Keresés

Részletes keresés

Potyli Creative Commons License 2012.03.02 0 0 108

Biszkunak jar a nyugdij az evei es a befizetett jarulek utan Ez egy dolog,ha meg gyilkos azt a birosagnak kell megitelnie, es lecsuknia, de ettol meg a nyugdijjogosultsaga nem szunik meg.Max levonjak belole a bortonben tartas koltsegeit

Előzmény: Törölt nick (104)
Potyli Creative Commons License 2012.03.02 0 0 105

Az mindegy fizettek a jarulekot ez szamit.

Előzmény: Psycho Dad (103)
Törölt nick Creative Commons License 2012.03.02 0 0 104

Ne kínlódj, úgysem fogja kimondani soha, hogy szerinte Biszkunak nem jár nyugdíj mert egy gyilkos volt.

Sajnos a mai napig te meg én meg sokan fizetjük a nyugdíját.Ez a baj, hogy kussba van az ország.

Előzmény: Psycho Dad (101)
Psycho Dad Creative Commons License 2012.03.02 0 0 103

Vagy tettek annyit hozzá a társadalomhoz, mint egy tanár?

Előzmény: Psycho Dad (101)
Psycho Dad Creative Commons License 2012.03.02 0 0 101

Oké,. menjünk tovább. A hasznosságuk ugyanaz volt mint egy tanárnak?

Előzmény: Potyli (100)
Potyli Creative Commons License 2012.03.02 0 0 100

Ugyanonnan ahonnan minden kozszferaban alkalmazottnak ,a tanartol a miniszterekig.A termelo szfera beveteleinek masodlagos elosztasabol, ugyanugy ahogy most is.

Előzmény: Psycho Dad (98)
Potyli Creative Commons License 2012.03.02 0 0 99

Szalasit felkotottek ha kimaradt volna ez nalad. Amugy 1950 utan rettenetesen sok igazsagtalansag tortent ezen a teruleten,azt akarod most is?

Előzmény: Törölt nick (96)
Psycho Dad Creative Commons License 2012.03.02 0 0 98

És honna volt a fizetésük?

Előzmény: Potyli (91)
Törölt nick Creative Commons License 2012.03.02 0 0 97

Csakhogy az ő fizetésük nem volt arányban a munkavégzésükkel.Sőt pénzt sem érdemeltek volna érte.

Előzmény: Potyli (91)
Potyli Creative Commons License 2012.03.02 0 0 95

Az sok helyen mashol is igy volt ,de azoktol is vontak.

Előzmény: Törölt nick (94)
Potyli Creative Commons License 2012.03.02 0 0 91

"A volt  kommunista funkcik (megyei párttitkároktól felfele) nyugdíjjogosultságát szüntesse meg az OGY. Ezzel értek egyet."

Az o fizetesukbol is ugyanugy vontak a nyugdijjarulekot,mint mindenki masebol

Előzmény: Psycho Dad (5)
atlantiszi medvetor Creative Commons License 2012.03.02 0 0 79

Az lehet, hopgy félreértettem. Előfordul.

Semmi gond.

Előzmény: Törölt nick (78)
Törölt nick Creative Commons License 2012.03.02 0 0 78

Én arra mondtam, hogy hülyeséget állítottál, hogy szerinted én nem szeretném, hogy a munkavállalóknak is legyenek jogai.

Félreértetted.A személyeskedésért bocs.

Előzmény: atlantiszi medvetor (66)
sajnos boka Creative Commons License 2012.03.02 0 0 77

Nem az emberek nyelvét használja, mert pl senki nem 100 napként tartja nyilván a próbaidejét, hanem 2-3-X HÓNAPBAN.

MInek leírni azt, hogy ÉRINTETT SZEMÉLY? Felesleges, okoskodó hivataloskodó szöveg. Az emberek nem így beszélnek, hogy

"Felhívom az érintett személy figyelmnét, hogy a mai napra rendelt iskolai, kötelező jellegű, a szellemi épülését a folyamatos gyakorlásban eredeztető elmélet szerinti feladatát készítse el !"

HANEM:
Csináld meg a leckédet. 

Előzmény: sajnos boka (75)
sajnos boka Creative Commons License 2012.03.02 0 0 75

látod, én pl ezt így fogalmaztam volna meg, hiszen a népnek szól:

Egyetért-e Ön azzal, hogy 100 napnál hosszabb próbaidőt munkaviszony esetében ne lehessen kikötni?

HELYETT:

Egyetért-e Ön azzal, hogy 3 hónapnál hosszabb próbaidőt munkaviszony esetében ne lehessen kikötni?

Vagy

Egyetért-e Ön azzal, hogy a tankötelezettség továbbra is annak a tanévnek a végéig tartson, amelyben az érintett személy a 18. életévét betöltötte?

HELYETT

Egyetért-e Ön azzal, hogy a tankötelezettség továbbra is 18. életévig tartson?

Újra úgy vélem: bukott ügy, leégeti magát az LMP.

Előzmény: Törölt nick (70)
armadillo Creative Commons License 2012.03.02 0 0 73

:-)

nem úszod meg, majd átküldik emilben...

