Megelégelte Irán, hogy az Egyesült Államok rendszeresen hadihajókat állomásoztat a Perzsa-öbölben, ezért úgy döntött, "erős jelenlétet" tart majd fent Amerika tengeri határainál. -- (Elérkezett az idő, amikor a vadászokra is elkezdődik a vadászat?)
"Jelenleg Csillebérc - akárcsak a taskenti - a Reuters által bombaminőségűként jellemzett, 36 százalékosra dúsított fűtőanyaggal működik. (Paks atomfűtő pasztillái ezzel szemben atomfegyver-készítésre semmiképpen sem lennének alkalmasak, hiszen legfeljebb 3,6 százalékos dúsításúak. Szakemberek szerint legalább 80-90 százalékos dúsítású urán szükséges az atombombához.)"
Nekem Namibiaban volt hasonlo erzesem, atmentem a femdetektoros kapun, semmi csipogas, utolag vettem eszre, hogy mindket mobilom a zsebemben volt, a kezitaskamban meg bennemaradt a victorinox, de Johannesburgban sem volt gond. Tenerifen mikor leszalltunk meg az utlevelunket sem neztek meg, viszont az USA-bol jovet eszrevettem, hogy egy csavar hianyzik a borondben feladott egyik kulso harddiskbol, szoval valoszinuleg belekukkantottak a belsejebe, de meg a transmissometer csove is forditva volt visszarakva. 1987-ben meg az USA-ban meg mint gyanus kommunista orszagbol erkezo magyarok sem lettunk kulonosebben megnezve, bezzeg Pesten hazaerkezes utan, kis hijja volt, hogy elokerult a gumikesztyus alkalmazott. :-)))
Amugy Iran szerintem csak bloffol ezzel, ok is tudjak, hogy az egesz borzaszto sokba kerulne, meg Mahmoud is keves ehhez. :-)
Egyébként mikor volt Magyarországon fegyverminőségű urán kellő mennyiségben? A dusított urán megléte csak egy dolog. Azt robbanásra rávenni, mármint hogy hatékony is legyen a robbanás az másik.
Pár atombombával nem sokra fognak menni. Ha egyáltalán lesz nekik. Nem olyan egyszerű uránt dúsítani. Aztán csak ki kell próbálni, hogy működik-e és a működőképes állapotban tartása sem olyan egyszerű.
Biztosra veszem, hogy ha ez a hír igaz, az USA már a flotta mozgósításakor tudta, mi és ki van a hajókon, mi a várható útvonal és cél.
Azért erre ne vegyél mérget. Az USA például azt is évtizedekkel később tudta meg, hogy a kubai rakétaválság idején feltartóztatott négy szovjet tengeralattjárón volt atomfegyver. :-(
911-ig egy usa repter olyan volt mint egyfalusi buszmegallo,en utaztam haza nemegyszer ugy,hogy utlevelet se kertek hazafele csak mar az europai leszallaskor . Belfoldi utaknal meg meg igazolvanyut sem eleg volt felmutatni a beszallokartyat.
911 elott bizonyos pengemeretig szabad volt kest felvinni a fedelzetre ,pl egy zsebkest, de mar egy csontozo henteskest nem azt csak a poggyaszban feladni.
Te,neked nem mondták,hogy az USA még egy tucatnyi késekkel felszerelt terroristát sem volt képes beazonosítani,nemhogy online de még utólag is csak nehezen?
Arrol az aprosagrol nem is beszelve, hogy arrafele, nemzetkozi vizeken hajozgatni mondjuk a hurrikanszezonban nem eppen leanyalom, nem csak sielni fognak azok a tengereszek, hanem neha besz@rni is. :-)
Az az igazsag egyikunk se ismeri a tengerjogi egyezmenyeket,mert szabadon hajozni se lehet teljesen nyilt vizeken,annak is megvannak a szabalyai,hogy a cargonak meg kell egyeznie azzal ami a szallitasi papirokon fel van tuntetve es bizony van hadihajonak joga atvizsgalni,hogy nem visz-e illegalis arut . Pl buza helyett puskaport. Hiszen ilyen modon egy kalozhajot se lehetne nem felsegvizeken feltartoztatni.