Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy, szenteltessék meg a te neved; jöjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, amint a mennyben, úgy a földön is. Mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma; és bocsásd meg vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek; és ne vígy minket kísértésbe, de szabadíts meg a gonosztól! (Mert tiéd az ország, a hatalom és a dicsőség mindörökké.) Ámen.
Jahve meglátogatott. Mint szélroham úgy emelt fel Lelke, és megmutatta nekem Arcát. Gyengédséget, szeretetet és végtelen jóságot fedett fel előttem, majd elárasztott áldásokkal és mannát kínált bőséggel, hogy megosszam testvéreimmel. Járt velem a feledés földjén, lentről, a holtak közül vett fel. Azok közül emelt fel, akik elfelejtették őt, és visszaadta lelkemnek az emlékezetet. Ó Uram, Jahve, mily hálás vagyok! Legyen rajtunk, Uram, a Te szelídséged! Legyen áldott Jahve mindörökre! Amen.
Légy éber, mert ellenséged meg akar akadályozni téged irántam való tiszteletedben, és azzal akar hatalmába keríteni, hogy túlterhel munkával, mivel a túlterhelt edény elsüllyed. Te, aki az én edényem vagy és isteni kincsemet hordozod,
ne terheld túl magad, nehogy elsüllyedj!
Szeretném, ha boldognak láthatnálak és ha több időt töltenél szemlélésemben!