Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Azt esetleg meg tudja nekem mondani valaki, hogy mennyi a szabálysértési díjtétel, ha esetleg valami okból kifolyólag megtalálják a rend szigorú őrei közterületen a pepper gázsprét? (mondjuk a kis formátumú Walter Pro Secure-t ami cs gázból legális lenne)
Az a helyzet, hogy a párom védőnő, és napi szinten kerül a barna bőrűek harci kutyái miatt életveszélyes helyzetbe, de attól függetlenül újra meg újra menni kell. A kutyára a cs gáz nem az igazi...a peppert meg mint tudjuk betiltották.
Szia! Kell a papír, jól értelmezed! A kettő két külön világ- már ami a papír munkát illeti. Új klubtagunk tavaly járta végig ezt az utat- vadászat mellé sportlövészet. Ráadásul hiába vannak fegyvereid, a sportcélú vásárlásánál kell a szövetségi ajánlás minden esetben.
Plusz még típusonként (marok, sörétes, stb..) az elsőnél még megszerzési kérelem is az ig.rendtől..
Meg tudná nekem mondani valaki, hogy mi van akkor ha már 14 éve rendelkezem vadász lőfegyver tartási engedéllyel, és most minősítést szereztem sport célú maroklőfegyver megszerzéséhez? Kell a pszichológiai alkalmassági vizsgálat a fegyver tartásához vagy nem? Azért kérdeztem, mert nekem az jött le az egészből, hogy az első lőfegyver tartásához megkért fegyvertartási engedély megszerzéséhez kötelező. Vagy rosszul értelmeztem a szabályokat?
Tisztelt Fórumozók! Megkérnék minden tisztességes, lövészet és sportszerető topik társat, olvassa el, ossza meg, és mentse el ezt a kis írást, mielőtt akármilyen indokkal is törlésre kerülne!
Úgy néz ki, az 1941-ben átadott lőterünkön november 05.-én, a 12. légfegyveres lövész találkozónkkal bezárul a sportlövészet!:-(
Nem csak a 60 fős tagság( 17 gyerek), hanem a megye sportlövői számára is! A megye egyetlen-MSSZ- minősített 25 és 50 m-es lőtere voltunk, ezentúl csak más megyékbe utazva minősülhetnek az érintett sportlövők. Több évi hitegetés, és nyílt színi hazudozás után a mai bejáráson végre kilógott a lóláb! A botlábú focistáink ideiglenesen MVSC területére történő költöztetését kihasználva "valaki" szemet vetett a területünkre! Mind a városi főépítész, mind a kivitelező, mind az NSI képviselője állítja, semmi szakmai indok, ésszerűség, akármi sem indokolja azt, hogy a jelenlegi (dokumentált) telekhatárunkhoz képest legyalulják a 10 m-es lőteret, az 50 m-es lőtér jelzőállását, valamint a lőtérből még 15 m-t! Az önkormányzat részéről déligyümölcsben pompázó, szintén jelen lévő "embere" ennek ellenére kinyilatkoztatta, hogy márpedig ennek így kell lennie, és kész! Hogy politikailag korrekt, és higgadt véleményt nyilvánítsak: itt valaki nem teljesen tájékozott, és/vagy korrekt a fent nevezett személyek közül! Amint a munkagépek megbontják a lőterünk falait bárhol,abban a pillanatban lehúzásra kerül a roló- végleg! Bár értelme sem marad ezután ott bármit fenntartani, hiszen sem az MSSZ, sem az MDLSZ- de még a Tereplövész Szövetség sem rendez 35 m-es versenyszámokat:-((( Mivel itt és ma az országban eljutottunk arra a szintre, hogy sem a jogi, sem a politikai hangokra nem érzékenyek egyes emberek érinthetetlenségük tudatában - talán csak a sajtóban, és a nagy nyilvánosság előtti megszellőztetésnek van némi visszatartó ereje- így ehhez a végső eszközhöz folyamodunk kínunkban! Amíg van internet, és szabad hozzáférés hozzá, addig marad egy kis remény arra, hogy kitudódjanak a disznóságok, és esetleg valami következményük is legyen!
Azért nem árt megnézni a Btk kommentárt, amely a törvény alapvető értelmezésében segít, mely szerint az állatkínzásnál:
"Az Ávtv. szerint az állat élete elfogadható ok vagy körülmény esetén kioltható. Ilyen elfogadható oknak vagy körülménynek minősül különösen az élelmezési cél vágóállat esetében, a prém termelése a hagyományosan e célból tartott állat esetében, az állományszabályozás, a gyógyíthatatlan betegség, illetve sérülés, a fertőző betegségek kontrollja, valamint az azok ellen való védekezés, a kártevők irtása, a másként el nem hárítható támadás megakadályozása és a tudományos kutatás. Ezekben az esetekben az állatkínzás bűncselekménye nem állapítható meg."
Mielőtt valaki moderációért kiáltana, ezt a törvény kommentárja tartalmazza, nem én találtam ki.
Rágcsálóirtásra: csapda, rágcsálóirtó ( méreg ) mind-mind legális. A 177-es diabolo meg - Magyarországon - nem.
Bár én még egy patkányról sem hallottam, aki nyilatkozott volna, hogy egy jól irányzott lövés, vagy méreg, csapda által kíván az örök vadászmezőkre költözni. A rágcsálóirtók hatása nem azonnali.......
