"Hát bizony ez van ha összeomlik a központi hatalom és az antiszemita csőcselék elszabadul."
Nyilván ez az ok, amiért kihagytad az antiszemita erőszak felsorolásból a köztársaság és a tanácsköztársaság korát...
Bár utóbbi esetében arról beszélni, hogy nem volt erős központi hatalom, nos ez töb mint érdekes. Pláne úgy, hogy a kommunista terrorkülönítmények a hatalom eszközei voltak.
1, David Cole nem létezik. A figurát David Steinnek hívják, Los Angelesben született és egy rakat cikket írt a nácik rémtetteiről. Hiteles, tárgyilagos figura :) Feltéve hogy el tudná dönteni mit is akar állítani :)
2, Soha nem készített dokumentum filmet a Horthy rendszer hadseregének háborús bűntetteiről.
Ebben a szép az, hogy ha 100× leírják ezt, akkor 100 féle adatok és leírások szerepelnek benne, tele logikai ellentmondásokkal. Pedig volt rá több mint 60 évük, hogy összerakják, és ha már ennyire fontos nekik, mert ugye folyton előhozzák, akkor legalább valami értelmes palira bízták volna aki hihetően be tudja tömni a hiányzó réseket...
Szerintem senki nem vitatja, hogy az értelmetlen háborúban voltak mindkét oldalon értelmetlenül meghalt áldozatok. De könyörgöm, ha minden leírás szerint a nácik nyíltan vállalták a zsidók kiirtását, akkor aztán mért bizonygatja a cikk, hogy próbálták titkolni?
Vagy amikor az SS főnöke vallja Nürnbergben, hogy "megdöbbenve tapasztalta milyen kegyetlenek voltak a magyarok a kitelepített zsidókkal amikor bevagonírozták őket". Ez teljesen hihető reakció attól akinek állítólag az a volt munkája, hogy kiirtsa a zsidókat?
Miért nem hallunk sosem a Madagaszkár tervről?
42-től kezdték a tömeges elgázosítást és 45-ben még volt élő fogoly?
Azt tanítoták nekem, hogy 6 millió áldozat, aztán 4, később 1,5, aztán 1,2 millió, a valóságban meg állítólag 272 ezer az össz áldozat az öszes táborban a felszabadításig.
Természetesen voltak áldozatok, a háború már csak ilyen, de hadd ne higyjem el minden szavát a háborús bűnös sztálinnak, trumannak, eisenhowernek, meg a többinek.
Olvassátok el pl. Moldovától a "Ki ölte meg a holt tengert", ő megjárt több tábort és leírta milyen sokan haltak meg éhen és tifuszban (a szövetséges bombázások következtében nem volt élelem és fertőtlenítőszer), és a felszabadulásukat is, mikor rengeteg kiéhezett fogoly megbetegszik vagy belehal abba, hogy azonnal megeszi a fél kilós húskonzervet amit osztogattak nekik...
Azért mert nem kajálom a hazugságot még nem jelenti azt, hogy rasszista lennék, de aki általánosít, az bizony az.
A környezetemben nem tapasztaltam soha zsidó ellenességet, ez valahogy mindig csak írott és filmesített formában kerül elém. De valahogy mindig a pofámba tolják, pedig semmi szükségem rá, és eszembe sem jutna.Most is onnan a vita, hogy valaki felhozta megint a jól bevált témát...
Akikkel eddig beszélgettem azok közt volt pár aki szidta az egyetemleges zsidóságot és mondogatták a vádakat, hiába mondtam nekik, hogy bűnözők minden nép közt vannak, csak a magukét hajtották. Elmondták, és aztán szépen élték tovább az életüket, ami erős ellentétben volt az előtte elmondottakkal. Ha 1000 ft-ot kellene fizetni, hogy antiszemita pártot nyithassanak, a legtöbbjük nem adná rá a pénzét. Ezek mind tipikusan a "minden mögött bűnöst keresek mert én nem lehetek hibás" beállítottságú emberek, és max a szájuk jár, beisznak és kipanaszkodják magukat. Ezek szintén betegek, kezelni kellene őket is.
