Igaz, hogy én revizionista vagyok, de ettől függetlenül szerintem sosem fog rendeződni a két ország viszonya. Általánosságban a magyarok utálják Romániát, a románok utálják Magyarországot (eddig ez a tapasztalatom).
Abban igaza van, hogy azért mentek ki, hogy dühöngjenek, de hogy Magyarország közép-Európa fertőző góca? Azért ilyet ne engedjen már meg magának egy kormánypárti képviselő sem, nem hogy a szóvivő.
Miniszterelnök azért nyíltan nem üzenhetne így, mert abból konfliktus is lehet, de tény egyvalamiben igaza van a cikknek. Abban, hogy tényleg a szurkolók javarésze huligán és csak hőbölögni megy oda. Ez nem jó fényt vet rólunk és a két ország közötti kapcsolatra sem. Tudom mélyebben vannak a gyökerek mint a focidrukkerek, de ezen is lehetett volna javítani....
Kíváncsi leszek kijut-e az agyon sztárolt válogatott a vb-re.
Tessék, például hogy legyen béke a két ország között, ha a román miniszterelnök minden adandó alkalommal szídja a magyarokat, bármilyen ksi ürügyet is talál:
A focimeccsek évtizedek óta arról szólnak, hogy a szurkolók kimennek agyonverni egymást, amúgy nem is nézik a meccset. Máshol is így van, itt is így van. Egy Real-Barca meccsre is csak azért mennek ki az "ős-Barcások" meg "ős-Realosok", hogy szétverjék egymást - ugyanez a motivációja általában a Fradi-Újpest meccseknek is.
(Egyébként viselkedéstől függetlenül a két ország kapcsolata az soha az életben nem lesz jó, de ennek inkább politikai és történelmi okai vannak, mint sem sporttörténeti.)
Nh igen a klubok megfizetik a károkat, de azoknak a szuroklóknak kellene megfizetni akik okozták a kárt és nem pont a kluboknak. Visszatartó erő kellene igazából ez nincsen. Miért nem lehet kúltúráltan kimenni egy másik országba normálisan szurkolni és talán még a két ország közötti érzékeny kapcsolat is jobb lenne. Sajnos a drukkerek többsége inkább húbölőgni megy illetve balhézni nem mint szurkolni.
Volt szerenecsém olyan eseményen részt venni -vallásos- ahol olyan országok voltak meghívva akik között amúgy sem jó a helyzet, talán mára már javult egy kicsit. Semmilyen rendbontás nem votl. Sőt tovább megyek rendőri biztosításra sem volt szükség! Ez a fociban soha nem fog megvalósulni addig amíg ilyen a hozzáállás.....hozzáteszem sajnos......
Két dolog; az egyik, hogymivel ők bérelték, ki is fogják fizettetni a szurkolói klubbal a kárt.
A másik, hogy azért nem ezért nem vagyuk kedvelt focis nemzet. Nem tudom, láttál-e már futball huligánokról szóló műsort, maradjunk annyiban, hogy a spanyolok meg az angolok (Manchaster, Real, ...stb) szurkolói is képesek milliós károkat okozni, sőt.
Többek között ezért nem leszünk soha kedvelt focis nemzet, mert mindent szétvernek éa s surkolók viselekdése is minősíthetetlen!
Nem értem miért jó, hogy több milliós károkat okoznak az amúgy anyagi gondokkal küzdő mávnak. Megfizettetném azokkal a szirkolókkal a krokat akik ezt okozták! Találnák rá módod, hogy lehetővé válljon! Undorító!
Nem néztem a meccset (nem is tudok hozzászólni emiatt), de azért azt el kell ismernünk, hogy az elmúlt évtizedekben nagyon leamortizálódott a magyar foci. Régen még az volt as hírekben, hogy az Aranycsapat így meg úgy lealázta a fél világot, most meg legfeljebb az van, hogy megint hány fradis meg újpestet verte szét egymást a meccse alatt/után.
Más;
Nem akarok senkit sem reklámozni, de ha van bárki is, aki budapesti, szeretne kimenni a polgári Ikarus találkozóra, de még nem tudja, hogyan, még mindig megkeresheti Szőcze Danit, ugyanis még bőven van hely, sőt, éppen hogy túl kevesen vagyunk perpillanat.
Nem vagyok egy sport rajongó, nem teljes terjedelmében néztem a magyar - román meccset de nem is baj. Minden elismerésem a román csapatnak, magyarok a lehető legbénábbak voltak. Első két percben 2 gólt kapni szégyen. Szerintem jobban tenné a maygar csapat ha többet nem próbálkozna vb-vel. Ennyi erővel még észak-Kórea is megvert volna minket. Szervezetlenek, figyelmetlenek voltak, sok helyzetet kihagytak úgy hogy ember sehol nem volt....... Megérdemli a román csapat a győzelmet!
Az egyetlen fotó, amit találtam az épületről így, az "Az Ikarus évszázados története" című könyvben van, a 82-83. oldalon.
A fényképezőm csontra lemerült, a teló nem fotóz szépen, így csak beszkennelni tudtam (ez a végeredmény, mert ugye két lapon terül el a kép). Egyszerűen nem értem, hogy nem találok ilyen képet a neten...
Olyan képre volna szükségem amiből az ablaknál a belső fa díszlécet össze tudom hozni. Pirossal körbe is jelöltem.......A felső döntött rész megvan.... Textúra képnek kellene....