Keresés

Részletes keresés

Uezbeck Creative Commons License 2011.05.20 0 0 62

Azért elég szemellenzős kijelentés, hogy semmi kimutatható hasznot nem végeznek az egyházazk. Mondjuk a 300 egyházból kb 20-25 lehet a tényleg hiteles, míg a Noé állatothonos meg nyugdíjasház egyházak tényleg csak pénzt visznek, hitéletük nulla.

De a normális egyházak rengeteg karitatív munkát végeznek. (pl a http://karitativ.hu/ címen az egyik egyház ételosztó programja van, akik az elmúlt 20 évben rengeteget tettek a szegények étkeztetésénél).

A reformátusoknak is van valami nagyon komoly drog megelőző programjuk, amikből az állam meg szépen kisétált, mondván erre nekik nincs pénzük.

Mellesleg engem meg az zavar, hogy 100 milliárdokat öntenek a hadseregbe, holott n nem akarok semmi háborút, harcot. Mégis az én adómból fizetik. Most akkor mi legyen? Írjak petíciót, hogy szüntessük meg a hadsereget, mert nem támogatom, holott é fizetem az adómból? Elég szánalmas lenne, ugyanúgy, mint ahogy itt mondják, hogy "márpedig az én adómból ne fizessenek /hiteles/ egyházakat"..... El kell fogadni, hogy sokszínűek vagyunk, és kész! :)

Előzmény: poligofrén (34)
ezüstszalag Creative Commons License 2011.05.20 0 0 61

Katolikus hivő vagyok a kelenföldi Szent Mihály templomba járok !

BÁRMILYEN közösségben kell legyen D E M O K R Á C I A.

Ha én lennék a pápa évtizedenkint rövid MUNKA-jellegü zsinatot rendeznék. Mindent szépen kibeszélni és győzzön  a többség

Előzmény: Szüfra Zsett (59)
ezüstszalag Creative Commons License 2011.05.20 0 0 60

A társadalom középnzzel csak azon VALÓDI egyházakat tolerálja amelyet TÖMEGEkRE képesek pozitivan hatni hiszen erkölcsről,munkáról,felelösségtudatról tanitanak !

Legalább HUSZEZER hivő.

Név aláirás lakcim és szurópróbaszerü LEELLENŐRZÉS !

A többi is müködhet DE KÖZPÉNZT NEM KAP.

Az uj szabály nem müködési engedélyt ad az nem szükséges :)) a többi lehet wegyesület,alapitvány vagy csak de fakto.

Szüfra Zsett Creative Commons License 2011.05.20 0 0 59

És, szerinted ő kíváncsi arra, hogy te mit tartasz hülyeségnek?

Elképesztő!

Előzmény: ezüstszalag (57)
Bloggeryna Creative Commons License 2011.05.20 0 0 58

Viszont, a szívósságát bizonyította.

Előzmény: ezüstszalag (56)
ezüstszalag Creative Commons License 2011.05.20 0 0 57

Irnék ERNYŐ PÉTER primásnak hogy hülyeségnak tartom a cölibátust .

De hol az email-cime ?

Tudja valaki ?

http://www.katolikus.hu

ezüstszalag Creative Commons License 2011.05.20 0 0 56

Attól értelmes nem lesz hogy megöregedett ! Sem ember sem egyház !

Majd előjennek ŐSMAGYAR ál/egyházak hogy ők már hatezer éve.....:)))

F2F Creative Commons License 2011.05.20 0 0 55

Ráadásul:

>>a tervezett törvény melléklete elfogadna olyan jegyzéket is, amely azokat az egyházakat tartalmazná, amelyeknél "a bejegyzés feltételei nyilvánvalóan fennállnak", ezeket "a törvény nem kívánja kitenni a bejegyzéssel járó procedúrának, ezért esetükben elrendeli a bíróságnak a kötelező bejegyzésüket".<<

írja az index

Előzmény: uhuru1 (53)
F2F Creative Commons License 2011.05.20 0 0 54

Mára meg egész szépen kinőtték magukat.

