Keresés

Részletes keresés

Amocsok3 Creative Commons License 2011.08.17 0 0 137

Mingyá prezentálsz egy linket is arról, hogy gyurcsinak gyógyszergyára van, gondolom. Nem értem, hogyan került ide gyurcsi, de nem is nagyon érdekel.

Előzmény: Welcome on board (126)
wok Creative Commons License 2011.08.17 0 0 136

itt egy hosszabb verzió erről a szánalmas vergődésről

Előzmény: Amocsok3 (133)
Amocsok3 Creative Commons License 2011.08.17 0 0 135

Mindkettőtöknek!

A kérdőív ügyesen keveri a területeket. Egy kis általános (nem, kor...), egészségi állapot felmérés, természetgyógyászat, placebo (végén egyértelműen homeopátia). És ezt végig kevergetve.

Rendben. Nem tűnt fel nektek, mert nem foglalkoztok a homeopátiával. Az viszont feltűnhetett volna, hogy én nem általában a természetes gyógymódok ellen verem magam, hanem az általam egyértelműen lehúzós sarlatánságok ellen.

A placebonak meg csak akkor lehet valamiféle pozitív hatása, ha nem tudjuk, hogy az csak placebo. Vagy! Hiszünk a homeopátiában.

Előzmény: Welcome on board (132)
wok Creative Commons License 2011.08.17 0 0 134

az ember nem szokott sajtótájékoztató keretében homeopátiás szereket piknikezni csak azért, mert nem hisz bennük, úgy meg van szponzorálva, mint ide hajdúhadház-téglás

http://index.hu/video/?s=tag%3Aszkeptikus

Előzmény: Amocsok3 (133)
Amocsok3 Creative Commons License 2011.08.17 0 0 133

"nyilván gyógyszergyári szponzorációval"

Nyilván. :) Véletlenül sem azért, mert átverésnek tartja. Arra esetleg meg nem is gondol közben, hogy ebbe bele is lehet halni.

Előzmény: wok (123)
Welcome on board Creative Commons License 2011.08.17 0 0 132

Én nem vagyok többen!

Nekünk szólt, de szépen megvédjük magunkat :-)

Előzmény: wok (130)
wok Creative Commons License 2011.08.17 0 0 131

aha!

Előzmény: Welcome on board (129)
wok Creative Commons License 2011.08.17 0 0 130

"Azt viszont nem értem, hogy ha nem ismeritek ezt a "csodát", miért keltek a védelmére?"

most vagy ő van többen, vagy ez nekem is szól - nagyon kérlek, olvass vissza és győződj meg személyesen, hogy sehol egy szóval nem keltem a homeopátia védelmére

Előzmény: Amocsok3 (125)
Welcome on board Creative Commons License 2011.08.17 0 0 129

gyurcsi :-)

Előzmény: wok (127)
Welcome on board Creative Commons License 2011.08.17 0 0 128

Nem tűnt fel, és kinek a védelmére??

Én egyáltalán nem keltem a védelmére a homeopátiának, a placebo-t sokkal jobban el tudom fogadni, működött is nálam, de az egyáltalán nem ugyanaz, nem kellene összemosni.

Előzmény: Amocsok3 (125)
wok Creative Commons License 2011.08.17 0 0 127

furcsi? ammegmi?

Előzmény: Welcome on board (126)
Welcome on board Creative Commons License 2011.08.17 0 0 126

Vágó mindenben kételkedik, egyedül furcsiban nem, nem tétel :-))

Előzmény: wok (123)
Amocsok3 Creative Commons License 2011.08.17 0 0 125

Ez eddig rendben. Bizonyára feltűnt neked, hogy engem sem önmagam miatt érdekel a téma. Bár anyagilag engem is érint valamennyire, mert a hivatkozott kedves ismerős történetesen a nejem. Jól megvagyunk amúgy. Ha őt ez gyógyítja meg, hát legyen! Jobb, mintha a frusztrációit rám öntené. :)

Azt viszont nem értem, hogy ha nem ismeritek ezt a "csodát", miért keltek a védelmére?

Előzmény: Welcome on board (121)
Welcome on board Creative Commons License 2011.08.17 0 0 124

Milyen nyomulás?

