Keresés

Részletes keresés

mislenyi Creative Commons License 2014.06.05 0 0 64

Joe erről a lukról volt szó:

és ezzel kell tele rakni:

Persze nem méteresen, hasogatva.

Előzmény: joevagyok68 (57)
senkinetudjakilennék Creative Commons License 2014.05.31 0 0 63

Megadjam a címemet, nálam még van hely :::)))

Előzmény: Törölt nick (59)
Törölt nick Creative Commons License 2014.05.26 0 0 62

Víz már van...

Előzmény: mislenyi (61)
mislenyi Creative Commons License 2014.05.26 0 0 61

Ha lesz mit a bográcsba rakni...:)

Előzmény: Törölt nick (59)
mislenyi Creative Commons License 2014.05.26 0 0 60

Nem is Te lennél a Joe, ha nem csapod le rögtön a labdát.:)))

Azért maradj csak ilyen, így szoktuk meg Tőled.

Törölt nick Creative Commons License 2014.05.26 0 0 59

Én a fuvarköltés miatt többet vettem, mint ami elfér. Elég sokat kell a nyáron bográcsoznunk... :)

Előzmény: mislenyi (56)
lala1961 Creative Commons License 2014.05.26 0 0 58
Csodálkozol?Méteressel!
joevagyok68 Creative Commons License 2014.05.25 0 0 57

utolsó lukat is tele szeretném rakni

En IS...DE a zasszony nem engedi !

:-) 

Előzmény: mislenyi (56)
mislenyi Creative Commons License 2014.05.24 0 0 56

Jövő hónapban az utolsó lukat is tele szeretném rakni, körbe kérdeztem a méteres fát.

16500-20000-ig / erdei.

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.28 0 0 55

Nem csak hogy nem érdeke, de nagyon könnyen ellenőrizhető is. Nyilván nem kell az egészet átmérni, de szúrópróba is lebuktatja. Ha 4m-esben veszed, akkor meg nyugodtan le lehet mérni az egészet.

Előzmény: senkinetudjakilennék (54)
senkinetudjakilennék Creative Commons License 2014.04.27 0 0 54

Csak azért volt, mert azt az egyszerű tényt nem nagyon akartad megérteni ,hogy az erdésznek

NEM érdeke csúcsköbölésnél mást  ráírni mint a valóság ! Lehet elfogult vagyok mert akikkel én dolgoztam

azok megbízhatók voltak mind,ha a többség nem ilyen, akkor ,,mea culpa,, .

Előzmény: joevagyok68 (45)
kingoftailor Creative Commons License 2014.04.25 0 0 53

Aztán vagy erdészet volt vagy nem.

Előzmény: kingoftailor (52)
kingoftailor Creative Commons License 2014.04.25 0 0 52

Én csak 20 centivel hagytam átverni magam a rakás magasságának a mérésekor. Ha nem alkudoztam volna, akkor 30 centi lett volna.

Az a baj, hogy abból indultam ki, hogy erdészet és normálisak. Ez volt a tanulópénz.

Előzmény: halaloszto (46)
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.22 0 0 51

Aki rendszeresen vásárol, azt már ismerik, és ha látják, hogy van lövésed hozzá, a jövőbeni üzlet reményében nem fog átverni.

Előzmény: halaloszto (46)
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.22 0 0 50

"Odamegyek, csúcsköbölve nekiáll számolgatni, - ami nekem meg még nagyon sok embernek kínnyai....- "elad nekem" 10 m3...azt be is fizetem a pénztárba ÉS kiad/elviszek 9 m3-t."

A csúcsköbölés után rá szokták írni az eredményt a rönkre.

Előzmény: joevagyok68 (40)
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.22 0 0 49

Csak jellemzően ez is a legdrágább. Persze ha később kiderül, hogy az ömlesztett 1 m3, csak 0,5 m3, akkor persze az a drágább.

Az erdészetnél drága a fa, jobb magán területről venni, erdei köbméterben méterfaként.

Előzmény: senkinetudjakilennék (33)
joevagyok68 Creative Commons License 2014.04.22 0 0 48

Vigyázz mert még megkapod te is !

"Ne gyártsál itt teóriákat fórumtársam, mert qurva nagy ökörséget beszélsz  !!

