Sara Sewall a korrupció-ellenes amerikai harc kapcsán beszélt arról december 9-én, hogy Közép- és Kelet-Európa két tucat országában akciótervek összeállításán dolgoznak. A washingtoni államtitkár szerint ezeket az akciókat azért indítják, mert a tőlük távoli országokban zajló korrupció veszélyes az amerikai nemzetbiztonságra.
Az erős törekvés, a próbálkozás világosan látható az USA részéről, hogy Magyarországon is úgy táncoljunk, ahogy ők fütyülnek. Mi magyarok viszont szabadságszerető nép vagyunk, és a nehezen megszerzett szabadságunk értékes a számunkra, ezért nem akarunk behódolni a globális hatalomnak. Szerintem ez a küzdelmünk lényege.
Végül is lehet, hogy a jó öreg Thomas Melia anno elevett egy lazacos szendvicset Gyurcsány elől valami fogadáson, és ettől öri-hari van közöttük, csak mondjuk kevéssé valószínű. :DDD
A lengyelekkel most van egy kis vita az oroszokkal való kereskedelmi kapcsolataink miatt. Mondjuk én teljesen értem a lengyelek irtózását az oroszoktól és a németektől is. Sokat szenvedtek tőlük a történelmük során. A németek iránt már kezdenek megenyhülni, az oroszok iránt nem. De ez az ő dolguk, az ő ügyük.
Egyébként nem kedvelem az ilyen - ha azzal is szóbaállsz, akit én utálok, akkor veled sem fogok szóbaállni, nem vagy a barátom - jellegű attitűdöt. Az ilyesmikben én soha nem vettem részt, se az iskolában, se később, a munkahelyemen. Nem mentem bele ilyen játszmákba.
Bízom abban, hogy a lengyel-magyar barátság van olyan erős, hogy az ilyen viták ellenére is fennmarad. Egy kis vita, durca még nem a világ vége.
Mit szólsz hozzá, hogy a vezért már sehol sem támogatják az EU-ban, már a lengyeleknél is elásta magát és nem fogadta már a birkamenetelők pártjának elnöke sem ? Téged ez egyáltalán nem zavar ? Vagy mindenki hülye az EU-ban ? Vagy mindenkit Gyurcsány irányít, a lengyeleket is ?
Az ellenzékiekkel találkozik (kivéve Jobbik, ez is jelent valamit), de vajon a DK elnökével miért nem akar találkozni? Miért diszkriminálja a táncos komikust?