Keresés

Részletes keresés

truffle Creative Commons License 2012.11.27 0 0 502

Ne is mondd! Egy iskolában dolgozok, rálátásom van a konyhai munkára. Nem is azzal van a baj, hogy a konyhások elfelejtettek volna főzni, vagy meg sem tanulták, hanem minden alapanyag mű. Mégpedig azért, mert az országos szinten tapasztalható spórolás miatt levették a létszámot, lehetetlen egy normális kaját megcsinálniuk, nincs rá ember. Egy ideig én is ott ettem, nálam az "i"-re a pontot a krumplipüré tette fel. Dobozban érkezik por alakban, egy kis víz hozzá és kész is van. Két étel volt ami igazán jó volt...a paradicsomleves és a rizseshús:).

Előzmény: tunderlala-3 (501)
tunderlala-3 Creative Commons License 2012.11.26 0 0 501

á, ne képzelj ilyet, tovább szoktam a húst pucolni, mint ameddig azután az összes többi konyhai procedúra tart vele :s ... egy csipet zsírt nem szeretek látni, a pörköltben sem, meg semmiben... gyerekkoromban sokáig vega voltam, de csak amiatt, mert annyira undorító volt a menzás mócsing, hogy máshol sem volt kedvem húst enni:(

veszek ilyet holnap, ha lesz a boltban:)

Előzmény: truffle (500)
truffle Creative Commons License 2012.11.26 0 0 500

hát jól van, más meg a sertést nem enné meg, én meg simán felfalom... :D

Most elképzeltem, ahogy a szád szélén folyik le az oldalaszsír:)...inkább nem mondok semmit:).

Szerintem vegyél egyet, kóstold meg, elemezd ki, hátha teljesen másképp csinálnád mint én. Az összetevőket feltétlen olvasd el...soha többé nem fogsz ilyet venni.

Bármilyen mogyoró jó hozzá nekem épp ez van azért tettem ezt bele.

Előzmény: tunderlala-3 (499)
tunderlala-3 Creative Commons License 2012.11.26 0 0 499

hát jól van, más meg a sertést nem enné meg, én meg simán felfalom... :D

mi az a Guru édesség, vagy valami ilyesmi, csak bolti? 

a tiéd nagyon jónak tűnik, pedig én nem vagyok "édesszájú", de ehhez kedvet kaptam... fogok is csinálni ilyet:)) Törökmogyorót lehet kapni? vagy jó a a földimogyoró is?

de már találtam is, de ez nagyon drága:s

http://gusti.hu/products.php?gusti_torokmogyoro_500g&sid=3409903add28abd675f2983a89e643e7

szóval jó a földimogyoró is?:)))

Előzmény: truffle (498)
truffle Creative Commons License 2012.11.26 0 0 498

off

szívtelen vagy... :D

Tudom, hogy a pokol mély bugyrában fogom végezni és nyuszik, halak, csontik, giliszták fogják pakolni a fát az "üstöm" alá:D

De lesznek ott hálás legyek, pókok, cserebogarak, amelyek ha betévednek a lakásba akkor kézben viszem ki őket, lesznek hálás fecskék, denevérek, amelyek ezekkel a bogarakkal táplálkoznak, lesznek hálás rézsiklók http://www.youtube.com/watch?v=pfLGqdUYUxQ amelyeket visszavittem természetes helyükre és jónéhány beagle amelyek nem egy autó alatt végezték, hanem nem kevés munkával visszajutattam a gazdájukhoz. Aztán majd meglátom merre billen a mérleg nyelve;).

...hülye vagyok, tudom:)))))

Jaj, dehogy vagy az...csak még nem nélkülöztél igazán. Sose kerüljön rá sor!

on

Legyen valami nem megszokott is.

Ismered a Guru édességet? Nagyon finom...addig, amíg el nem olvasod az összetevőit. Katasztrófa, hogy ez a kis szelet csoki mennyi szirszart tartalmaz. Megpróbáltam lekoppintani adalékok nélkül. Nem lett rossz, sőt.

Cukrot karamellizáltam. Mivel még nem csináltam ilyet nem volt könnyű eltalálni, hogy folyós legyen. Tejjel hígítottam. Mellette a pirítpott törökmogyoró, én szedtem a természetben.

Étcsokit olvasztottam merőkanálban, majd belekevertem a mogyorót...persze visszahűlt, ez sem ment simán.

A mogyorós csokira túrót tettem, nem cukroztam.

Erre ment a karamell.

Betakartam túróval.

Túróra megint a mogyorós csoki és így nézett ki.

