Az olimpiai csapat a hivatalos értékelés szerint fiatalos, látványos, laza ruhákban megy jövőre Londonba. A győztesek, Csergő Noémi és Mohari Kinga úgy terveztek, hogy kollekciójukon a kalotaszegi minták messziről is egyértelműek legyenek, a minta messziről ne koszfoltnak tűnjön, hanem egyértelműen lejöjjön, hogy ez egy népi motívum. ... de a szakértők véleménye nagyon nem egységes. Pl.: „A pályázat nyilvános volt, mégis, egyetlen normális tervező sem tudott róla, elég nagy mutyinak hangzik az egész. Az első fordulónál már elájultam. A kábé 30 pályázatból 29 értékelhetetlen volt. Simán el tudom képzelni, hogy gyerekek tervei voltak. Mindegyik csupa eltúlzott, magyaroskodó rettenet volt, nem is értettem az egészet." -- Hogy is van ez? Már a "magyaroskodás" miatt is szégyenkeznünk kellene?
Szerintem meg ízlésről nem érdemes vitatkozni. Itt max elmondod, neked miért teszik, vagy nem tetszik, de egyebet hozzátenni (főleg, hogy kinek milyen az ízlése szerinted), nem kis mértékű ostoba önteltségre vall. Neked nem tetszik, pont.
Rossz ízlése van, nincs ízlése, ízlésficamos...ezek szinonímák. Pont ezen kell rúgózni? Szerintem a rossz ízlés nem ízlés, és azzal nem érdemes az ízlésről vitatkozni akinek nincs ízlése vagy rossz ízlése van. Ami engem illet nekem mondták már, hogy van ízlésem, ettől függetlenül nem tartom magam etalonnak. Vannak kirívó ízléstelenségek, amikor egyszerűen nem tévedhet az ember, ennek a topiknak a témájától függetlenül.
Igen, tudom - nem értek én a magas divathoz; hülye vagyok hozzá.
Viszont annyit én is tanultam iparművészetből, hogy egy sportcsapat esetében a ruhának nem csak kifejezőnek, de kifejezetten funkcionálisnak kell lennie, esztétikusnak, hordhatónak, és csak mindezek után divatosnak!
Nos, a képen szereplő ruhákból ez igencsak hiányzik, illetve nincs semmi esztétikus vagy eredeti (egyetlen kivétel van, amiben van fantázia - az alsó képen jobboldalt szereplő női viselet.
Nem látok bennük semmi ,,magyaroskodó rettenetet", egyszerűen a képen szerelő ruhák nem felelnek meg funkciójuknak.
Az ízlés olyan mint a száj. Mindenkinek van. Legfeljebb szerinted rossz. De mi biztosít arról, hogy nem a te ízlésed a talpigtahós? Ahhoz a kinyilatkozatás kurvakevés.
Pedig - ha igaz, akkor - a zsűrinek, nem voltak a tagjai: a Heti Hete sztárjai, a Pa-Dö-Dö tagjai, Terry Black, de még Alföldi Róbert sem. Ez rájuk és az általuk képviselt nézeteket vallókra nem diszkriminatív?
A férfiak ruházata határozottan praktikus, nem kell az olimpikonnak a szekrényében őrizgetni az olimpia után, hanem viselni is tudja, ha már az övé!
Egy pasztellszínű nyakkendő cserével, és azzal azonos díszzsebkendővel esküvői ruhaként is használhatja majd a házasuló olimpikon, fekete kravátlival pedig a temetéseken is elegáns megjelenést tesz lehetővé.
Nem nagyon akarok baszólni ebbe a baromarcú diskurzusba, de ez egy apró részlete csak a teljes ruhatárnak. London. Esős hűvös és időnként veszélyes, sőt roppant hűvös. Ez a ruhafélefajtaság egy eső előtt köpönyeg utcai viselet. A fiú elrettentő mert fekete, a lány meg tilos a piros.
Na ehhez mitszósztok úgy metakommunikatíve? :-)))))))))))))))
a jobboldali stuart maria, közvetlenül a towerből való kijövetele után... a baloldali figurát egyelőre nem tudom hová tenni... vagyis nézzük csak... fekete... világos haj... de hát ez wesley snipes!