Gondoltam nyitok a Sony Ericsson Xperia mini okostelefonnak egy külön topikot, hogy ne keveredjen a PRO változattal így átláthatóbb és egyszerűbb megbeszélni, minden az okostelefonnal kapcsolatos információt, problémát és kérdést!
Xperia Mini telefonom van. Ha kitörlöm saját képeket amiket fényképeztem, akkor mindig elölről kezdi a számozást, ami nagyon idegesítő, mert utána nem tudom bemásolni a képeket a többi közé, hisz már van olyan számozású. Lehet ezen segíteni? Előre is köszi.
Tulajdonképpen elégedett vagyok vele kb. 3 hónapja nyúzom, egyedüli problémám a kezem... ( fizikai melót végzek, ezért "nehéz" és nem is kicsi szinte elveszik benne a teló).
De a tudása bőven sok, a kamerája szuper, egyedül az SD kártyára kényes, a maxellt nem bírja. Nem engedem a neten lógni folyamatosan, így napi 30-50 perc zenehallgatással és 5-10 perc beszélgetéssel illetve az e-mailok megnézésével bírja 3-5 napig egy töltéssel. Valaki említette, hogy bizonytalan az érintőképernyő, vagy nem reagál vagy pedig sokszorosan én ilyet nem tapasztaltam.
A telefont nézegtve elég kompakt kis készüléknek tűnik. Kíváncsi volnék, hogy akik már huzamosabb ideje használják milyen véleménnyel vannak róla. Telefonvásárlás előtt állva örülnék egy két véleménynek.
Az érkezőket biztosan látod, kezelni is tudod akár gépen akár a telón, Írni még nem írtam mailt a telóról, de ha a fogadottakat kezeli a küldötteket is tudnia kell kezelni.
Ráadásul a Gmail alapból rajta van a telón, csak szinkronizálni kell a fiókkal.
Azt szeretném kérdezni, hogyha veszek egy androidos okostelefont ( Sony Ericsson ), arról tudok küldeni és fogadni e-maileket, ill. ezek a levelek amiket a telefonról fogok küldeni megjelennek e majd a gmail fiókomban ha a számítógépen nézem, és esetleg onnan is küldök e-mailt, és visszafelé is működik-e ez.
Sziasztok van nekem egy eladó sony ericcson xperia mini t-mobilos karcmentes full dobozos garanciás mindentartozékával eladó vagy cserélhető a cserével kapcsolatba szóba jőhető telefonok:nokia c7 nokia n8 nokia 701 vagy nokia 700 hasonló állapotba
Persze van, rájöttem, engedélyezni is kell az adatforgalmat... :)
Viszont a beépített ébresztőt most láttam éberebb állapotomban is, tényleg egymás mellett van a két gomb, de én első alkalommal becsukott szemmel a "szundi" helyett a kikapcs-ot választottam.
Igen... Valószínűleg problémája van a készüléknek az internet eléréssel... Vagy nincs szolgáltatás megrendelve, mint előttem is céloztak rá, vagy nincs beállítva a készülék...
Ha van rá lehetőséged, próbáld wifin... Ott mennie kell...
Ne is mondd: megtanulni nem tudtam, viszont reggel esélyem nincs szemüveg nélkül elolvasni azokat a bolha betűket. Úgyhogy inkább bánatosan felkelek... :-)
Ezt most már kezdem kapisgálni, de hiába hoztam létre PC-ról gmail fiókot, valamiért nem akar kapcsolódni. Azt írja ki, hogy
"nem lehet megbízható kapcsolatot létrehozni a szerverrel. Ez lehet ideiglenes probléma, de lehethogy a telefonjén nem érhető el adatszolgáltatás. Ha a probléma továbbra is fennáll hívja az ügyfélszolgálatot"
Ébresztőhöz: belépsz a riasztások menübe és a jobb gombot megnyomva válaszd ki a beállításokat, itt tudod a neked megfelelő szundi időt kiválasztani. Ja és nem árt félszemmel odapillantani amikor kinyomod, ha jól rémlik ébresztéskor egymás mellett van a kikapcs ill. a szundi.
