Fel kellene végre ébredni !
Ez a demokráciának csúfolt baletteéőadás csak arra jó, hogy elfedje, hogy a valóban fontos döntéseknek a demokráciának az árnyéka sem kerül a közelébe.
Az hogy balra-jobbra leng az inga, leköti a tömegeket, és nem veszik észre, hogy semm fontos dologban nem dönthetnek, csupán abban, hogy milyen ízű retorikával adják be nekik a pénzügyi diktatúra elvárásait.
A válságból való kilábalás egyetlen lehetősége, a VALÓDI és működő demokráci a kiharcolása a pénzügyi döntések területén.
Ezért a bankokat mindenütt VÁLASZTOTT és felelősségre vonható kormányoknak kell alárendelni !
Asszem, összezavarodtam. Most akkor kik a jó fiúk?
Az olaszoknál megszólal az ottani László Csaba-Draskovics stb. megfelelője, aki az elmútnyócévben (vagy inkább elmúttízévben) eladósította az országot, és szidja Montiékat, akik az elmúttízév elhibázott gazdaságpolitikáját helyre kell tegyék a megszorítócsomaggal. Akkor most ott jó fiúk az eladósítók, itten meg nem? Vagy hogy van ez?
Erről KÉNE, h. szóljon. Csak az a baj,h. lassan teljesen külön életet él a pénzvilág. A befektetésednek lassan semmi köze a vállalkozáshoz ahova befektetsz, vagy a pénz vásárlóértékéhez, vagy az ország gazdaságához.
pár éve én is bedöltem ezeknek, aztán elkezdtem lapozgatni a szakirodalmat és a történelem könyveket. T
e is jobban tennéd ha átgondolnád mégegyszer. A tőkének mindig nagyhatalma lesz. Ha nekem van 5 millió Forintod akkor te döntöd le hol veszel kocsit. Ha összegyüjtesz 100 embert akinek mind van 5 millió forintja akkor te döntöd el hogy fektetsz be Magyarországon, Japánban, vagy Lesothoban.Erről szól a pénzvilág.
A jelen pénzrendszer kifelé szivattyúzza a pénzt mindenhonnan. elsősornam mesterséges eladósítással, állami, vállalati, családi és egyéni szinten.
És nincs fellebbezés.
Érdekes... Én nem vagyok eladósodva, semmilyen kölcsönöm nincs. A cégnek sem, ahol dolgozom.
Addig nyújtózkodunk, amíg a takarónk ér, a cég is, én is.
Ha én valamit szeretnék megvenni, de kölcsön nélkül nem telne rá, akkor inkább nem veszem meg. És eddig még egyszer sem szegezett rám fegyvert semmiféle bank semmiféle képviselője, hogy márpedig te fel fogsz venni ennyi és ennyi kölcsönt, mert különben...
Szerintem a Sztálini Szovjetunió még inkább kívánatos. Ott volt aztán csak egyenlőség, mindenki szegény volt és mindenkit kinyírtak, aki ki merte nyitni a száját.
"és globálisan nem romlott az életminőség mint az utóbbi évtizedben."
Azért ezeket a baromságokat nem kellene eröltetni. visszaesés van, de egyáltalán nem olyan drasztikus, mint amilyennek próbálod lefesteni. Nincs világvége, közel sem.
Ez jelenleg is teljesül, a demokratikusan választott kormány szabályozza a bankok működését, folyamatosan változó szabályokkal, néha visszamenőlegesekkel.
A jelen pénzrendszer kifelé szivattyúzza a pénzt mindenhonnan. elsősornam mesterséges eladósítással, állami, vállalati, családi és egyéni szinten.
És nincs fellebbezés.
A "piacok" hatalmát nem lehet megkérdőjelezni.
Soha annyi technikai, szellemi és anyagi lehetőség nem volt mint manapság, hogy élhető és igazságos világot építsünk magunknak, mégis ilyen rohamosan és globálisan nem romlott az életminőség mint az utóbbi évtizedben.
És mindez csak azért, mert egy szűk réteg úgy gondolja, hogy neki több jár a közösen elvégzett muna gyümölcseiből, mint a többségnek.