Baszki hogy van az hogy én is jártam kettős rangadókra, de emeletes parasztot csak kettesével lehetett látni és csak sétálgatva. Nem kardlapozott ott senki. Ja és nyugiban le lehetett parkolni a kocsit is UTE zászlóval a tükrön bárhol a stadion körül?
mi a szovjet követségnél álló őrbódét,fakabátot-döngettük meg- drasztutye továris ,nyald a seggem továbbis! felkiáltással ,aztán futás ahogy a lábunk bírta. kb.1959-1962
Mikor még az Üllői úton járt a 63-as villamos (Nagyvárad tér - János kórház, motorkocsi, meg két nyitott), arról skandáltuk a rendőröknek (tán pont március 15.-e környékén), hogy "Bort, búzát, békességet, szeressük a rendőrséget. Persze megállították a villamost, de addigra nagyjából a Tömő utca környékén lehettünk.
Ok, ez egy szimpla szabálysértés. A foci szurkolókat például nem szólították fel? Ők konkrétan rátámadtak a rendőrökre. Miért kapták a diákok a kiszabható legmagasabb büntetést (5000-50000 HUF)? Miért van rendben, hogy az ücsörgő diákok ellen a lehető legnagyobb szigort alkalmazzák, míg a futball szurkolók ellen simán áll a hatóság ellen alkalmazott erőszak ténye, mégsem kapnak semmit, max másnap kijózanodva távoznak?
Aha. Nem olvastál te sok Rousseaut? Azért ne dicsőítsünk már valakit csak azért, mert egyszerű, mint a pofon. Ha a diákok zsigerből belevágnák a bugylibicskát a politikusokba, más színben tűnnének fel előtted csak azért mert ösztönös a cselekedetük? Ehh... jó.
Arra nem, van cikk? Ez is eléggé szánalmasan hangzik. Mindent a hatalomért, mert le kell húzni a népet, és a nép tapsoljon is hozzá. Hát nem. Valóban elszomorító a helyzet, és igenis hasonlítsuk össze ezeket, mert különben a büdös életben nem lesz rend.
Én olyat is tudok, hogy valaki csak egy papírt emelt ki egy fiókból, kulturált mozdulattal, mégis nagyobb büntit kapott, mint egy másik, aki halálra gázolt valakit a zebrán.
Nem érdemes összehasonlíthatatlan dolgokat összehasonlítani, mert a végén úgyis hiányérzete marad az embernek.