Adok egy állítást. Meg kell fejteni, hogy igaz vagy hamis. A helyes megfejtő ad újat. Meg kell várni a helyeslést.
Washington DC Washington államban van
hamis
Nem kell bocsánatot kérned. Én nem válaszoltam a kérdésre, csak a véleményemet fejtettem ki, ami nem igazán idevaló, de nem bírtam megállni hozzászólás nélkül.
Feltett kérdésedre válaszolva: Igaz.
A piros-fehér-zöld trikolór zászló – a történelemkönyvek szerint – csak az újkorban, az 1840-es évek forradalmai idején vált hazánk nemzeti jelképévé. Ezért sokan vélik úgy, hogy nem ez az igazi zászlónk, nem ez a három szín az, mely valóban méltán szimbolizálhatja a magyarságot. Csakhogy a legújabb, döbbenetes felfedezések ezt az elméletet cáfolják! Ezek alapján ugyanis kiderül: a piros-fehér-zöld színhármas nemhogy nem újkori eredetű, de már az évezredekkel ezelőtti ókorban is a turáni népek jelképének számított…
A Hold mint tudjuk, hatással van a Földre, így pl. az ár-apály jelenséget is a Föld Hold hatásnak tudja be a természettudomány. Az asztronómia is elismeri ezt. Ha viszont a Hold és a Föld kölcsönhatásban állnak egymással, a Hold a Föld élőlényeire ugyanúgy hatással lehet. Magamon is megfigyeltem például, hogy holdtöltekor az Istennek sem tudok elaludni, illetve csak nagyon nehezen. Még régebben vettem észre, mikor álmatlanságomban kibámultam a szobám ablakán és ilyenkor mindig telihold volt. Persze, lehet ez, mint mindent, másként is magyarázni, az összefüggés azonban tapasztalati tényeken alapszik. (Mint ahogy a HKÉ is) A kizárólagosan tapasztalati tényeken fekvő dolgokat a tudomány mai állása szerint még nem igazán tudjuk meghatározni.
Szovjetunióban is találtak bizonyítékot tudósok Holdhatásokra. Még a hetvenes években figyeltek fel arra a jelenségre, hogy Nap-Hold együttállásakor (vagyis napfogyatkozáskor) megsokasodnak a hirtelen vérnyomás ingadozással, fejfájással, szívvel kapcsolatos panaszok. Ráadásul ezek az égi jelenséggel egyidőben el is múltak.
hamis
Az olyan panaszok pedig, mint a rosszullét, fejfájás teliholdhoz kötése Dr. Pintér Ferenc tapasztalatai szerint olyan okból is történhet, hogy a tüneteket valami egészen más, de tudományosan igazolható tényező okozza.
Vajon igaz lehet- e, hogy bizonyos holdfázis befolyásolja a fejfájásos tüneteket , rosszulléteket, álmatlanságot stb. az embereknél? Esetleg más környezeti behatások válthatják ki ezeket a reakciókat.
Görgey Artúr 1849. július 2-án Komáromban 32 ezer katonájával 60 ezer osztrákot ver vissza, amikor egy lovasrohamban egy tarack gránátrepesze eltalálja és felszakítja a koponyáját. Látni, ahogy az agya emelkedik és süllyed az érverés és a lélegzetvétel kettős ütemére. – 12–15 centis vágás nyílt a feje tetején, két-három ponton a koponyacsont is beszakadt. Az agy nem sérült, a seb amiatt jelent mégis halálos veszélyt, hogy elfertőződhet a használt orvosi eszközök és a csatatéri körülmények miatt – mutatja Varga Benedek, a Semmelweis Orvostörténeti Múzeum főigazgatója a szegedi Móra-múzeum Görgey-kiállításán. A sebesült hadvezér a nyári hadjáratban végiglovagolja az országot, miközben hol dührohamai vannak, hol elveszti az eszméletét.)
A 2018-as Téli Olimpia. Ledecká 22 évesen megnyeri a szuperóriás-múlesiklást és snowboardban a párhuzamos óriásszlalomot.
Nyert már más nő is két eltérő sportágban olimpiai érmet, két aranyat is, de azok mind hasonló sportágak voltak, gyorskorcsolya és rövidpályás gyorskorcsolya, vagy épp biatlon és sífutás. Ledecká két egészen különböző sportágban sokkolta a világot.
A cápák az ember szemében igen veszélyes állatok, főleg Spielberg Cápa-sorozata óta. Ennek ellenére azt állítom, hogy a különböző pókok mintegy ötször annyi ember halálát okozzák, mint a cápák. A cápák évente átlagban 10, míg a pókok nagyjából 50 embert ölnek meg évente.
Egyes Alum családba tartozó növények, például a büdös kontyvirág, a filodendron (Philodendron selloum) és az indiai lótuszvirág (Nelumbo nucifera) képesek a hőszabályozásra körülbelül 20 °C-kal a levegő hőmérséklete fölött tartva a testük hőmérsékletét a virágzás idején.
Mivel mindezt a virágzás idején teszik, én azt mondom erre a fentiek alapján, hogy igaz, hiszen a virágzás szorosan összefügg a növények szaporodásával, pontosabban a szaporodási folyamatnak egy fázisa.
A rendőrség minden nyomnak és híresztelésnek utánament. Pablo Picassót is kihallgatták, Guillaume Apollinaire szürrealista költőnek pár napot még tömlöcben is kellett töltenie. Picasso - akkoriban fiatal művész - ugyanis évekkel korábban megvásárolt egy kis ibériai szobrot, amelyet Apollinaire-nél hagyott, de kiderült, hogy az alkotást a Louvre-ból tulajdonították el. Hogy a költő hogyan keveredhetett gyanúba, arra vonatkozóan sajnos nem találtam nyomokat.
Igaz-e, hogy 1911-ben a Mona Lisa Louvre-ból való elrablása kapcsán két igen jelentős avantgárd művész (egyik festő, a másik író és költő) is a rendőrség látókörébe került? Egyiküket ugyan csak kihallgatták, másikuk azonban néhány napra börtönbe is került. Valóban?
Bár embere válogatja, de ebben a formában téve fel a kérdést, tehát hogy okozhat-e emésztési problémákat, a válasz az, hogy igaz.
Ez pedig azért van így, mert a gabonamagvakban vannakolyan anyagok – alektinek – melyek károsakaz egészségre,növelikabélfal áteresztőképességét. A lektinekui. nememészthetők, lerakódnakaszervezetben.
Az egészséges táplálkozáshoz javasolják orvosok, diatetikusok a teljes kiőrlésű búzalisztből készült termékek fogyasztását. Máshol viszont állítják ezen készítmények rendszeres fogyasztása emésztési problémákat okozhat.Vajon igaz lehet-e, avagy hamis ?