arányban nagyon jónak találtuk az beruházást, és emiatt is érdemes mihamarabb dönteni mert az árak már csak magasabbak lesznek. 

Szóval én csak bíztatok mindenkit, aztán remélem jövő év végén lehet együtt örülni az új lakásoknak:)

Előzmény: Supersonica (0)
Supersonica Creative Commons License 2015.07.12 0 0 0

Szia,

én szemezek vele, már láttam pár otthoncentrumos / ingatlantérképes hirdetésben is, akár érdekelne is.

Azóta jutottál valamire?

Üdv!

Előzmény: flipoo (-)
flipoo Creative Commons License 2015.06.17 0 0 topiknyitó

Sziasztok!
www.keklagunahaz.hu
Érdeklődnék van-e valakinek tapasztalata az építtetővel kapcsolatban (Aktrus Holding, Best-Impex Kft.)
A referenciák megnyerőek, de a műszaki leírást eléggé hiányosnak tartom.

Van aki már vett, vagy esetleg tervez lakát venni ebben a projektben?

Üdv.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!