Nem kapott időpontot az IMF-től a hivatalos hiteltárgyalások megkezdésére Fellegi Tamás, aki csütörtökön Washingtonban folytatott előzetes megbeszéléseket a valutaalap vezetőjével, Christine Lagarde-dal. Az IMF-vezér szerint a szervezet "kézzelfogható lépéseket" vár Magyarországtól, mielőtt a tárgyalások elindításáról dönthetne.
mit tettek ezek a "kedves" emberek az ellen, hogy az USA a Leman Brothers kötvényekbe csomagolva áttolta európára a fedezetlen adósságait? A csodálatos hitelminősítők, akik hipiszupi AAA+-ra értékelték ezeket a rendkívül értékes papírokat, azok hol voltak?
Járai Zsigmond, a jegybank felügyelőbizottságának elnöke szerint Magyarország csak egy gazdaságpolitikai fordulattal tud kilábalni a nehéz helyzetből. Úgy látja, az EU-szabályoknak 150 százalékig kell megfelelni, módosítani kell az adórendszert, a jegybankot pedig minden hibája ellenére hagyni kell dolgozni.
nyilván sokan vannak, én is ismerek sokat, akik nem luxusra vették fel a hitelt. de ismerjük el, azért sokan vannak, akik még úgy is hajszálra a lehetőségeik határán vették fel, hogy a végzetes árfolyamváltozást nem is számolom. én azért nem törnék pálcát felettük (megértem őket), mert valószínűleg én is vettem volna fel, ha megtehettem volna, és nem is szólnék semmit, ha valaki felelőtlennek vagy óvatlannak nevezne. (mondjuk én inkább arra vettem volna fel, hogy olyan projekteket el tudjak indítani, melyek valószínűleg majd pénzt hoznak.)
Orbán Viktor nagyon nem bolond. Pontos és – jó értelemben véve – számító ember. Ennek ismeretében rajzolódik ki egy trójai csodaszarvas alakja az IMF-székház washingtoni kapujánál. Orbán mintha előre beárazta volna a kokit és a sallert. Talán épp azért volt szükség az egykulcsos adó karácsony előtti alkotmányba foglalására vagy a jegybanktörvény „csakazértis” elfogadására, hogy legyen miből visszalépni. Ahogyan volt hova visszalépni a gyerekek után járó szavazati jog és a vármegyék belengetése után is. Ugye hogy megnyugszik az ember, ha csak az egyik lábát vágják le, pedig mindkettő amputálását javasolta az orvos?
Vegyük ki az alkotmányból az egykulcsos adót? No problem. És akkor mi van? Úgy adózunk ezután is. Vissza kell vonni a jegybanktörvényt? Kérem szépen. Ne adatvédelmi hivatal legyen, hanem ombudsman? Jól van. Úgyis én döntöm el, ki az. Ha ezen múlik a hisztérikus Nyugat békéje, ám legyen. Barroso és Merkel koccinthat egyet Sarkozyvel, csatlakozhatnak a szilveszteri józanodás után újra lerészegedő spekulánsokhoz. Oszt jó napot.
a magyar átlagember,aki véletlenül nem autó- vagy egyéb fogyasztási cikk várásrálására vette fel a hitelt, hanem lakásvásárlásra,az most hülye vagy megtévesztett....?
De hát meg kéne érteni végre, hogy nem a hitelt adóval van a baj, az egy lehetőség. Ha rákényszerülünk, nem a hitelezőt kell szidni.
A hitelt fel lehet jól is használni, de ahogy elnézem, ebben sem a magyar kormány, sem a magyar átlagember nem remekel (persze utóbbi jó példát lát az előbbitől).