Látszik ,hogy erdő közelében sem nagyon jártál és főleg nem voltál termelő ."

Az erdészek becsületesek !

Nekik asszonyt és motort IS kölcsönadhatsz !

:-))

Előzmény: halaloszto (47)
halaloszto Creative Commons License 2014.04.22 0 0 47

azt ugy kell csinalni, hogy amikor kitermeltek felkoboli. jo sporolosan, nehogy veletlenul egy icipicit is tobbre jojjon ki mint valojaban. ezt a kitermelok is tudjak, az a par szazalek bukta nekik be van kalkulalva az arba. igy a fa mar tobb is mint papiron. ezt a tobbletet el lehet adni papir nelkul. es mivel papir nelkul megy, az erdeszben meg mindenki megbizik, miert ne szamolna kicsit tobbnek mint amennyi, max annyit enged az arbol, igy a vevo biztos benne hogy baromi jol jart.

Vajk

Előzmény: senkinetudjakilennék (39)
halaloszto Creative Commons License 2014.04.22 0 0 46

Es hogyan mered meg egy gula akaku farakas magassagat??

Aki at akar verni, az at is ver. Egyszeruen baromi nagy gyakorlata van abban hogy hogyan kell atverni. O naponta elad egy kocsi fat, allandoan gyakorol, edzesben van. Te evente veszel egy kocsi fat, hiaba gyakorolod az atvereseszrevevest, evente egy menet az nem edzes.

Raadasul a kereskedo mar annyira megtanulta a dolgot, hogy meglatja rajtad ha nem tud atverni, es vermerseklettol fuggoen ugydont nem ver at, vagy siman nem ad el neked semmit, azt mondja elfogyott vagy mond egy magas arat.

Vajk

Előzmény: Mekk Elek ezermester (9)
joevagyok68 Creative Commons License 2014.04.21 0 0 45

Úgy lebasztál, hogy azt hittem minden erdész "szent"...és következő választáskor csak "erdészre" szavazok...Mert ők nem lopnak !

"erdész" for president !

"Ha lopni akar nem így teszi hidd el,"

Oszt a végén kiderül, hogy mégse !

Akkor nem tudom kire !

:-)

Előzmény: senkinetudjakilennék (42)
bnorci71 Creative Commons License 2014.04.21 0 0 44

részletezed a hibákat, ha már kötekszel :O

egyébként nem tagadom szar a helyesírásom, de azért amit a rómaiak írnak az nekem is bántja a szemem

amit a helyesírás ellenőrzés aláhúz azért nem szoktam benne hagyni

Előzmény: joevagyok68 (8)
senkinetudjakilennék Creative Commons License 2014.04.21 0 0 43

Nálunk az erdészeti pénztárba kell fizetni ahol kapsz egy áfás számlát azzal mehetsz az erdészhez aki

kint a területen szállítólevéllel egyetemben átadja neked a befizetett fát .

Ha lábon termeled ,mikor kész sarangban van,  felméri  és ezt fizeted a fenti módon .

Előzmény: arsenelupin (41)
senkinetudjakilennék Creative Commons License 2014.04.21 0 0 42

Ne gyártsál itt teóriákat fórumtársam, mert qurva nagy ökörséget beszélsz  !!

Látszik ,hogy erdő közelében sem nagyon jártál és főleg nem voltál termelő .

A dolog úgy működik ,hogy sokszor a vállalkozó az erdésszel együtt köböl ( nálam sokszor volt így )

ha nem akkor is megnézi ,hogy jól van-e csinálva, mert ha nem tényleg átbaszhatja az erdész ,

és hidd el megnézi mivel a saját pénztárcája a tét !! No + itt van a bizalom  , ha jóban vagy az erdésszel akkor nem ver át, ha nem, akkor odafigyelsz . A fára rá van írva hány köb felvételkor, bele van ütve az erdészet pecsétje stb ........... Ha lopni akar nem így teszi hidd el, vannak erre olyan módszerek ahol

sokkal kevesebb a lebukás veszélye mint a közvetlen ,,munkatárs,, a fakitermelő,vevő átverése .

Előzmény: joevagyok68 (40)
arsenelupin Creative Commons License 2014.04.21 0 0 41

"

Szájbarágósan, a fa árát nem az erdésznek fizeted hanem az erdészetnek a pénztárba, tehát neki

az anyagi részéhez SEMMI KÖZE !"