Igazából ezt az adatvédelmi "parádat" megértem... De ezt akkor buktad be, amikor android rendszerű készüléket kezdtél használni... Az már mind1 hogy a contakt adatokat a gmailből, vagy a telóból olvassa ki a google... Alkalmazás telepítésénél majd nézd meg melyik mihez kér hozzáférést :)
A hangfelvételre keress alkalmazást a marketen, illetve már googleplay vagy mi :)
Nekem tegnap óta van ilyenem és elég furán volt felrakva az objektívre a védőfólia, meg mintha egy kéz érintés nyoma lett volna a kijelzőn.. szóval lehet h. valaki már visszavitte egyszer. De nem is csodálom, mert nem akart kikapcsolni a rádiója, utána még kattogott, nem akart szinkronizálni a PC-vel, és egyéb apróságok. Végül ma újra cserélték. És ez úgy tűnik rendben van, már a 2.3.4 verziót is magára öltötte. De amiért a hozzászólásodra válaszolok:
Megvallva az őszintét én idegenkedem ettől az adatéhségtől. Ma szinte minden szoftvergyártó felajánlja, hogy rakd csak fel, majd ő tárolja, és bárhonnan elérheted.. Köszi. Az én és környezetem személyes adatait ne tárolja senki illetéktelen. Ezért én először is csináltam egy mentést az MS Outlook-ra a PC-n a régi telóról. Aztán konnektáltam a kicsikét, kértem egy kontakt setup-ot és már jelezte is hogy mit nyomkodjak ahhoz hogy importáljon, de ekkor már az SD-ről. Ez kb. 1 perc volt több mint 700 névjegynél, és még ki sem adtam idegeneknek a kontakt listámat. Hmm??
Viszont arra keresek megoldást, hogy hangot hogyan lehet rögzíteni? És azon is szeretnék változtatni, hogy az ébresztője ha lehet kapcsoljon szundi üzemmódba ha félálomban lenyomom és tovább akarok aludni akkor ébresszen újra, mert különben elkések.
Tegnap sz.gépen keresztül töltöttem a telót, töltés után kb. 4 órával arra figyeltem fel, hogy forró a hátlapja az akksi pedig szinte percről percre merült. Akksihasználatnál az android 90% körül... máskor 2.. ki nem kapcsolt, akksi ki majd újra indítás most normális.
Szerviz? Vagy nem érdemes? Másik dolog: 1.5 hónapos, de már vagy 5x lenullázta az SD kártyát. Tapasztalt valaki hasonlót?
Szórakoztam vele eleg én is :) De végül arra jutottam, hogy rá kell szánni 1órát, és feltöltve a google fiókba, rendberakva, visszaszinkronizálva az igazi. Xal baráti jótanács, szánj rá egy kis időt, töltsd fel, és rakd rendbe... Jobban jársz...
Nagy kárt nem tudsz csinálni, mert a google címtár az opciókból visszaállítható, percekkel, órákkal, esetleg napokkal korábbi állapotba,xal nem kell attól félni, hogy eltünnek a kontaktok...
Ja izé, első szinkronizáláskor a telefonból kitöröl mindent, és felülírja a google kontaktokkal a telefonkönyved... Xal erre figyelj... A google-ből nem töröl, oda majd csak hozzárak... :)
A dolog Googleéknál úgy lett kitalálva, h a kontaktjaidat felszinkronizálod a szerverükre, aztán contacts.google.com-ról tudod szerkeszteni gépen, nem kell semmi szoftver vagy madzag. Sokkal elegánsabb és korszerűbb megoldás, mint külön szoftverekkel bénázni kábelen, mint valami ősember.