Előzmény: Törölt nick (71)
armadillo Creative Commons License 2012.03.02 0 0 69

ez így van, de majd ügyesen 'kommunikálják'. Az a szakmájuk.

Előzmény: sajnos boka (68)
sajnos boka Creative Commons License 2012.03.02 0 0 68

Ezzel az a baj, hogy nem érthetőek a kérdések a köznép számára, illetve nem olyan kérdéseket tesz fel, amelyik napi sztinten foglalkoztatná az embereket.

Ti hány panaszkodó hangú beszélgetést csíptetek el a metrón, villamoson, haveri vagy családi körben, amelyik azt taglalta volna, milyen rossz a mostani tankötelezettségi korhatár vagy éppen, hogy mennyire felháborító, hogy 100 napnál több a próbaidőm?

Ezek tipikus kékharisnya kérdések, majd a bölcsészlányok a megnyúlt pulcsijukban fognak leszólítgatni, hogy írd alá.  Bukott ügy.

Géppuskaszájú Rapper Creative Commons License 2012.03.02 0 0 67

Ebbe is beledöglünk. Osztogatást ígérni bárki tud, kifizetni azóta sem megy. Nem lehet más a politika.

Előzmény: Tahó Süsü (-)
atlantiszi medvetor Creative Commons License 2012.03.02 0 0 66

Szerinted hülyeség, szerintem meg nem.

Személyeskedni viszont nem én kezdtem.

Előzmény: Törölt nick (64)
Törölt nick Creative Commons License 2012.03.02 0 0 65

Ez eddig renben is van.Mondtam én is, hogy általában így van.Tehát eddig is szinte az egésszel a munkavállaló "rendelkezik" a legtöbb munkahelyen.Csak ez a törvény ha így életbe lépne bizonyos munkahelyeken és munkakörökben zavart okozhatna.Mert vannak ám olyan munkavállalók is aki így keresztbe tehetnek a munkáltatónak.

Előzmény: Tahó Süsü (58)
Törölt nick Creative Commons License 2012.03.02 0 0 64

Te állítottál hülyeséget.

Előzmény: atlantiszi medvetor (62)
Törölt nick Creative Commons License 2012.03.02 0 0 63

A szabadság nem a munkavállalóé hanem a munkáltató adja és legtöbbször jó esetben a munkavállalóval együtt határozzák meg, hogy mikor vegye ki.Én csak azt állítottam, hogy így szimplán, hogy a munkavállaló akkor vegye ki amikor akarja az nem jó.Lehet így csak még szabályozni kellene.

Előzmény: Tahó Süsü (52)
atlantiszi medvetor Creative Commons License 2012.03.02 0 0 62

Nem kell ez a felsőbbrendű duma, az ilyen mindig nevetséges.

Előzmény: Törölt nick (59)
csakhallgattam Creative Commons License 2012.03.02 0 0 61

Nagyon sok helyen.A masik most miert baj ha a Lajtan tuli gyakorlatot követik sokan mindig azt hianyoljak es hozzak fel peldanak.

Előzmény: Tahó Süsü (48)
atlantiszi medvetor Creative Commons License 2012.03.02 0 0 60

Ez munkahelytől függő, ezért is nem lehet általánosítani. EÜ és hasonló szolgáltatók esetén kell szabályozás, de nem biztos, hogy máshol is.

Előzmény: Törölt nick (54)
Törölt nick Creative Commons License 2012.03.02 0 0 59

Természetesen rajtad kívül senki nem állította, hogy a munkavállalónak ne legyenek jogai.Csak neked jól esett belebüfögni olyan dolgokba amihez nem értesz. :( 

Előzmény: atlantiszi medvetor (50)
Tahó Süsü Creative Commons License 2012.03.02 0 0 58

Nálunk ez kultúráltan van megoldva. Megvan, ki kit tud helyettesíteni, mindenki akkor megy szabira, amikor akar (kivéve pár kötelező napot egy évben pl karácsony - szilveszter), csak ki van adva, hogy egyezzek meg azokkal, akikkel fennáll a helyettesítés lehetősége, hogy minél kevesebb legyen a kiesett idő.

Előzmény: Törölt nick (54)
armadillo Creative Commons License 2012.03.02 0 0 57

mellesleg nagyon sok olyan ország és cég is van, ahol nyáron pl. 1hónapra leállnak és mindenkit elküldenek szabadságra (nem csak a szabadságuk 2/3-ával rendelkezve). A 'fejlett' nyugaton is.

Előzmény: Tahó Süsü (52)
Törölt nick Creative Commons License 2012.03.02 0 0 54

Félreértesz én nem azt mondtam, hogy nekik kuss.

A szabadságot a munkáltató ADJA ebből egyenlőre a negyedével rendelkezik a munkavállaló a 3/4-ével a munkáltató amit max két részletben adhat ki a folyamatos munkarend biztosítását figyelembe véve, mert ez a legfontosabb mind a munkavállalónak mind a munkáltatónak.

Mi lenne ha az eü-ben az ápolónők mind ugyanakkor akarnák kivenni a szabadságukat?Nem lenne nővér az osztályon, amit ugye nem lehet megtenni.

De úgylátom ezt te nem érted csak hőzöngsz itt tudatlanul.

Előzmény: atlantiszi medvetor (50)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!