Keresés

Részletes keresés

oceanside Creative Commons License 2012.08.13 0 0 160

Honnan tudod, mások mit értettek rajta ? Mert nem volt reposzt ? Hát ha itt bármilyen negatívumot leírsz az USA-ról, legfeljebb néhány bátortalan hsz. szól majd ellene. De hagyjuk: egyszerűen először még a kormány kartellezése mellett említetted meg, hogy ilyen van az USA-ban is. Aztán, mikor írtam, hogy ilyen NINCS AZ USA-ban, de még hasonló sem, akkor még magyaráztad, hogy de a taxi árakat is az önkormányzatok, meg blah blah......melyek távolról sem hasonlítanak egy állami árkényszerre. Mit lehet ezen félreérteni ?

Előzmény: Potyli (147)
morciga Creative Commons License 2012.08.13 0 0 157

OFF

Az emberi test érdekes. Másfél kiló fogyasztja el 80 kiló testsejt energiafelhasználásának ötödét a ZAGYBAN.

(Ez itt is tetten érthető!!!)

:-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

ON 

Előzmény: Törölt nick (150)
Worm755 Creative Commons License 2012.08.13 0 0 152

Mekkora birkák!!!! Mindenre tudnak idétlen törvényeket hozni, ha lett volna eszük erre is hoznak még előtte törvényt!

morciga Creative Commons License 2012.08.13 0 0 151

Igen, versenyezhet. Csak amikor ráírják a görögdinnyére, meg a törökre (és soolhatnám) is azt, hogy az magyar. Nagy lebukások történtek az utóbbi hetekben. :-(

Előzmény: b.u.b.u.5.5 (142)
villantós Creative Commons License 2012.08.13 0 0 149

Nem kurta el!

Előzmény: tama_i (-)
T.Tanácsos Creative Commons License 2012.08.13 0 0 148

Majd a jogászok elintézik

'Osztjónapot.

Potyli Creative Commons License 2012.08.13 0 0 147

Pedig olyan egyertelmuen fogalmaztam erdekes rajtad kivul senki nem ertette felre.

Előzmény: oceanside (146)
oceanside Creative Commons License 2012.08.13 0 0 146

Nem, én egyátalán nem szenvedtem abban az illúzióban, hogy ez a kormány egyeztetne, tárgyalna, vagy alkudni lehetne velük.

Amit az amerikai helyzetről idetoltál, az meg szerintem nem volt idevaló, mert nem tettél mást, minthogy azoknak szolgáltál apanázst, akik amúgy is reggeltől estig a kormány dilettantizmusát magyarázgatják.  Ők majd hsz-edből azt fogják látni: no lám, az USA-ban is csak azt csinálják, mint ez a bátor, piros-fehér-zöld vérű Budai Gyuszi, a mi Gyulánk !

Előzmény: Potyli (138)
Potyli Creative Commons License 2012.08.13 0 0 144

Arra azert vannak mas eszkozok is ,pl a termeloket sujto magas afa csokkentese. Hol kell az uzemanyag utan, vegyszerek,mutragya utan 27 szazalekos afat fizetni az euban?

Előzmény: Törölt nick (139)
b.u.b.u.5.5 Creative Commons License 2012.08.13 0 0 142

Csak a magyar dinnyére vonatkozik, a behozott még versenyezhet,

Egyébként is nem úgy látom, h. ezek a nagy versenyek annyira fellendítették volna az országot, pont ideje lenne már áttérni valamilyen más szabályozásra

Előzmény: Törölt nick (130)
T.Tanácsos Creative Commons License 2012.08.13 0 0 141

Egy volt ügyésztől mit is várunk ?

Jogkövetést ?

Nemá!

Előzmény: tama_i (-)
morciga Creative Commons License 2012.08.13 0 0 140

"Akkor garantált haszonkulcs???  Igazi verseny pozició."

Nekem az tetszett, amikor úgy adták el a nagy áram- és gázszolgáltatóinkat (mellesleg más külföldi állami cégeknek (RWA, EDF, EGF.....)), hogy hasonlóan garantált haszonkulcs volt. Eszközarányos. Ilyenkor meg némák voltak ezek itt. Oszt egy ilyen dinnyeügyből ekkora vihart képesek kavarni. Esküszöm, DINNYÉK EZEK!! :-))

Előzmény: Törölt nick (130)
Potyli Creative Commons License 2012.08.13 0 0 138

Miert mit gondoltal ,ez a kormany olyasfele aki egyeztet es targyal es akikkel alkudni lehet?