Előzmény: uhuru1 (53)
uhuru1 Creative Commons License 2011.05.20 0 0 53

De Jézust és bandáját nem érdekelné, hogy bejegyzik-e egyházként őket, vagy sem. Hiszen nem is voltak egyház, csak egy kis zsidó szekta.

Előzmény: ghoezeke mate (6)
Maccskacico Creative Commons License 2011.05.20 0 0 51

Nektek is kell egy szervezet.

Legyen egyenlőség.

Egyébként mitől primitiv egy ateista?

Előzmény: ghoezeke mate (49)
Maccskacico Creative Commons License 2011.05.20 0 0 50

Miért kellene tartozniuk?

Melyik vallásos ember tartozik egy más vallású egyházhoz?

Szerintem amikor majd egy katolikus belép a muzulmán egyházba, vagy forditva, akkor lehet elvárni, hogy egy ateista bármelyikhez tartozzon. 

Előzmény: Hanyasvagy? (48)
ghoezeke mate Creative Commons License 2011.05.20 0 0 49

És mi lesz velem, egyszerű agnosztikussal? Semmi sem áll távolabb tőlem, mint az úgynevezett ateisták halmaza a végtelen primitívségükkel.

Előzmény: Maccskacico (47)
Hanyasvagy? Creative Commons License 2011.05.20 0 0 48

Pedig tartozhatnának bármelyik egyházhoz, de ők inkább a felforgatást, a vallások üldözését és kigúnyolását tartják feladatuknak.

Előzmény: Maccskacico (47)
Maccskacico Creative Commons License 2011.05.20 0 0 47

A társadalmi igazságosság azt kivánná, hogy akkor kellene külön pénzt adni egy ateista közösségnek is. 

Lenne feladatuk is. Ápolni a vallásmentes kultúrát, iskolákat tarthatnának fent, kórházakat, olyan közösségi életet ami mentes minden hitélettől. 

Mert igy erősen diszkriminálva vannak azok, akik nem tartoznak semmilyen egyházhoz.

dokibácsi Creative Commons License 2011.05.20 0 0 46

Inkább börtönökbe és bűnüldözésbe fektessünk és ne a megelőzésbe?

Előzmény: Törölt nick (44)
kéjarany Creative Commons License 2011.05.20 0 0 43

"Várhatóan 2013-tól az állami költségvetés átveszi mind az önkormányzati, mind az egyházi intézmények alkalmazottai fizetésének biztosítását, amely a fenntartási költségek jelentős részét jelenti."

index.hu

Ebből lesznek még galibák. 

egyszómintszáz Creative Commons License 2011.05.20 0 0 41

A bíróság, aki bejegyzi, az bekérhet minden dokumemtumot - így a taglistát is. Szerintem.

Előzmény: nazuna (1)
poligofrén Creative Commons License 2011.05.20 0 0 40

Azt is.

De főleg nem azt. Ha az egyház működtet ilyet, akkor azt is. De ha nem működtet, a lóvét akkor is kapja. Mer csak. Mer ő történelmi.

Előzmény: Törölt nick (39)
poligofrén Creative Commons License 2011.05.20 0 0 38

Rendben. Akkor támogassák a sok idősgondozó, gyereknevelő egyházi szervezetet. Azt teszik?

Előzmény: Törölt nick (35)
Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2011.05.20 0 0 37

a hitélet támogatása kérdőjelezhető meg erősen, az nyilván kevésbé, hogy történelmi épületeket fenn kell tartani, iskolák, kórházak, hoszpisz...

az, hogy a plebánosnak/lelkésznek/rabbinak állami pénzből legyen fizetése, az viszont erős

de mindegy, itt most nem is erről van szó és a jelenlegi kurzusban felesleges is beszélni róla. templomot meg építsenek a hívek zsebből.

Előzmény: Törölt nick (35)
Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2011.05.20 0 0 36

mondjuk az is igaz, hogy hitéletre én egy kurva fillér közpénzt nem vesztegenék, legyen akárhány éves vagy akármennyire történelmi egy egyház.

poligofrén Creative Commons License 2011.05.20 0 0 34

Lécci legyél kiráj minél hamarabb ... :-)

... mert ha az lennél, akkor mingyár azt sem kellene megmagyaráznia senkinek, hogy mif.szért fizet az állam bármit bármiféle történelmi vagy nem történelmi egyháznak vagy nem egyháznak, ha egyszer az semmiféle kimutatható hasznot nem hajt. (Oké, a templomépítés valamelyest tápolja az építőipart, de ez talán mégse kéne hogy szempont legyen.)