Másképpen látom.....

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=125389303&t=9147701

joevagyok68 Creative Commons License 2014.04.21 0 0 40

Neméééted !  :-)

Van ugye egy erdész....otthon fával tüzel.....vagy nem !  (ha nem akkor a kitermelt + -t majd eladja...jó lesz az a pénz sörre, meg gázszámlára...)

Naszóval...

Tudja, hogy van ottan kitermelve 100m3 fa...amit a vállalkozó kitermelt...Ennyiről tud az erdészet ÉS a vállalkozó IS..

Odamegyek, csúcsköbölve nekiáll számolgatni, - ami nekem meg még nagyon sok embernek kínnyai....- "elad nekem" 10 m3...azt be is fizetem a pénztárba ÉS kiad/elviszek 9 m3-t.

5 emberrel megcsinálja...az 5 m3 +....kifizetett meg1ezik a vállakozóval kitermelttel.

Majd jön a "zismerős"....vesz 5m3 fát, kifizet az erdészetnek 5 m3 ÉS elvisz 10m3-t.

A maradék ötöt meg kifizeti az erdésznek a kocsmában !

Hol lesz így neki hiánya ??

Szájbarágósan ennyi........így azért lehet neki anyagi haszna a buliból ...nem ?  :-)

senkinetudjakilennék Creative Commons License 2014.04.21 0 0 39

Azért mert az erdészetek fakitermelő vállalkozókkal termeltetik a fát ! Mikor azt az erdész felméri és

többet ír rá ebben az esetben  többet kell kifizetni a vállalkozónak mint a valóság . Ha utána vagonba rakja

és az átlagos 33-34 köb helyett belefér 40 akkor a főnökei igencsak csúnyán néznének stb .............

Nekem hidd el az erdész inkább kevesebbet ír mert akkor nem lesz hiánya ,ha többet akkor igen és nem ellensége saját magának, plusz a fizetése is fix, tehát nem érdeke !

Szájbarágósan, a fa árát nem az erdésznek fizeted hanem az erdészetnek a pénztárba, tehát neki

az anyagi részéhez SEMMI KÖZE !

Előzmény: joevagyok68 (38)
joevagyok68 Creative Commons License 2014.04.21 0 0 38

hol az erdésznek nem érdeke a csalás  mikor felméri.

Miert is nincs ??

O ingyen kapja a peksegben a kenyeret ? Nincs/nem lehet olyan vagya amit a 'rendes' fizetesebol nem tud megvenni maganak/gyerekenek ??

tehat......Miert is nincs ?

Előzmény: senkinetudjakilennék (33)
senkinetudjakilennék Creative Commons License 2014.04.21 0 0 37

Gépesítve vagyok  2 db profi nagy teljesítményű Stihl, szalagfűrész,  hasítógép hasítókereszttel .

Mivel több mint  tíz évig voltam fakitermelő vállalkozó ,jelenleg lábon olcsóért szoktam fát venni (néha kapni), a ma is élő  kapcsolatokon keresztül . Ha ez már nem megvalósítható akkor az alant leírt módon teszem ezt  a tapasztalatok alapján ,mivel így kapom a legtöbb fát a pénzemért !!

Előzmény: forgione1 (34)
Tízenhármaska Creative Commons License 2014.04.20 0 0 36

Picit mérges vagyok Rád!

De majd megenyhülök :-))

Legalább ne olvasgatnád és ne írogatnál ide a fórumra.

Hányszor ki lett beszélve a fórumon több topicban is,hogy kitől és miként szabad fát vásárolni!

És ehhez Te is hozzászóltál.

Írod,hogy a tavalyi kereskedőd milyen szép fát adott el Neked.

Akkor most mija tököm miatt nem tőle vetted?

Természetesen ez nem számonkérés és nem is kárörvendés.

Csak felhúzott szemöldökkel írtam.

Előzmény: kingoftailor (35)
kingoftailor Creative Commons License 2014.04.20 0 0 35

Eddig csak negatív hozzászólások voltak. Hogy szaporodjanak kicsit a jó eladók is.

A domonyvölgyi tüzépen tavaly szép bükköt kaptam. :-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!