Amuigy en azt irtam az usakoknal ott fordul elo ilyen ahol monopolszolgaltato van. Igy aztan nem ertettem mi volt a problemad

Előzmény: oceanside (137)
oceanside Creative Commons License 2012.08.13 0 0 137

Na jó, most már rendesen megkavartad itt. Előszőr relativizáltad Budai Gy.-t, mondván, hát ilyen amrikában is van (AMI NINCS!!!), most meg nekem mondod, hogy Budai ezt az árfekvést parancsba adta. Háááát....én eddig éppen erről beszéltem, úgyhogy akkor passsz.....

Előzmény: Potyli (126)
morciga Creative Commons License 2012.08.13 0 0 136

Gararantált termelői árakkal hogyan semmizik ki? (A nagytermelőkkel ezt tették az utóbbi években a nagykereskedők :-()

Ha csak úgy nem, mint ami a a banki etikai kódex volt, amit aláírtak, de nem tartottak be.  

Na majd meglátjuk. Mos mennyi a dinnye a végforgalmazó nagykereskedőknél? (TESCO, CORA, CBA ..... és valahány név a naptárban) Az rendben van, hogy mi dinnyeimádó fogyasztók, relatíve rosszabbul is járhatunk.

Átvételi ár. Írtam, hogy azt is szabályozták.

A termelői árakat. Gondolod hogy a termelők (érdekképviselőik) aláírtak volna olyan szerződést, hogy az eladási ár max. ennyi, és nekik semmilyen árgaranciájuk nincsen!? Én ezt nem is érteném. Minimumár egészen biztosan van.

Előzmény: palimadar69 (113)
oceanside Creative Commons License 2012.08.13 0 0 135

Könyörgöm, azt kellene már végre megérteni mindenkinek, hogy minden egyes vitatott cselekmény elbírálása a mindenkor hatályos törvényi rendelkezés alá tartozik, nem pedig zsigeri, érzelmi vélemények szubjektív megítélésének függvénye.

Éppen ez itt a lényeg, hogy mindenki ezer, meg ezer sértettségből fakadó ok-okozati alapon millióféleképpen ítéli meg a dolgokat -számot se vetve a tévedés eshetőségével- miközben ezer méterről szarik a törvényekre. Na, ez az ami megrekeszt mindenféle előrelépést és éppen ez az a szélerő, amit a politikusok zseniálisan befognak a vitorlájukba.

Előzmény: Törölt nick (123)
Potyli Creative Commons License 2012.08.13 0 0 131

azt utana is be fogja nyelni, ahogy eddig is ,viszont a gazdalkodok elesnek egy csomo penztol.

Előzmény: Törölt nick (129)
morciga Creative Commons License 2012.08.13 0 0 128

"fel is ru(ú)gta(á)k ezt"

Valami konkrét info?

Előzmény: Potyli (126)
morciga Creative Commons License 2012.08.13 0 0 127

Mellesleg ez nem is igaz, de el lehet hitetni. :-(

Előzmény: Törölt nick (115)
Potyli Creative Commons License 2012.08.13 0 0 126

Ez ok, csakhogy itt nem megallapodas volt hanem egyszeruen parancsba adtak a hatosagi arat,az mas hogy mit hazudott a kormany.Hogy mennyire ukaz volt lathato volt hogy a cegek amint tudtak fel is rugtak ezt

Előzmény: oceanside (125)
oceanside Creative Commons License 2012.08.13 0 0 125

"Dr. Tóth Tihamér elmondta, hogy komplex kérdéseket vetnek fel azok a piacokhoz kötődő magatartások, melyekre az állami szabályozás árnyéka, vagy éppen védőernyője vetül. Egy biztos, ha csak a vállalkozások, illetve szövetségeik nem kifejezetten az állam kényszerítő erejének engedve cselekedtek, nem mentegetőzhetnek sikeresen a minisztériumi ráhatással. Más szóval: a vállalkozásoknak kell betartani a versenytörvényt, nem a minisztériumi tisztviselőknek. Ettől még az állam számára is tiltott uniós versenyjogi alapon, hogy kartellt szervezzen, vagy ilyen jellegű megállapodást jóváhagyjon.