Ezer olyan tevékenység van, ami az országot előbbre vinné (mi több, finanszírozása is állami feladat), de "nincs rá pénz". Akkor miért olyanra költik, ami nem vezet sehová???

Előzmény: nazuna (29)
Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2011.05.20 0 0 33

az alapításhoz eddig is kellett asszem 100 aláírás, mégse sírt senki és jöttek létre egyházak.

Majd a hívek kiülik a húsz évet, addig finanszírozzák a saját zsebükből a saját hitéletüket, aztán ha vannak elegen, és 20 év műlva is ez a tv, akkor jelentkezhetnek.

Előzmény: Fradista Utazó (18)
Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2011.05.20 0 0 32

"A probléma ott van honnan tudni hogy az 1000 -bol hànyan irtàk alà pénzért? Némelyik hajléktalan példàul alàirja egy uveg borért is. Ezért még 1000 "tag" megkovetelése is kevésnek tunik."

ez eddig miért nem zavart? eddig is megtehette bármely frissen alakuló, magát egyháznak nevező csoport.

Előzmény: Törölt nick (24)
Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2011.05.20 0 0 31

"De ha már rákérdeztél, a létszámmal sem értek egyet. Jézus a 12 tanítványával ma nem lenne jogképes és törvényes."

szövegértelmezési nehézségeid vannak. Jézus és 12 tanítványa jogképes és törvényes lenne, pusztán nem lenne történelmi egyház. Az egyházalapításnak továbbra is vannak mindenféle követelményei, ahogy eddig is, viszont nem lehet történelmi egyházat alapítani (az olyan, mint az antik ékszer készítése hozott aranyból :) ergo nem lehet jogosultságot szerezni azokra az állami forrású támogatásokra és bevételekre, amelyekre a történelminek minősülő egyházak jogosultak lesznek.

Wágner úr Creative Commons License 2011.05.20 0 0 30

.... a kétegyházi kocsmába' mások is így vannak ezzel, mer'hogy először is kétegyháziak, aztán meg hisznek is..., mondjuk, az Áldott Sörbe'...

Előzmény: nazuna (3)
nazuna Creative Commons License 2011.05.19 0 0 29

Ha eccer kiráj leszek, akkor az én országomban úgy lesz, hogy az csinál egyházat aki akar és annyi fővel amennyivel akar és úgy nevezi ahogy akarja  és azt hisz amit akar, mert csak a BTK alá esik. Viszont kiráji pénzt egy kurva kanyit sem kap, hanem a hívek összedobják maguknak olyan szabájokkal ahogy akarják. Természetesen mindezt a kiráji tized megfizetése után, és arra költik amire akarják. Aki pedig az adományokon kívüli gazdasági tevékenyéget végez, az a gazdasági tevékenységek jogszabája alá esik, akárhány éve gyülekezik vallásilag - hacsak tömlöcbe nem vetem mert nem jelentkezett be káefténak.

Ez lesz ha én kiráj leszek.

Fradista Utazó Creative Commons License 2011.05.19 0 0 25

El lehet erről filozofálgatni, amit írsz. Van már róla ezer meg még egy szál a valfilben. De ez itt most nem erről szól, hog yaz egyik Krisztus, a másik meg Lucifer. Ez egy sokkal földibb, gyakorlatibb szempont most, nevezetesen, hogy ki kapjon adókedvezményt ill. állami támogatást, és ki nem.

Ennek a jogszabálynak, ill. tervezetnek ez a legfőbb, mondhatni az egyetlen vonulata.

Előzmény: ghoezeke mate (20)
Fradista Utazó Creative Commons License 2011.05.19 0 0 23

Nézd, én, a magam részéről, ezeket tartom szektának. Ugyanakkor tisztában vagyok azzal, hogy erről másoknak esetleg ás a véleménye.

Előzmény: Törölt nick (19)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!