Kérdésem az lenne, hogy ki tud egy olyan pc-szoftvert, amivel tudom kezelni a telefonkönyv kapcsolatait a szgépen. Már letöltöttem a MobileGo-t, nem támogatja az st15i-t, megvan a Pc-companion legfrissebb verziója, csak másolni enged, valamint a gmaillal akarja szinkronizálni a névjegyeket (ezt meg nem akarom, mert teljesen összecs*szi a névjegyeimet), MyPhone Explorer megvan, a kliens is fennt van, a telón, usb hibakeresés mód bekapcsolva(usb debugging) erre hibaüzenetet kapok: No device attached to USB. Valakinek vmi ötlet? Külföldi fórumokon vmi adb drivert emlegettek, de azt elvileg a Pc companion felrakja. Ötlet?
Hát ez így egy tyúk-tojás probléma, mert semmilyen fájlkezelő nincs a Mini-n így nem tudod elindítani a telepítést sem az apk megnyitásával. Wifi-n kellene internetet adni a telefonnak, majd a Market-ből telepítsd az Astro-t.
Van egyébként Total Commander is Android-ra, ezt a címet nyisd meg a telefon böngészőjéből:
Lassan 2 hónapja használom a kicsikét,így nagyából már megvan mit tud.
A vásárlásnál a főbb szempont a telefon méret,a kép és videó készitése volt.Na és persze az ár.
Munkám során elég sok képi anyagot készítek,hobbiból,így olyan kellet amit könnyen tárolok gyorsan elő tudom kapni ha kell és nem gondolkozik sokat.
A párom Samsung Wave 2-esével szemeztem sokáig,de sajna ott a telefon mérete miatt bukott el a dolog.
Szerencsére (előfizetéssel) szerintem jó áron sikerült hozzá jutnom,egész pontosan 26900 Huf-ért.Persze 2 évnek alá kellet írnom.Mivel több mint 10 éve vagyok elöfizető így ez nem okozott gondot.
Első üzembe helyezésnél ki kellet kapcsolnóm a mobil net-et,mivel alapból ment,ugyan erre is van előfizetésem,de nem korlátlan.Nem akartam hogy neki áljon mindenfélét leszedni és amikor kellene túl léptem a csomagot.Zárójelben megjegyezném csak a leveleimet nézem mobilom,másra nem használom a net-et.
Fotó.:Kellemes meglepetés volt számomra a gyors mentés.Hozzá voltam szokva hogy nagyon kellet figyelnem hogy megfelelő pillanatban nyomjam a gombot,második képre már nem volt lehetőség.Ezzel pedig "majdnem" sorozat képet tudok csinálni,normál módban.Persze a megfelelő körülmények közt.Mint pl.:szabad tér,természetes fény ilyesmi.
Zárt térben ez is megkapar,de ezzel tudok élni.
Sokat segít hogy a képernyő érintésére reagál a kamera,és így beállít magának mindent, illetve a képstabilizáló nagyon kell.
Nélküle hiába a több éves rutin,sikerült pár igazán pocsék képet készítenem.
Videó.:Hozzá voltam szokva a 640x480-as felbontáshoz így a HD minőség (elnézést a kifejezésért) orgazmus közeli állapotba hozott. :)
A kép tiszta,a hang tőkéletes,kiemelném telefonhoz képest.Hiába a nagy zaj később vissza nézve pc-n nem túl zavaró.Bár a hang annyira nem szokott érdekelni mert vágáskor a videók alá zenét rakok.
Ami viszont zavar hogy amíg más modelnél (Pl.:Nokia)kiírja hogy mind kép mind videó mennyi készithető még,itt nem.Így folyamatosan figyelnem kell hogy mennyit csináltam és a 2 gigás kártyára mennyi férhet még.Főleg videónál zavar,nem szeretnék bele csuszni hogy még kameráznák de már nincs hova.De erre még nem volt példa.
Alkalmazások
Bekapcsoláskor,illetve amikor érzékeli hogy engedélyeztem a net-et olyanokat indit ell mint a FaceBook,Google,twitter és hasonlók.Ezek nekem nem kellenek.Nem erre vettem.Folyamatosan le kell kapcsolnom őket.Már megvan a rutin,de ez nem tetszik benne.És szerintem stabilabban/gyorsabban is megy amikor ezek nem mennek.
