A hitünk a mindennapi életben olykor elgyengül. Előfordult már, hogy egy adott pillanatban épp olyan írásra, prédikációra találtam, ami pont akkor abban a helyzetben válasz volt számomra Istentől. Ezt a topikot annak reményében nyitottam, hogy egymásnak segítsünk abban, közzéteszünk olyan dolgokat, amik számunkra segítséget nyújtottak. Nem vita céljából és nem is a gyülekezetek, felekezetek ítélgetésére, hanem a hitünk erősítésére szolgáljon. Legyenek mindenki számára hit erősítő ,építő és hasznos az itt olvasott cikkek írások.
Csel24:15 és reménykedem az Istenben — e reménységet ezek az emberek is táplálják magukban —, hogy lesz feltámadásuk mind az igazságosaknak, mind az igazságtalanoknak
Felfognak támadni a bünösök is és a nem bünösök is!!!
Ki véve azok akik itélet allat haltak meg:Noé ideje pld,vagy Szodoma Gomora lakoi.....
A bün zsoldja a halál.Azt jelenti,hogy mig lélegzet bünös volt,amikor visza tért a porba ahonét formáltatot/unk fel mentették a büne alol,nincs továb fizetsége a halotnak!
Ennyire egyszerü. Minden egyes ember bünös .
Példabeszédek7:20 Mert nincs a földön igazságos ember, aki csak jót tesz, és nem vétkezik.
Nézd Pál mit mond.
1Timóteus1:15 Megbízható és teljes elfogadásra méltó az a beszéd, hogy Krisztus Jézus azért jött a világba, hogy bűnösöket mentsen meg. Ezek között legelső vagyok én.
Érthetö?
A halotakrol pedig.
Prédikátor9:5 Mert az élők tudják, hogy meghalnak, de a halottak semmit sem tudnak, és nincs többé fizetségük, mert nem emlékeznek rájuk többé, elfeledték őket.
Zsoltárok115 17 Nem a halottak dicsérik Jahot,
Nem is a csendességbe alászállók,
Jobb az élő eb, hogynem a megholt oroszlán. Mert az élők tudják, hogy meghalnak; de a halottak semmit nem tudnak, és azoknak semmi jutalmok nincs többé; mivelhogy emlékezetök elfelejtetett” (Prédikátor 9:6, 7).
A lélek maga az élet nézd.
1Mózes2:7 És ekkor Jehova Isten megformálta az embert a föld porából, és az orrába lehelte az élet leheletét, így lett az ember élő lélekké.
Maga a lélek az ember.
El lehet e pusztitani a lelekt?
Máté10:28 És ne ijedjetek meg azoktól, akik megölik a testet, de a lelket nem tudják megölni; hanem inkább azt féljétek, aki a lelket is, a testet is el tudja pusztítani a gyehennában.
Isten eltudja pusztitani a lelket is.Ezért nem halhatatlan.
Sátán azt mondta Évának:Bizony nem haltok meg.Lám meghaltak.
És aki nem bűnös és meghal, az így járt? :) Mondj nekem valakit, aki nem halt meg. Bizonyítottan, nem ilyen "harmadnapra feltámadott" szintűt. Tehát kéne egy több ezer éves emberkét mutatni(minimum), hogy elhiggyem, hogy a nembűnös az életben marad, megússza a halált.
Ha meg átvisszük az értelmet a túloldalra, akkor meg aki bűnös és meghal, annak is kerül valahova a lelke, meg a nembűnösé is. De hogy hova, arról ugye csak sejtések vannak, kinyilatkoztatások, mint a "kisdedeiket csapkodnák a kősziklához" tipusú is az, így marad a feltevés szintje, hogy a bűnösök lelke örökre le van amortizálva, mert a meggyőződéses kisdedeket kősziklához inkább csapkodók ezt gondolják.
Az én vallásomban minden születéssel új esélyt kap a bűnös, hogy revidiálja az álláspontját a bűnbeeséseket illetően... :)..például semmilyen okból kifolyólag nem csapkodjuk a kisdedeket kősziklához...nincsazazisten.:)
"Azok, akik nem fogadták be a szívükbe a Megváltót, nem tették Jézust életük Urává és Megváltójává, és így halnak meg a bűneikben, örökre elvesznek. (Zsid. 9,27)"
Ezt nem mondod komojan? Felszines ismeret :-)
Róma6:23 Mert a bűn zsoldja a halál,..............
Füligdzsimmi----Ez az amit én hiszek és nem akarom senkire rátukmálni és bevonzzani a "vallásomba"" És megkérlek arra, hogy tartsd tiszteletben az én hitem azzal, hogy nem kritizálod és nem kezdesz neki a hiba keresésnek. Ez az én "hitvallásom"
Nem tehetem. A másét sem tisztelitek.
