Biszkunak jar a nyugdij az evei es a befizetett jarulek utan Ez egy dolog,ha meg gyilkos azt a birosagnak kell megitelnie, es lecsuknia, de ettol meg a nyugdijjogosultsaga nem szunik meg.Max levonjak belole a bortonben tartas koltsegeit
Ugyanonnan ahonnan minden kozszferaban alkalmazottnak ,a tanartol a miniszterekig.A termelo szfera beveteleinek masodlagos elosztasabol, ugyanugy ahogy most is.
Nem az emberek nyelvét használja, mert pl senki nem 100 napként tartja nyilván a próbaidejét, hanem 2-3-X HÓNAPBAN.
MInek leírni azt, hogy ÉRINTETT SZEMÉLY? Felesleges, okoskodó hivataloskodó szöveg. Az emberek nem így beszélnek, hogy
"Felhívom az érintett személy figyelmnét, hogy a mai napra rendelt iskolai, kötelező jellegű, a szellemi épülését a folyamatos gyakorlásban eredeztető elmélet szerinti feladatát készítse el !"
Ezzel az a baj, hogy nem érthetőek a kérdések a köznép számára, illetve nem olyan kérdéseket tesz fel, amelyik napi sztinten foglalkoztatná az embereket.
Ti hány panaszkodó hangú beszélgetést csíptetek el a metrón, villamoson, haveri vagy családi körben, amelyik azt taglalta volna, milyen rossz a mostani tankötelezettségi korhatár vagy éppen, hogy mennyire felháborító, hogy 100 napnál több a próbaidőm?
Ezek tipikus kékharisnya kérdések, majd a bölcsészlányok a megnyúlt pulcsijukban fognak leszólítgatni, hogy írd alá. Bukott ügy.
Ez eddig renben is van.Mondtam én is, hogy általában így van.Tehát eddig is szinte az egésszel a munkavállaló "rendelkezik" a legtöbb munkahelyen.Csak ez a törvény ha így életbe lépne bizonyos munkahelyeken és munkakörökben zavart okozhatna.Mert vannak ám olyan munkavállalók is aki így keresztbe tehetnek a munkáltatónak.
A szabadság nem a munkavállalóé hanem a munkáltató adja és legtöbbször jó esetben a munkavállalóval együtt határozzák meg, hogy mikor vegye ki.Én csak azt állítottam, hogy így szimplán, hogy a munkavállaló akkor vegye ki amikor akarja az nem jó.Lehet így csak még szabályozni kellene.
Természetesen rajtad kívül senki nem állította, hogy a munkavállalónak ne legyenek jogai.Csak neked jól esett belebüfögni olyan dolgokba amihez nem értesz. :(
Nálunk ez kultúráltan van megoldva. Megvan, ki kit tud helyettesíteni, mindenki akkor megy szabira, amikor akar (kivéve pár kötelező napot egy évben pl karácsony - szilveszter), csak ki van adva, hogy egyezzek meg azokkal, akikkel fennáll a helyettesítés lehetősége, hogy minél kevesebb legyen a kiesett idő.
mellesleg nagyon sok olyan ország és cég is van, ahol nyáron pl. 1hónapra leállnak és mindenkit elküldenek szabadságra (nem csak a szabadságuk 2/3-ával rendelkezve). A 'fejlett' nyugaton is.
A szabadságot a munkáltató ADJA ebből egyenlőre a negyedével rendelkezik a munkavállaló a 3/4-ével a munkáltató amit max két részletben adhat ki a folyamatos munkarend biztosítását figyelembe véve, mert ez a legfontosabb mind a munkavállalónak mind a munkáltatónak.
Mi lenne ha az eü-ben az ápolónők mind ugyanakkor akarnák kivenni a szabadságukat?Nem lenne nővér az osztályon, amit ugye nem lehet megtenni.
De úgylátom ezt te nem érted csak hőzöngsz itt tudatlanul.