A magyarok az Aral-tó partjáról elszármazó úz nép volt, akinek leghíresebb tagja Turul bég meghódította Bagdadot i.sz. 1055-ben. Turul bég és Emese nászából született Álmos, Árpád apja, akik elvezették népüket Hungáriába.
I.sz. 1078 (AD 888) elérték a Kárpátokat, és betörtek Erdélybe, Salamon királyunk idejében.
László herceg megállította őket, (cserhalmi ütközet) és a nemzetközi helyzet arra kényszerítette őket, hogy szövetségre lépjenek. Ennek záloga Sarolta (Árpád gyula lánya) és egy korona lett, amelyet László testvére Géza kapott (a turkok hű királya).
Ezután a magyarok a megcsonkított Hungária déli részében legyőzték Szvatoplukot, és kiterjesztették Hungária-Turkia határát az Enns folyóig.
(Ez mind benne van a Képes Krónikában)
Öt generáció után nyelvileg teljesen asszimilálodtak a hungárokhoz, de a feudalizmus által megnyomorított hungár szívesen használta a büszke szabad magyar önelnevezést.
László Gyula professzor úr volt ez a valaki, és állítását régészeti adatokkal is bizonyította, úgyhogy a több hullámban zajlott honfoglalás tényét ma már a hivatalos történettudomány is elfogadta.
"Például manapság már nem lehet a napfogyatkozást holmi politikai és kreás ideológiára építeni azonban"
De például ki lehet találni egy veri tudományos "delta T" nevű korrekciós tényezőt, azért, hogy a téves történelmi kronológiát hitelesítsék visszamenőleg.)
Az még nem áltudomány-okoskodás, hanem hamis érvelés. De ez az első kezdő lépés szerintem. A gonoszság benne az, hogy a kettős nevezéktanról és annak értelméről kevesebben tudnak, és erre építkeznek.
Persze ideológia olyan alapokra nem építkezhet ami mindenki számára magától értetődő.Például manapság már nem lehet a napfogyatkozást holmi politikai és kreás ideológiára építeni azonban az ókori Egyiptomban még megtették mivel a közvetítő papok befolyással bírtak a tisztelt felsőbbrendű lényre ha az adókat azonnal beszolgáltatják.:-)))
"Ebben egyetértünk, mégis, ha visszanézel, pont azt tapasztalhatod, hogy pont és gyak. legfőképpen politikai okból nyilvánítottak valamit áltudománynak."
Az a politika mely rossz és gonosz ideológiát képviselt, eleve magától értetődő hogy a hibás értékrendek alapján nyilvánít valamit áltudománynak és az nem mérvadó!
Nem az a bajom, természetesen ismert a nevezéstan.
Nem akartam LNK-et adni a rémes linkségekhez, gondoltam, elég, -ha valaki kíváncsi, átmásolja a címet a Guglikeresőbe, és kihoz néki egy rahedli "okosságot" a NET-ről.
:o)))
A lényeg az őstörténet-kutatás egy bizonyos határon túl, tematikabizonygatás, már sztem az is áltudomány-okoskodás.
A tudományos világban mindenütt használják a kettős nevezéktant. Sokat segít a tudósoknak hogy a típuspéldány nevében benne van az a földrajzi hely ahol megtalálták. A kutatás szempontjából fontos és előnyös hogy az azonos holotípusba sorolt típuspéldányok között fel legyen tüntetve hogy földrajzilag hol élt.