Azok, akik nem fogadták be a szívükbe a Megváltót, nem tették Jézust életük Urává és Megváltójává, és így halnak meg a bűneikben, örökre elvesznek. (Zsid. 9,27)
Nem vesznek el, csak másképpen hisznek Istenben. Ennyi. Ha ti tisztelitek a más vallását és hitét, akkor majd ők is fogják a tiétekét.
Na, hogy esik, nem lenne jogos? Persze tisztelem azt, amiben hiszel, mert tőlem akármiben, ha az neked jól esik. Csak érezd át, hogy másnak a másfajta vallása nem az "örökre elveszik"-be vezet.
Ilyen ostobává lett a nép — ezt olvassuk a megelőző mondatban: „Mert ezt mondjátok a fának: Te vagy az apám! — a kőnek pedig: Te szültél engem! A hátukat fordítják nekem — mondja az Úr —, és nem arcukat, de majd ha baj éri őket, ezt fogják mondani: Kelj föl, segíts rajtunk!”
Nem érdekel, hogy a szentírásodban van, elgondolkodhatnál rajta, hogy valóban ennyire ostoba volt anno az a nép?
És ilyen áron akarsz te másokat megtéríteni(prédikálni), hogy az őseidet ostobának nézed?(mindegy, hogy a szentírásod teszi, nem mentség...mivel hivatkzol rá, egyetértesz vele. ) Gondolom lelkiismeretfurdalásod nincs.
(1) A Biblia Istentől ihletett, nem ember akaratából származott, hanem a Szent Szellemtől indíttatva szólták azt Istennek szent emberei. (2Tim. 3,16. 2Pét. 1,21)
(2) Hiszek a Szentháromságban: az Atyában, a Fiúban és a Szent Szellemben. Az Atya Isten, akitől van a mindenség. (1Kor. 8,6) Az egyszülött Fiú, az Úr Jézus Krisztus, aki által van a mindenség. Jézus Krisztus a testet öltött Ige, aki a kezdetek óta létezik, és az Atyánál van. (1Kor. 8,6. Ján. 1,1) A Szent Szellem, az Igazságnak Szelleme, aki az Atyától származik, Jézus Krisztusról tesz bizonyságot. (Ján. 15,26)
(3) Az ember teremtett lény; Isten a saját képére és hasonlatosságára teremtette az embert. (1Móz. 1,26) Ádám felségárulása és bűnbeesése által az ember szellemében elkülönült Istentől. Egy ember által jött be a világra a bűn, és a bűn által a halál. A halál minden emberre elhatott, mert mindnyájan vétkeztek. (Róm. 5,12. 3,23) Jézus Krisztus, Istennek Fia azért jelent meg, hogy az ördög munkáit lerontsa. Az életét adta váltságul ,és kiontott vérét áldozatul az elveszett emberért, hogy megváltsa és visszaállítsa az embert Istennél. (1Ján. 3,8)
(4) Hiszek a szellemi újjászületésben és az újjászületés által nyert örök életben. „…Ha valaki újonnan nem születik, nem láthatja az Isten országát.”(Ján. 3,3) A szellemi újjászületést nem lehet elnyerni egy egyházhoz tartozás által, sem vízkeresztség által, sem más vallásos cselekedet által. Ahogy meg van írva: „Nem cselekedetekből, hogy senki ne kérkedjék.” (Ef. 2,9) Újjászületni a hitünk megvallása által lehet. „Mert ha a te száddal vallást teszel az Úr Jézusról, és szívedben hiszed, hogy az Isten feltámasztotta Őt a halálból, üdvözülsz. Mert szívvel hiszünk a megigazulásra, szájjal teszünk pedig vallást az üdvösségre.”(Róm. 10,9–10)
(5) Hiszek a Szent Szellem keresztségében és a nyelveken szólásban. (Ján. 14,16–17. Csel. 1,8. 2,4. 2,38–39. 19,6)
(6) Hiszünk a teljes és tökéletes megváltás részeként a szent gyógyulásban.(Ésa. 53,4–5. Márk 16,18. Mát. 8,17. 1Pét. 2,24. Gal. 3,13)
(7) Hiszek az Úr Jézus visszatérésében és a Krisztusban meghaltak feltámadásában, az élő hívők elragadtatásában. (1Thess. 4,16–17)
(8) A megpróbáltatások ideje után Jézus visszajön a Földre az ezeréves királyság idejére, mint királyok Királya és urak Ura, valamennyi szentjével együtt, akik királyok és papok lesznek a királyságában. (Jel. 20,6)
(9) Azok, akik nem fogadták be a szívükbe a Megváltót, nem tették Jézust életük Urává és Megváltójává, és így halnak meg a bűneikben, örökre elvesznek. (Zsid. 9,27)
Füligdzsimmi----Ez az amit én hiszek és nem akarom senkire rátukmálni és bevonzzani a "vallásomba""
És megkérlek arra, hogy tartsd tiszteletben az én hitem azzal, hogy nem kritizálod és nem kezdesz neki a hiba keresésnek.