Jó volt, hogy a túróba nem tettem semmiféle cukrot, a karamell édes íze és az étcsoki "kesernyése" szerintem kellő harmóniát teremtett.

Rengeteg időt elpöchöltem vele, de biztos lehetne gyorsítani rajta, csak ki kellene tapasztalni a csoki és a karamell olvadását, a hűtést, hogy egybe maradjon, valami formát neki, mondjuk jégkocka tartót?:).

Előzmény: tunderlala-3 (497)
tunderlala-3 Creative Commons License 2012.11.26 0 0 497

szívtelen vagy... :D

(ez vicc volt, de amúgy én tényleg nem tudtam volna megenni... azok a combik, meg a popsi... hülye vagyok, tudom:)))))

Előzmény: truffle (496)
truffle Creative Commons License 2012.11.26 0 0 496

Meghát;)

Gondolhatod mekkora lelkiismeret furdalásom volt, hogy azt az aranyos popóját megettem:). Bánatomban még egy pohár sört is legurítottam rá, sőt annyira szomorú voltam, hogy másfél órára le is dőltem utána:).

Előzmény: tunderlala-3 (495)
tunderlala-3 Creative Commons License 2012.11.25 0 0 495

megettétek?:( csórikám, milyen kis helyes még így is, az a kis feneke... :D

Előzmény: truffle (494)
truffle Creative Commons License 2012.11.25 0 0 494

Szegény nyuszi:)

tunderlala-3 Creative Commons License 2012.11.25 0 0 493

örülök, hogy bejött, nekem is jobban ízlik, mint az olajban úszó változat:)

Előzmény: metikus (492)
metikus Creative Commons License 2012.11.25 0 0 492

Nah, elfogyott :) Finom volt, csokikrémbe mártogattam a tetejét. A fiúk először nem rajongtak érte,( ketten ettük a férjemmel, le is fagyasztottam kettőt, hogy ne száradjon, meg kiderüljön milyen felolvasztva.) Aztán mégis rájártak, most kellett felolvasztani a kettőt :) Szóval azt mondták, csinálhatok máskor is, csak többet :)

Előzmény: tunderlala-3 (491)
tunderlala-3 Creative Commons License 2012.11.25 0 0 491

nem az enyém, a "férjemé":))... megettétek már? milyen lett?

én allergiára is megnézetném szegény kutyust... ennyi ideig köhögni... :(

Előzmény: metikus (488)
metikus Creative Commons License 2012.11.25 0 0 490

Igen, igazad van, volt már olyan, én is örülnék neki, ha a természetes gyógymód segítene, csak azt gyanítjuk, hogy valami súlyosabb dolog áll a háttérben, nem "megfázás". Szív, vagy valami más..., mert szerintem egy légúti megbetegedés ennyi idő alatt már gyógyszer nélkül is meggyógyult volna.

Azért köszönöm a tanácsot, nem lehetetlen, hogy kipróbálom, veszteni nem veszthetek vele.

Előzmény: truffle (489)
truffle Creative Commons License 2012.11.25 0 0 489

Volt már olyan az orvostudomány történetében, hogy gyógyszer nem használt, más természetes anyag meg igen.

A hagyma vonzza a bacikat, biztos jele pedig amikor megfeketedik(nem megrohad). A rézkilincsen sem él meg a bacilus pedig az csak egy fém.

Nem kötelező kipróbálni de úgy vettem ki szavaidból, hogy "lehúztad" az orvosokat, mert 4 hét alatt sem gyógyult a kutyád.

Barátsággal...truffle;)

Előzmény: metikus (486)
metikus Creative Commons License 2012.11.25 0 0 488

Lala, most kel a fánkod, kíváncsi vagyok, milyen lesz! Bableves után pont jó lesz, ha jó lesz :)

metikus Creative Commons License 2012.11.25 0 0 487

Köszönöm, jó ötlet a madártej!

Más süteménnyel nekünk sem szokott gond lenni, csak a fánk ilyen, hogy időnként megkívánja, aztán alig eszik belőle.

Előzmény: Lona.W (485)
metikus Creative Commons License 2012.11.25 0 0 486

Gondolod, ha két anibiotikum meg egy köhögés csillapító nem használt, a hagyma segítene?

Előzmény: truffle (484)
Lona.W Creative Commons License 2012.11.25 0 0 485

"Nem tudjátok a lefagyasztott tojás fehérjét utána fel lehet verni?"

Ugyanolyan jól felverhető mint a friss. 