Előzmény: Amocsok3 (122)
wok Creative Commons License 2011.08.17 0 0 123

ha hiszed, ha nem, annyit tudok róla, hogy sokan hosznek benne, kicsi golyók, és vágó istván mérges rájuk, nyilván gyógyszergyári szponzorációval

Előzmény: Amocsok3 (120)
Amocsok3 Creative Commons License 2011.08.17 0 0 122

Így már azt is érteni vélem, hogy miért nem szúrta a szemed a kérdőív. Ártatlannak tűnő kérdések, szabad választási lehetőségek. Teljesen korrekt. Háttérben meg nyomulás. Nagyon várom már az eredményeket.

Tegnap, mielőtt még a fórumon ráleltem volna erre a topikra, a kérdőív kitöltése után levélben érdeklődtem az egyik kérdésről a "feltételezett" (?) kutatóktól. Még nem kaptam választ. Hátha arra is választ kapok ma.

Előzmény: wok (119)
Welcome on board Creative Commons License 2011.08.17 0 0 121

Na. Azt hittem már tényleg ilyen súlyos nem tisztában lenni a homeopátivával, ugyanis az én érdeklődésemet sem tudták felkelteni azok a pici golyók, meg olyan körülményes az egész, meg mittomén :-)

Előzmény: Amocsok3 (120)
Amocsok3 Creative Commons License 2011.08.17 0 0 120

Ezt nem tudom elhinni. Ne haragudj!

Az nem lehet, hogy még nem hallottál a klusztrofóbia kezelésére alkalmazott berlini fal oldatról.

Most értem csak meg, hogy miért nem akartál eddig megérteni.

Előzmény: wok (116)
wok Creative Commons License 2011.08.17 0 0 119

igazából gyógyszert életemben kb. 10-szer szedtem, egyszerűen nem ismerem, nem foglalkozom vele

ha bajom van, azt gyógyszer nélkül szoktam kihúzni, miért ismerném a homeopátiás szereket, amikor nem járok patikába és nincs mi helyett ajánlják?

én inkább életmód oldalról próbálok tenni azért, hogy egészséges legyek, de nyugi, semmi vegakolbász meg búzafűlé, tegnap bográcsos lecsó volt sok kolbász, szalonna, ezmegaz használkatával, meg sok görög- és sárgadinnye, és ma sem lesz önmegtartóztatás. viszont 7 days croissant se lesz itthon sose, meg ízű ital

Előzmény: Amocsok3 (118)
Amocsok3 Creative Commons License 2011.08.17 0 0 118

Te hol élsz?

Magyarországon gyógyszrtárakban lehet kapni vény nélkül. Annak ellenére, hogy a hagyományos gyógyszerektől eltérően nem kell átesnie mindenféle költséges engedélyeztetési procedúrán. Gyakran úgy kerül kapcsolatba vele a páciens, hogy a hagyományos, orvos által felírt gyógyszer nem kapható, de szerencsére van jobb, hasonló céllal forgalmazott, teljesen veszélytelen, kicsitdrágábbdemegéri a polcon. Gyógyszerésze ajánlásával.

Te vagy burokban születtél, vagy növesztettél.

Előzmény: wok (116)
Paparazzy Creative Commons License 2011.08.17 0 0 117

A hit az magánügy, azt csak ne kutatgassa senki.

wok Creative Commons License 2011.08.17 0 0 116

igazság szerint nem ismerem a homeopátiás szereket, a homeopátiát a teljes gyógyászat egy nagyon kis szeletének tartom, és nincs rá vonatkozó ismeretem és tapasztalatom, valahogy teljesen kimaradt az életemből

Előzmény: Amocsok3 (112)
wok Creative Commons License 2011.08.17 0 0 115

volt szerencsém :)

Előzmény: Welcome on board (113)
Welcome on board Creative Commons License 2011.08.17 0 0 114

egészség

Előzmény: Welcome on board (113)
Welcome on board Creative Commons License 2011.08.17 0 0 113

:-))

hát igen...(olvasd el a Cenzúrázott egészeség c. könyvet, ill mindenkinek ajánlom, aki még nem olvasta)

Előzmény: wok (111)
Amocsok3 Creative Commons License 2011.08.17 0 0 112

Aranyos a sztori. Ezt meg lehetne írni füvekkel, kristályokkal, bemutató kazettákkal, szárított békatakonnyal is.