Ha a szeretet, meg az egyebek a cél, mivel hogy ha: szereted a felebarátodat, betöltötted a törvényt, akkor van választék arra, hogy másféle úton is bevonz embereket a vallásodba, minthogy beállítod gyengeelméjűnek, aki gügyög egy szobornak hülyeségeket.
Én senkit nem állítottam be gyengeelméjűnek és nem is céloztam arra, hogy hogy bárki is szobornak gügyög ......
hát kedves Fülig Dzsimmmi--én már nem tudlak téged követni :)
sekit nem akartam bevonzani, csak leírtam azt amiben hiszek. Én magamról nem tudom elmondani azt, hogy ilyen meg olyan vallású vagyok. azt mondom keresztény vagyok és nem vallásos.
Szia! Nem az a lényeg, hogy én miben hiszek, hanem ami mondanivalója volt annak az írásnak, amit kifogásoltam, azzal bántod meg az őseidet, és ezen nem segít az, hogy benne van a szentírásban.
Sok szép dolog van a kereszténységben, csak azzal vannak a gondok, mikor valaki a más vallásúakat nem kímélve lehúzza őket valami nulla szellemi nívójú embernek, mintha más indok nem lenne a Biblia szerint, hogy valaki megtérjen erre a vallásra.
Ha a szeretet, meg az egyebek a cél, mivel hogy ha: szereted a felebarátodat, betöltötted a törvényt, akkor van választék arra, hogy másféle úton is bevonz embereket a vallásodba, minthogy beállítod gyengeelméjűnek, aki gügyög egy szobornak hülyeségeket.
Most egy kicsit kevesebbet tudok jönni. Jövőhéten nem leszek gép közelben. Ezt csak azért írom le, hogy ha esteleg valakinek nem reagálok az írására az nem azért van, mert nem akarok.
Én tiszteletben tartom amit te hiszel, bár nem tudom mit, mert nem igen írtál semmit róla. Inkább te nem tudod kezelni az én hitem, mert csak a hibárt kerested mindenben, bármit is írtam. bárki vallását tiszteletben tartom,még senki nem panaszkodott, hogy másként tettem volna. Én tudom Kiben hiszek és ez a lényeg.
Nincs ilyen űr a szívemben. Teljesen jól érzi magát a szívem abban a vallásban, amiben hiszek. Nem kell ezt agyonragozni, hanem tudni kell a más véleményét, érzéseit, meg vallását is kezelni. Mert attól, hogy a te vallásod a másokét kizárja, nem hiszi annak, bizony azok más vallások, annak az Istennek az imádatára szolgálnak, mint a tiéd.
Én nem haragszom Fülig Dzsimmmi. Valahogy van olyan érzésem, hogy neked egy űr van a szívedben és ezt az űrt akarod betölteni. Azt az csak az Úr tudja betölteni. Írtad, hogy jártál gyülekezetbe, de már nem jársz, íírtad, hogy nem vagy keresztény- keresel, kutatsz itt is ott is. Keresed az igazságot, az utat. Én kívánom és imádkozom érte, hogy megtaláld.
Mert az út meg van, csak neked kell rálépned.
Most egy ideig elég keveset tudok majd jönni. Néha bekukkantok.
Én egyedül az Úr előtt hajtok térdet és Előtte borulok le ember előtt és szobrok előtt soha.
Ezt teszem én. És hogy más mit tesz, az az ő dolga.
"megalázta magát, és engedelmeskedett mindhalálig, mégpedig a kereszthalálig. Ezért fel is magasztalta őt Isten mindenek fölé, és azt a nevet adományozta neki, amely minden névnél nagyobb, hogy Jézus nevére minden térd meghajoljon, mennyeieké, földieké és földalattiaké; és minden nyelv vallja, hogy Jézus Krisztus Úr az Atya Isten dicsőségére." (Fil 2,8-11)
Csináld nyugodtan, egy idő után beáll majd. A vallfilen sok topik nehezen indul. Mondjuk azt bekalkulálhatod, hogy mindenféle vallású jár ide fórumozni és amit az elején említettem, az tényleg bántó fogalmazás. Bocs mégegyszer. Sok sikert a topicodhoz!:)