De viszik, ha megparancsolják nekik. Ez nem úgy megy, hogy neki most nincs kedve, úgyhogy "nem viszi a bőrét a vásárra". És megparancsolják nekik, mert olyan a politikai akarat. A politikai akarat meg azért olyan, mert a mai budapesti egyszerűen nem viselné el, hogy mindenféle büdös senkiháziak (mert a taxisokat a közvélemény - általában joggal, bár kivételek is vannak, én magam is találkoztam többel is - azoknak tartja: bunkó, veszélyesen közlekedő, fillérbaszó senkiháziaknak) csak úgy lezárják az utat. Arról a Budapestről beszélünk, ahol építőmunkásokra lövöldöztek légpuskával, mert útban voltak, meg ahol embereket vertek félig vagy teljesen agyon, mert "túl lassan" haladtak. Majd itt nem fogja KÖVETELNI az átlag budapesti, hogy takarítsák el az utcáról az azt lezáró autókat? Ez már nem 1990!
Ezt se vállalod, hogy a két gyerekem miattatok ment el. Hanem az én felfogásom miatt!
Be kell vallanom, nagyon kicsi az esélye annak, hogy a te gyerekeid meghallhatták azt, amikor bátorítom a fiatalokat arra, hogy külföldön találják meg a jobb életet. Így tényleg csak arra gondolhatok, hogy nem bírták tovább a te szélsőséges nézeteid.
Igen. Én a te szóhasználatod szerint proli vagyok. De, hogy te nem vagy értelmiségi, az már biztos. Tanult ember, 2012-ben nem mer leírni ilyen mondatot, mint te. Tudom, te a Kádár rendszerben minden erőddel ellenálltál a rohadt, szemét komcsi diktatúrának! Sőt. Te döntötted meg. Meg te ölted meg a Holt-tengert is...
Te és társaid olyan bátrak voltatok, nekimentetek a szovjet tankoknak 56-ban. (Igaz, akkor még nem is éltetek, de társaságban nagyon jól hangzik ez a rizsa.)
Ha tanult ember lennél, talán leírnád, hogy hibáztál, hogy nem emelted fel a szavad, ezért, vagy azokért. De látom túlbecsültelek.
Igazad van "emeltíjas"-kám. Ezt se vállalod, hogy a két gyerekem miattatok ment el. Hanem az én felfogásom miatt!
De az a sok orvos, mérnök, szakmunkás, aki az elmult két évben itthagyták Magyarországot, - azok már csak nem én miattam mentek el, az én felfogásom miatt! Hanem a ti autoriter kormányzásotok miatt!
Nem érted mi az, hogy autoriter? Hát az, ahogy kormányoztok. Gyáván, erőből. De. Egyszer jön valaki, - ez a dolgok rendje, - aki nálatok erősebb lesz és szomorú lesz számotokra az ébredés.
A gyerekeidnek mit fogsz mondani, ha azt mondják: edd meg azt amit főzték, mi itt nem akarunk élni! Akkor is kommunistázni fogsz, vagy libsizni?
A rendőrség és a hadsereg műszaki alakulatai letolják őket a retekbe az útról, és a főkolomposokra terrorizmusért rárohasztják a műanyag lakatot. És mindezt azért, mert a közvélemény ezt KÖVETELNÉ a kormánytól. El vannak ezek a fillérbaszók tévedve a naptárt és a közhangulatot illetően :-DD (Mondjuk a tervezetet nézve eleve felfogható úgy is, hogy azért tüntetnének, hogy régi, légkondi nélküli, dohányzós kocsikkal szeretnének fuvarozni.)
Kilátásba helyezték a demonstráció résztvevői azt is, hogy amennyiben ultimátumként megfogalmazott követeléseiket nem teljesítik, az 1990. októberi taxisblokádjához hasonló megmozdulást szerveznek. Index
A koporsót a vállán cipelő hat ember arcára Komáromi Endrének, a Fővárosi Taxiállomásokat Üzemeltető Szolgáltató Kht. vezetőjének a képét gumizták. Komáromi korábban az Országos Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti főosztályvezetője volt.