De nekem egy valós tapasztalatom jutott most eszembe. Hogy eddig miért nem?

Megfázás, orfolyás-dugulás. Kedves ismerős vett nekem orrcseppet. Semmi pánik, homeopátiás. Kicsit drágább, de veszélytelen. Megéri.

Engedtem az unszolásnak. Homeopátiás, ártani nem árthat. És hatott. Komolyan mondom, hatott. Orr kidugult, lélegeztem ismét a megszokott módon.

Megnéztem a kezelési útmutatót. Összetétel. Összetétel?! mg!? Használata: napi max. 6  alkalom. Rendben. Annyit már tudtam, hogy a homeopátiás szereket is lehet túladagolni, erre van otthon mentolos rágó, mint ellenanyag.

De mi az a mg?

Rákerestem az interneten. Kiderült, hogy a mg-ban megadott vegyület más, nem homeopátiás orrcseppek hatóanyaga is.

Tanulság? Egészséged védelmében alaposan tanulmányozd át a homeopátiás (annak eladott) szerek kezelési útmutatóját. Nem tudhatod, milyen mérgekkel akarnak teletömni.

Előzmény: wok (111)
wok Creative Commons License 2011.08.17 0 0 111

azért szedik, mert az orvosuk jutalékot kap, ha szedeti, erre kondicionálják a konferenciákon vég nélkül. ja, meg arról szólnak a tévéreklámok, hogy apuanyu szedjen fejfájásbogyót, meg egy tablettát hogy tudjon kakálni, egyet, hogy ne legyen hasmenése, egyet hogy nyugodt legyen, egyet hogy éber legyen, meg még harmincat, hogy megéljenek a gyógyszergyártók

aztán jön valaki és leírja, hogy ez felesleges és tévút, olyankor össztársadalmilag kikiáltják sarlatánnak

kétféle gyógyítást látok alapvetően:

panasz: fáj a lábfejem

1. vegyszeres:

mutassa, megnézzük - ejnye, bármi is ez, kap fájdalomcsillapítót, jöjjön vissza egy hét múlva, meglátjuk, hogy alakul. ha nem segít, akkor majd felírunk egy kurvaerős lábfejzsibbasztót, amúgy is jó drága, sokat perkál érte a tébé, az talán helyrehozza.

a zsibbasztó sajnos véralvadást okoz, ezért írunk fel alvadásgátlót, az vérnyomást emel, ezért itt egy csökkentő, ezt itt azért szedje, hogy ne aludjon el a munkahelyen vagy vezetés közben, ez meg itt egy parókás címe, mert amúgy ki fog hullani az összes haja az egyik bogyótól, viszlát, jó gyógyulást, a hálapénz borítékot köszöntem, legközelebb is hozza legyen szíves.

2. természetgyógyászati

mióta fáj, nézzük, mi okozhatja - jé, ön nem megfelelő méretű cipőt hord, na menjen és vegyen egy normálisat

Előzmény: Welcome on board (110)
Welcome on board Creative Commons License 2011.08.17 0 0 110

Magyarországon rengeteg "gyógyszert" szednek az emberek feleslegesen.

És attól van még egycsomó bajuk.

Ezen is el kellene gondolkodni.

Előzmény: Törölt nick (109)
Welcome on board Creative Commons License 2011.08.17 0 0 108

:-), őrajta az segített, mindenkinek más :-)

Előzmény: wok (107)
wok Creative Commons License 2011.08.17 0 0 107

köszi, ezek szerint látványosan alul vagyok művelve egyházilag, különös tekintettel a csodaológiára...

utolsó egyházi csodára vonatkozó emlékem a south parknak az a része, ahol randy marsh a vélt alkoholizmusának gyógyírját a környéken felfedezett új csodában, a vérző seggű szűzmáriában remélte felfedezni

Előzmény: Welcome on board (105)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!