Nézd, lehet, hogy nálad az antiszemitizmus és az aljas szándékból elkövetett uszítás belefér, viszont másoknak esetleg. Gondolom ezt akartad belőkem kihozni a tettetett ostobaságoddal. Ez a darab nem is leplezi az antiszemitizmusát, erre szándékozott gondolom utalni Tarlós, amikor erősen neccesnek minősítette. Sok tettével és kijelentésével nem értek egyet, de ezzel száz százalékosan.
Ha valóban ilyen hülyeség és mint darab is gyenge - akkor miért ne lehetne előadni? Hiszen akkor éppen nyilvánvalóvá válnának a gyengeségei és kinevetnék az emberek, nem?
Szabolcska Mihály nem terjesztett olyan összeesküvés-elméletet, ami szerint az amerikai zsidók műve Trianon, amelyet csak azért követtek el, hogy nehogy Magyarország legyen Európa vezető nagyhatalma. Mi több, még a Holocaust is az ő ármánykodásuk eredménye. Ezen felül a darab harmatgyenge: a szereplők papírmasé figurák, akik folyamatosan sulykolják a néző fejébe a tanulságot, nehogy véletlenül lemaradjon valamiről.
Király! A Kádár-érában is úgy volt, hogy amit tiltottak arra mindenki kiváncsi lett. Pl: Szolzsenyicin Gulág-szigetcsoportja. Tuti, hogy a Hatodik koporsó szövege még az idén a fent lesz a neten, jövőre pedig megjelenik nyomtatásban. Nemzeti olvasmány lesz Sokszorta többen fogják megismerni, mintha nem kavarták volna körülötte a zűrt. Addig nem is hallotam róla, de most már piszkosul érdekel. Biztos, hogy nem vagyok ezzel egyedül.
Usztics Mátyás a Nemzeti Kamaraszínházzal pedig járni fogja vele az országot.
Lendvai kis hal volt abban a korszakban, a valódi döntést az Aczél-félék hozták. Tarlós hatalma ezen a téren jelentéktelen. Az viszont tökléletesen érthető, hogy egy 64 éves ember (mint főpolgármester) nem adja a nevét a feltámadó csurkizmushoz.
Dörner elviszi a darabját egy elvbarát város szinházába és ott gond nélkül bemutathatják.
Egyébként nagyon helyesen. Nyílt gyűlöletpropagandát - legyen az kommunista, vagy mint a jelen esetben, náci - ne mutassanak már be 2012-ben. Nekiálltam ennek a szövegnek, és komolyan mondom, leesett az állam. Szegény Csurkában valami nagyon megpattanhatott.
Semmi nem történt volna, ha nem szólal meg az ügyben. Sokkal valószínűbbnek tűnik nekem, hogy azért szóltak neki, mert egyszerűen nem ismerte a darabot. Elolvasta és a saját értékrendje szerint reagált.