Akkumulátor.
Picit negatívan áltam hozzá,de kellemes csalódás volt.Nem füztem hozzá sok reményt.
De lazán kibír így is 4 napot tőltés nélkül,ami azért rekord mert más telefon új korában nem bírt ketött.Mivel szinte naponta csatlakoztatom pc-hez (5-15 percre) így sosem ment a töltőtség 40% alá.Hétvégén,este kikapcsolom és egész este töltőn van.Hetente 1 nagy töltés,nekem ez így tőkéletes.
A másolás pc-re nekem ez már fénysebesség.A videókat is olyan gyorsan rakja át (változó méret de olyan 20-150 Mb)hogy "szinte" azonnal lehet nézni gépen.
És a végére kérdés.
Barátom javasolta hogy akár navigációt,akár mondjuk játékot szeretnék a gépre rakni előtte rakjak rá alkalmazás kezelőt.Az astro file manager-t javasolta.
De hiába rakom fel a memoria kártyára nem találom,hogy/hol kell ezt futtani.Onnan csak a képeket videókat tudom elökeresni mást nem.
Erre esetleg valakinek valami tippje?Vagy esetleg a konkrét lépések hogy is kell ezt.
Üdv! Kb. két hete barátkozom a telóval, egy dologra nem bírok rájönni: hogy tudom normálisan leválasztani a számítógépről? Külső meghajtóként nem mutatja.
Én is vettem egy xperia minit: Teljesen jól működik. A nemfogadott hívás törlése. A híváslistán kiválasztod a nevet, rajtatartod az ujjad 2-3 mp ig majd a megjelenő menüből választod a törlést.
Hali! Ha kaptál rá választ, akkor ugyan mondd már meg nekem is. :-) Nekem alatta volt egy nem fogadott hívás ablakom is, azt csak úgy tudtam leszedni, hogy töröltem a teljes hívás listát. De ha egyszer nem akarom a hívásokat törölni, csak onnan? És az, hogy a delikvenst visszahívta, felvettem a telefonkönybe, meg ilyen népi gyógymódok semmit sem segítettek.
De ami az igazán gáz: pároztattam a telefont a céges autó blúcuccával. Össze is feküdtek, egyszer csak a telefon azt írja, hogy hozzáférés kérés a telefonkönyvhöz. Ez rendben is van, mert akkor a kocsi kihangosítójáról is lehet hívást indítani. De hogy kell ezt a hozzáférést engedélyezni? (Egyébként ez egy Xperia Neo, de gondolom ez tök mindegy.)
sony ericsson xperia mini telom van és olyan problémám lenne,hogy leszedi a pénzemet a kártyámról.
Decemberben vettem a készüléket,nagyon megvagyok vele elégedve,csak ez a probléma udegesit.
Aktiváltam az INTERNET ÉS MMS BEÁLLITÁSOK LETÖLTÉSÉT ami szép és jó csak hát azt nem értem hogy MIÉRT KELL LETÖLTENI AZT HOGY TUDJAK MMST FOGADNI?????????És kb fél óra mulva kemény 5000ft-ról nullára csökkent az enyenlegem.A KÉSZÜLÉK GYÁRI FÜGGETLEN.
Ezek után kikapcsoltam az adatbarangolást és feltöltöttem a kártyám 3500 ft-al.Ami kb 2a allatt szintén nullára redukálodott.Tiszta röhej.Ezeek után ismét feltöltés.És kikapcsoltam az adatok engedélyezve funkciót.A pénzem rajtamaradt már 2 kemény napja.Csakhát ezzel az a probléma hogy MMSt sem tudok fogadni,csak ha visszakapcsolom az adatok engedélyezve funkciót.
Másik problémám hogy aHIVÁSKOPRLÁTOZÁSI BEÁLLITÁSOKBAN MINDEN LE VAN TILTVA ÉS NEM TUDOM A LETILTÁST FELOLDANO MÉG A GYÁRI KÓDDAL SEM.