Rovarok és egyéb ízeltlábúak, valamint rágcsálók irtása
73. §198(1) A betegségeket terjesztő vagy egészségügyi szempontból káros, miniszteri rendeletben meghatározott rovarok, rágcsálók irtásáról, és a madarak távoltartásáról a terület, épület tulajdonosa, illetve kezelője rendszeresen gondoskodik. A terület, illetve épület használói az irtást tűrni kötelesek.
Nekem személyesen az a véleményem, hogy a jogi érveknek a tárgyalóteremben van a helyük, ezért természetesen megadom a lehetőséget arra, hogy a velünk szemben érvelők kifejthessék a jogi érveiket, valamint velük szemben mi is ki fogjuk fejteni a jogi érveinket.
Pontosabban a közzétetből meg ki(le) maradt :-) Ez a lufi kipukkadt. És vajon ismeretlen, nyilvánvalóan ellenséges viselkedésű emberek felhívására kik osztják meg hivatalos levelezésüket egy nyilvános fórumon? Vannak akik azt hiszik léteznek még népbíróságok, vagy mai jelzővel netbíróságok? ;-)
A Kaliberben közzétettben meg nem. Na és? Amúgy kéne szólni a kalibereseknek, hogy ugyanmár, a teljes papiruszt tegyék ki legyenek szivesek, mert úgy korrekt. És ugyanez érvényes rátok is, ne feketitsetek ki komplett bekezdéseket, hanem a TELJES tartalmat tegyétek ki. Szerintem...
Lehet ezen az előadáson nem voltak ott, akkor honnan tudhatnák ;-) Érdekes, hogy következetesen állásfoglalásként említenek egy tárgyát tekintve - ez van a levél jobb felső sarkában a fejléc alatt, aki esetleg nem tudná - tájékoztatást :-)
Érdekes, amit a MAPOSZ-nak küldtek, abba beleírták.
Az AB határozat pedig jobban érvényben van, mint bármikor, mivel most már az is írásba került, hogy az AB határozatai bármely közigazgatási, közhatalmi szerv számára, sőt a bíróság számára is kötelezőek.
Te meg én ugyanazt a joganyagot hallgattuk, de úgy látom, van akinek más anyagot adtak le.
Én a gumis témával vagyok úgy, -mint Te a 16j-os léggel!
Én a prec.ben vagyok benne nyakig!....:)
Fogalmam sincs arról, ami a gumis körül történik,-nem érint engemet!!
De annyit tudok,-hogy az MSSZ egyik versenyzője nagy öngólt lőtt a Maposz lejáratási kampánya okán,-mert a Kincses(ORFK) kiadott egy "Dörgedelmet", hogy 18 éven aluliak még edzésen sem használhatnak lőfegyvert ezentúl!!!!!!
Most az MDLSZ-nél és az MSSZ-nèl érthetően Titanic szindróma van! Értettlenűl állnak,-és nem értik miért süllyed a hajó!.....Világbajnokok edzése válik lehetetlenné! Remélem rendeződik a helyzet!!!!:(((((
Hááááát, én azért eléggé fékezett habzású forrást látok itt :D
Ha még emlékszel védtem már itt a MAPOSZ-t 1-2 alkalommal, de most tényleg nem értem ezt a hm maszatolást...Már ne is haragudjatok, kicsit olyan óvodás a történet "én tudok ám valamit, amit Te nem, de akkor sem mondom el, bibibíííí" :)
Részemről a fegyvertartási ajánlás teljesen érdektelen - nem vagyok hajlandó ezt a procedúrát végigcsinálni egy 16J-os légfegyverért, viccnek érzem az egész bohóckodást, gondolom nem kell leírnom miért. Amin elgondolkodtam, az a gumis versenyzés témája. Ha esetleg megint előjön olyasmi, mint pár évvel ezelőtt, hogy a gumisok miatt cseszegetni akarják a muzeális - vagy ne adj' isten a gázos - kategóriát, akkor azért össze fog szaladni kissé a szemöldököm...Nem mintha sokat tehetnék ellene, de azért nagyon csúnyán és hangosan fogok kiabálni minden lehetséges fronton...
Szvsz nagyon nem kéne semmilyen formában a gumisokra terelgetni a figyelmet...
Amit meg nem értek, hogy ha már szabadon tartható kategória, meg lövészsport népszerűsítés, meg mittomén, akkor miért nem mozdul rá a szövetség mondjuk erre:
Valaki itt nagyon ingerült :-) Bár nem értem miért. A tájékoztató végén ott van amit T.A.L. ügyesen beemelt és Alaptörvény változás ide-vagy oda, az AB határozat jelenleg is hatályban van és hivatkozási alap, azaz a tájékoztatás csak szakmai álláspont és nem több. De érdekes, hogy vannak akik még azt is vitatják, hogy a hatóságoknak mit nem kell beleírniuk a tájékoztatóikba. De ezt egy jogvégzett embernek értenie kellene szerintem. Fura, hogy nem a tájékoztató és annak a súlya érdekes, hanem az, hogy kinek a kezében járt már ;-) Azért ki kellett volna rakni teljes terjedelmében, mert így csak nevetség tárgya a "perdöntő" levél.