Örülök,hofgy találtam ezzel a riasztóval kapcsolatban fórumot - azt gondoltam, hogy sokan nem is foglalkoznak vele,mert hát vannak problémái, nem egy csúcskategória (viszont használható).
A problémám a következő:
Nem tudom sms paranccsal aktiválni, hatástalanítani.Megváltoztattam a jelszót,de azzal sem működik.A telefonszámot érzékeli,amikor elküldöm az sms-t reagál,de nem végzi el a parancsot!Mi lehet a gond?
Bizonyos helységekben ahol állandó illetve sok a mozgás így a PIR szenzorok gyorsabban merülnek és havonta kell elemet cserélni érdemes tölthető 9V elemekre cserélni.
Az elem vásárlásnál nem árt ügyelni a 8.4Voltra mert kapható 7,2V változat is ill 9.6V is,ez utóbbi lenne a legjobb választás!Ajánlott a 8.4 és a 9.6V.
A 7.2 V változatot nem ajánlom mert kb ez a feszültség alatt (7.5V) nál jelez elemlemerülést.Fontos odafigyelni rá!
Hosszú távon megéri a befektetés,és persze a töltőről sem megfeledkezni!
Közben rendeltem egyet, mert le volt akciózva 19.990Ft-ra. Már be is állítottam szinte mindent, kíváncsi leszek meddig bírja az elem az érzékelőkben, most egy dobozt keresek a központnak, ne csak csupaszon lógjon a falon.
Van egy olyan észrevételem, hogy a távadón fel van cserélve a pánik és az othoni riasztás gomb. Mármint a leíráshoz képest van felcserélve, ill. a használati útmutató elég hiányos. Gondolok itt pl. a kijelzőn látható ikonokra, vagy pedig a központ hátulján található bekötési pontokra. Pl. az imént látható volt a kijelző bal alsó sarkában egy kereszt ikon, de fogalmam sincs mi lehet az. Vagy pl. a bekötési pontoknál található egy +9V kimenet, ez mi lehet? Jól sejtem hogy egy jel kimenet riasztáskor? De miért éppen 9V? Akkor már jobb lett volna 12V, hogy egy relére rá lehetne kötni...
Nem okozhat egyik érzékelő sem vakriasztás az elem merülése miatt.Az ajtó érzékelők LED jelzőfénye más színben kezd világítani a megszokott színtől,ezt azt jelenti hogy elem csere szükséges,de ettől még működőképes lehet akár egy hétig is.
Én nem szándékozom használni a mozgásérzékelőt, csak az ajtónyitás érzékelő lenne használva, de abból 4db. Ha merül az elem mi a tünet? Vakriasztást okoz?
Az ajtónyitás érzékelőkben,már cseréltem elemet,persze a csomaggal érkezett kínai gyártmány nem sokat bírta,ha jól emlékszem 2-3 hónap talán.Mióta kicseréltem azóta nem volt gondom vele(Maxcell).
Dur****t elemeket szoktam ajánlani azoknak akik külföldön dolgoznak és hónapokat nincs a házba senki.Viszont a lakott házakba már nem fontos az ilyen drága elemek használata.
Az új PIR mozgásérzékelő viszont mint már írtam is, zabálja a elemet így most 9V tölthető elemmel próbálom megoldani a dolgot.
Sajnos ez az olcsó riasztóknak a hátránya a drága minőségi rendszerekkel ellentétben,de egy kis bosszankodás akinek belefér annak csak ajánlani tudom.
Volt itt téma, hogy elég hamar lemerül a mozgásérzékelőben az elem. Az ajtónyitás érzékelőben tovább bírja esetleg? Józan ésszel belegondolva tovább kell hogy bírja, mert ugye a mozgásérzékelő akkor is fogyaszt, mikor a riasztó kikapcsolt állapotában mozgást érzékel.
A gyakorlat mit mutat? Meddig bírják az ajtónyitásérzékelők egy elemmel?
Z1-Z7 és GND tehát 7 darab vezetékes mozgásérzékelőt lehet rákötni illetve 8-at ha nincs lefoglalva a Z8 a kültéri szirénára.Tehát egy vezetékes mozgásérzékelő bekötése Z1 és GND!
Z1 GND
Z2 GND
Z3 GND
Z4 GND
stb...
Szerintem bármelyik vezetékes érzékelőt rákötheted,egy kutya az egésznek a működési elve.A távolság nagyon nem érdekes 20-30méter simán nem gond.És több mozgásérzékelő bekötésekor az egyik vezeték mindig egy GND-be megy!
VIP-606 és LYD 111 kültéri hang és fényjelző bekötése!Tehát 2 drb 2 eres 0,75 vagy 1,00-es vezetékkel kell összekötni a központi egységet és a kültéri hang és fényjelzőt(vékonyabb vezeték elég neki,nincs nagy terhelés rajta).Az egyik vezeték a fény és hanghatásra van a másik a lopás védelem,esetleg ha kárt akarna tenni a kültéri szirénában akkor is beindul a riasztás.
Én távirányítóval használom az udvarról az aktiválás és a deaktiválást,nem zavar a hang,a külső fény és hangszórón egy hangjelzés van.Egyébként nem lehet kikapcsolni.
A LID-111-ben ki lehet kapcsolni a be ill. kikapcsoláskori szövegbemondást? Jobb lenne ha csak egy kisebb sípolás lenne hallható, nem ez a torz szöveg.