Ahogy ti próbáljátok összemosni a dolgokat, általánosítani, terelni, az is kb hasonló kategória, mondjuk annyival rosszabb, hogy ti tudatosan és a nyilvánosság előtt teszitek.
Amit most általános pogromnak próbáltok beállítani, az kisebb, szándékosan felhergelt bűnözői csoportok tettei voltak, ami ellen fellépett a hatóság is.
Több ezer ilyet találhatnánk zsidó bűnözők által elkövetve is, de ez ne erről szóljon már. Ha nem vagytok képesek a dolgokat egészében átlátni akkor ne politizáljatok, mert csak gyűlöletet szíttok. (mondjuk én meg vagyok győződve arról, hogy ezt szándékosan teszitek)
Jó szöveg, ez az oldal mindent bizonyít, itt aztán bármit elő lehet kotorni amit csak akartok...
Az a gáz, hogy a dualizmus korában hivatalosan még antiszemita párt is létezett, de ez nagyon nem bizonyíték a pogromokra, mert ugye ki az a hülye akit üldöznek, de ennek ellenére nem menekül el... Márpedig tömegesen éltek zsidók a Monarchiában.
Gondolom ezek mazochisták lehettek az elméleted szerint.
Még, jó, hogy te meg mered mondani ki az antiszemi és ki nem. Te viszont láthatóan magyar ellenes vagy, annak ellenére, hogy magyarul írsz. Ezért hiteltelen itt az összes kijelentésed a magyarokkal kapcsolatban, mert elfogult vagy, egy pitiáner gyűlölködő!
Nem barátom, ez a vörös terrorral való leszámolás volt, ha simán antiszemita indítékok lettek volna akkor ez előtte is megtörtént volna!
Hoppá, most jön az, hogy hamisítunk ilyen írásokat is...
Undorító ahogy te és a hozzád hasonló csinovnyikok ezzel a gyűlölet kampánnyal próbálkoztok és elvetitek az ész nélküli gyűlölködés magvát!
Nekem nem kell horthy szobor, se megemlékezés, de az sem érdekel mit csináltak a 2.vh-ban azok akiket már megbüntettek, mert nekem semmi közöm hozzá.
Aki ezen nem tud túllépni az lelkibeteg és kezeltetni kell, de a közéletből mindenképpen el kellene távolítani. Inkább kussolnának, hogy ne derüljön ki az, hogy olyanokkal fizettetnek jóvátételt akiknek már semmi felelősségük nincs a dologban.
Bár lehet pont ezért ez a műbalhé, hogy a hazugságok elleni tiltakozás után elmondhassák : "lám, azonosultok a bűnösökkel, ezért ti is bűnösök vagytok, hát fizessetek ti is"... Itt lehet az igazság elásva.
Remek demagóg cikk, leírja a végkifejletet, csak éppen az okokat hagyja figyelmen kívül...
Neked pedig gratulálok, ezzel a cikkel sikerült összemosnod a zsidóságot a vörös terrorral!
Persze pletyka szinten eddig is hallottam, hogy a vörösök nagy része zsidó volt, amit ez az írás alá is támaszt. Ettől függetlenül továbbra sem hiszem, hogy minden zsidó komcsi volt.
Szerintem érik neked egy piros x mert abszolult vitaképtelen vagy és hazudsz.
Beraktad ide a neonáci hülyeségeidet, jól beégtél vele mert kiderült hogy elvtársaid a saját szája ízük szerint átírták egyteljesen korrekt parancs egy kiragadott részletét, majd büszként bejelented hogy Igazad volt. Horthy detto.
Erről nekem az a régi mondás jut eszembe hogy hülyével vitatkozni olyan mint galambbal sakkozni.
Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ő nyert.