Előzmény: Potyli (120)
Potyli Creative Commons License 2012.08.13 0 0 124

"HELYES!

Az unió meg lesz.phat bennünket azokkal együtt, akiknek ez nem tetszik. "

Ja csak az EU adja a hektarok utani tamogatasokat es nem a budai gyulus

Előzmény: Törölt nick (122)
Törölt nick Creative Commons License 2012.08.13 0 0 123

De itt egy állami kartellezés bűncselekményéről van szó"

Szerinted ez bűncselekmény, hogy a magyar gazdákat védi az állam? Arról mi a véleményed, hogy az állam garantálja a külföldi energiaszolgáltatóknak a 8 %-os haszonkulcsot, ez nem bűncselekmény?

Előzmény: oceanside (118)
Potyli Creative Commons License 2012.08.13 0 0 120

En azt irtam vannak esetek amikor van az USA-ban is hatosagi ar se tobbet se kevesebbet. Persze nem dinnyere vagy bananra.

Amugy ez ami MO-on tortent nem kartelezes ,hanem egyszeru hatosagi arazas. A kartelezes az mas. Vagyis eleve a topiccim helyetelen,meg az is amit Budai mondott,dehat ez utobbi nem meglepo.

Persze lehet eppen igy is hivni bar en meg szakirodalomban ilyet nem lattam.Mert ugye kartell ketfajta van ,piackartell es arkartell de azt mindig a konkurens cegek kotik egymassal sokszor anelkul,hogy osszebeszelnenek. Mert ertik egymast konkret megbeszelesek nelkul is.Ezert rettenetesen nehez bizonyitani.Ami tipikus arkertell MO-on az a halozatok cukorarai, az egyertelmuen arkartell,csak bizonyitsd be ,lehetetlen.

oceanside Creative Commons License 2012.08.13 0 0 119

Pardon:

Semmenyire = semennyire természetesen

oceanside Creative Commons License 2012.08.13 0 0 118

"Nem figyeltel azt irtam ahol monopolszolgaltato van, dinnyeben hol van ilyen?

A taxiarakat nem is az allam hanem az varos onkormanyzata szabja meg,nezz csak utana."

De itt egy állami kartellezés bűncselekményéről van szó ! Vagyis akkor, hogy jön ide a monopolszolgáltató, meg az önkormányzati taxi tarifák minimum értéke ?

Egyátalán minek hoztad ide, mire példa, mennyiben hasonlít kcsit is az itt tárgyalt kérdéskörhöz ? Semmenyire, de te helyeselted nagy bölcsen: amerikában is így van. Nincs így, nincs is ilyesmihez még csak foltokban sem hasonlító állami kartellezés.

Előzmény: Potyli (110)
b.u.b.u.5.5 Creative Commons License 2012.08.13 0 0 117

Olvasd már el a cikket, a felvásárlásit 70, az eladásit 99Ft-ban állapították meg. Így egyeztek meg.

Előzmény: palimadar69 (113)
podhorsky Creative Commons License 2012.08.13 0 0 114

Így működik ez. Németh Miklós alelnöki széke, Draskovics bőrfotelje, stb...

Előzmény: Törölt nick (112)
palimadar69 Creative Commons License 2012.08.13 0 0 113

"Neylonlibbant?"

:)

" Éljen a piócapiac mindenhatósága! Hát nem!"

Gondolom szövegértési problémáid vannak. Nem írtam erről.

Egyébként ha annyira a termelőket akarták védeni, miért nem a felvásárlási árat "szabályozták"? Így az üzletláncok továbbra is úgy semmizhették ki a termelőket, ahogy nem szégyellték.

Előzmény: morciga (99)
Törölt nick Creative Commons License 2012.08.13 0 0 112

Ez a szemét Budai védi a magyar termelőket. Nem úgy mint az MSZP-s Mg.miniszter Gráf Józsi, amikor önként és dalolva lemondott 350 ezer tonna cukorkótáról az UNIO javára. Meg is van a jutalma, kint van a Gerdei Sertépstelepnél a tábla, 700... akárhánymillió forint visszanem térítendő támogatást kapott az UNIO-tól.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!