Fánk szezonban mindig sok megmarad,  -  nálunk még senki sem sokallta a megsütött fánk mennyiségét, a fiúk fénysebességgel tüntetnek el bármilyen sütit, csak győzzem szusszal  -  amit aztán kisebb műanyag dobozokban lefagyasztok. Volt, hogy  hírtelen kellett, és nem volt még teljesen kiolvadva, hogy "megsürgessem", az edénykét melegvízbe állítottam, és bár maradt benne valamennyi kis fagyos darabka, ettől függetlenül így is épp olyan jól felverődött, amit többnyire  madártej habjához szoktam felhasználni.

Előzmény: metikus (461)
truffle Creative Commons License 2012.11.24 0 0 484

Borzasztó, még mindig köhög a kutya...

Vágd le egy hagyma mindkét végét és tedd egy tálba a kutya fekhelye mellé.

Előzmény: metikus (479)
metikus Creative Commons License 2012.11.24 0 0 483

Mit? Hogyan? Miért?

Előzmény: vf1 (482)
vf1 Creative Commons License 2012.11.24 0 0 482

Miért nem könyvjelzőzöd...?

Előzmény: metikus (481)
metikus Creative Commons License 2012.11.24 0 0 481

Ezt az oldalt ismeritek?  

Bele vagyok veszve, már egy csomó receptet kiírtam, és mind édesség :) Ahelyett, hogy valami egészséges ételt főzögetnék....

metikus Creative Commons License 2012.11.24 0 0 480

Köszönöm.

Előzmény: pippoka (477)
metikus Creative Commons License 2012.11.24 0 0 479

Gondoltam, hogy nem hagyományos, az  nagyon puha, legalábbis amit én szoktam sütni. A férjem vett a héten boltit, csokival leöntve, annak sűrűbb volt a tésztája, olyannal ki lennék egyezve.

Borzasztó, még mindig köhög a kutya, és most rosszabb, mint tegnap volt. A hét elején megegyeztünk, hogy pénteken visszavisszük az orvoshoz, ha addig nem javul, és határozott javulást láttunk, bezzeg ma rosszabb. Nem tudom megérteni, hogy milyen légúti megbetegedés az, ami nem múlik el 4 hét alatt 3 gyógyszerrel? csak találgatnak ezek az orvosok :(

Előzmény: tunderlala-3 (478)
tunderlala-3 Creative Commons License 2012.11.24 0 0 478

ő is azért kereste, mert a napokban mondta, hogy úgy enne fánkot, de a hagyományos olajban úszót ő se nagyon tudja megenni... hazajöttünk du. kutyasétáltatásból és nekiugrott ennek.

azért ne a hagyományosat várjátok tőle, de szerintem finom, mindenkinek izlett:)

ő dupla adagot készitett, azt mondta

hát, inkább vasalok több órát, minthogy nekiálljak sütni :D meg ezt ő is megcsinálja, viszont a vasalás az csak rám vár:)

Előzmény: metikus (474)
pippoka Creative Commons License 2012.11.24 0 0 477

Igen, asszem 2deci....

Előzmény: metikus (475)
metikus Creative Commons License 2012.11.24 0 0 476

Ja, köszi, megyek lefagyasztom akkor a tojás fehérjét.

Előzmény: metikus (475)
metikus Creative Commons License 2012.11.24 0 0 475

Igen, akkor vettem ki. Ezt a Hullalát mondta anyukám is, csak mondom, variáltunk, hogy melyik kis dobozos lenne a jó, mert a nagy dobozos túl sok. A múltkor ami pillanatok alatt felverődött és még ráadásul nagyon finom is volt, az "Oké habmester" volt, de abból csak nagy dobozosat láttunk. Hullalából van kis dobozos is?

Előzmény: pippoka (473)
metikus Creative Commons License 2012.11.24 0 0 474

Éééérdekes. Most találtátok a receptet, vagy már régóta csináljátok? (Nagyon ügyes férjed van, le a kalappal, de hogy te inkább vasalsz, mint sütsz, nem fogom fel :)  )

Ki kellene próbálni, éppen a napoban mondta a fiam, hogy süssek fánkot, de emlékezettem rá, ha sütök, alig akarnak enni belőle. Azt mondta, igaz, mert nagyon olajos, süssek csak 4 darabot....

Ebből pl. hogy lehetne 4 darabot sütni? Vagy 8-at?

Előzmény: tunderlala-3 (471)
pippoka Creative Commons License 2012.11.24 0 0 473

Fel tudod verni, én szoktam a mélyhűtöttet.

A tejszinnek meg mindig nagyon hidegnek kell lennie, tehát csak akkor vedd ki a hűtőből, amikor nekiállsz felverni.

Nekem a Hullala jött be a leginkább, az nem esik össze, van tartása.

Előzmény: metikus (468)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!