A topikba várunk mindenkit, aki fotóira véleményt szeretne kapni, és meg akar tanulni fotózni. Mindenkit várunk aki tényleges minőségi javulást akar elérni saját magához képest, aki helyt szeretne állni a Tömegközlekedés fórumcsoportban, továbbá természetesen várjuk az igényes fotósokat is akik szívesen adnak nyugodt hangnemben tanácsokat, és segítik a fiatal tanoncokat. A topik nem egy csatahelyszín, sértődésnek itt nincs helye. Mindenki látja azt a divathullámot ami az utóbbi 2-3 évben végigsöpört az országon. Minden buszfanatikus fényképezőgépet vagy telefont ragadott, és fotózni kezdett. Nincs is ezzel senkinek semmi problémája mindaddig, amíg tele nem teszi este képekkel a lokális (pl.: Vértes Volán) és tematikus (pl.: Ikarus Fan Club) topikokat. Ezek a fotósok olykor kemény kritikákat kapnak munkájuk után, de úgy igazán kevés ember segítőkész velük szemben, tisztelet a kivételnek. A kemény kritikák sokszor heves szócsatákba folynak át, amik megváltoztatják a topik eredeti rendeltetését. És akkor itt vissza is térhetünk a topik leírásának első és második mondatára. Ide várunk mindenkit aki ténylegesen minőségi javulást szeretne elérni képein. A művészi jellegű képeket A nap 10 pontos fotója nevezetű topikba valók, ahová -klubtopik lévén- jelentkezés szükséges, ez a fotósuli.
Nem vezet sértődéshez, de azért reménykedtem abban, hogy valami PS-es trükk elviselhetőbbé tudja tenni a végeredményt. Igazából pont lekakálnám, hogy ez nem jött össze, ha nem lenne egy ezres és másfél órányi vonatozás az út Berényig, és még akkor is van ~2% esély arra, hogy kint van, és úgy 0,5% arra, hogy értelmes fényekből meglesz. (Egyébként ez egy remek demonstrációja annak, hogy miért megyek nagyon ritkán fotózni akkor, ha süt a Nap. Teljesen kiszámíthatatlan az egész.)
Gyerekek, az ilyen "éppen beborult, de kék és felhőpamacsos az ég" típusú képekkel ne gyertek ide, hogy "milyen lett?", mert igazából csak azt tudnánk rá írni, hogy töröld ki a 'csába, és ez csak sértődéshez vezet. Tanuljuk már meg, hogy van, ami bármennyire is fáj, nem lett jó, mert elment a nap.
Uraim! Egy ennyire elkurjantott képet lehetséges még valamiféle PS-varázslattal normálisra változtatni? Egész álló nap vakítóan fényes volt az ég, csak amikor ez jött, akkor tudott elmenni a Nap (nem mai kép). Nem töröltem azonnal, meg nem is fogom, mert valószínűleg tartalék autó, és nem is számítottam arra, hogy én ezt majd látni fogom (másnap ugyanezen a járaton már egy Rába volt), úgyhogy az kizárva. Ha vágni kell belőle, nem érdekel, az se különösebben izgat, ha valakinek még jó fényekből se lenne megfelelő (na jó, az oszlop nekem is zavaró, de elmegy), viszont minden alkalommal, amikor rátalálok erre a szörnyűségre, erőteljes anyázhatnékom támad.
Hát ez kész...végre jó a napállás. A helyszín se olyan rossz. Nincs autó. Erre ferde, szar helyre állt, és még mobilos is. Pedig ha normális géppel, normális nézőpontból, egyenesen lőtte volna, akár jó is lehetne. Ebből is látszik, hogy egyszerűen nem érzi, hogy kéne.
A belógó oszlop, kocsi és az ujjamon, illetve azon kívül, hogy ISO 6400-ra toltam a gépemet és 1/2000-es záridővel neonlámpánál használt beállítással csináltam ellenfényben, jó kép lett?
Gondolom vágod, hogy ezt a képed direkt neked, és a többi fotóművésznek csináltam Hogy nem fotózz! címmel. Okulj.