"Az MSZP arra kéri Hoffmann Rózsát, ne éljen vissza hatalmával, és az állampolgárok alkalmazottjaként maradjon világnézetileg semleges." -- Az MSZP már azt is megmondaná, hogy ki milyen világnézet mentén politizáljon?
A kereszteny ertekrend elsajatitasa boven elegendo.
Voltam Dél-Amerikában, Spanyolországban, Olaszországban, ezek az országok azok, ahol már régóta a keresztény értékrend szerint működik az állam... Megmondaná valaki, hogy ezekben az országokban miért lopnak el mindent, ami nincs leláncolva, lebetonozva????
Tényleg? És kiknek kéne ezt legelőbb elsajátítani? Csak mert én sehol nem látom még a nyomait sem.
Pofázási szinten persze igen. A lényegét tekintve csak az ellenkezőjét tapasztalom. Az különösen szép, hogy milyen nagy mostanság a megtértek és megvilágosodottak száma. Kb. pont olyan számban mint régen a kommunisták száma. Sőt még érdekesebb, hogy ezekben a csoportokban milyen nagy az átfedés- ld. Hoffmann...:O)))
Én akkor is jártam hittanra és templomba, mikor az szinte életveszélyes volt.....vállalták a szüleim. Na látod, az erkölcs volt, meg gerinc.
Az a 2/3 az nem az ország 2/3-át jelenti, de még ha a 10 millió választópolgárból 6.666.666,6 a fityiszre szavazott volna (még a fülkébe bevitt csecsemők is a fityisz neve mellé böffentették volna vissza a tejecskét), a kúrmánynak akkor is kutya kötelessége 10 millió embert képviselni. Azokat is, akik nem szavaztak rájuk.
Amúgy meg olyan az egész vita, mintha a hittan meg a kereszténység tiltva lenne. A lányaim állami iskolába járnak, aki kérte annak 2 féle hittan van. Mi a fene kell még több? A többit miért nem hagyják békén?
Még valódi 2/3-al sem lenne erre joga, és pláne nem egy csak parlamenti 2/3-al, amely a valóságban ma már lassan 1/3-ra is alig lesz elég.
Ma gyakorlatilag úgy néz ki, hogy egy erőszakos kisebbség próbálja rákényszeríteni a giccses és álszent izlését a többségre. Ma már ez a realitás.
Arról a szépséges ellentmondásról nem is szólva, hogy a keresztényi szeretet nevében fröcsögve gyűlölködnek és kívánják mások kárát és vesztét. Ettől lesz számomra ez az egész erkölcs, értéknek nevezett katyvasz hiteltelen és hányingert keltő.
Az államnak nem lehetnek olyan képviselői, akik mindenre felhatalmazással bírnak. Csak diktatúrákban.
A világnézeti semlegesség nem világnézet. Az csak annyit jelent, hogy bármelyik világnézethez elfogadóan viszonyul, miközben természetesen joga van a sajátjához is. A sajátját viszont nincs joga és nem is akarja ráerőltetni másokra.
Hogy ki hogyan ássa a sírját? A sírját minden rendszer azzal szokta megásni, mikor egyik csoport huzamos ideig erőszakolja rá a másik csoportra a saját világnézetét. Ez erőszakkal megy egy ideig, de a csend megtévesztő....attól még utálni fogják egyre többen. És eljön az az idő,mikor véget vetnek a zenének:O)
A kétharmados Fidesz többség törvényben fogja előírni az iskolában a keresztet?
Nagyon jo volna.
Magyarorszag megiscsak a kereszteny ertekrend vallalasanak es gyakorlasanak koszonheti letet ebben a szellemben kell epitenie 2/3-os tobbseggel a jovojet is.
Büdöske-Alsó képviselőinek az ottani választókat kell képviselniük, de nem csak a rájuk szavazókat, hanem az ÖSSZESET.
Rózsika akár minden reggelét indíthatja a templomban egy imával, de nem szabad elfelejtenie, hogy neki az összes tanuló érdekeit figyelembe kell vennie.
* természetesen a törvényi keretek betartásával, pl. ha előírják nekik, mit kell kitenni (zászlót, címert, keresztet, házirendet stb.), akkor annak megfelelően, ha azt írják elő, mit nem szabad (horogkeresztet, vörös csillagot), akkor annak megfelelően.
Ha úgy döntenek az állam erre jogosult képviselői, hogy a kereszt fejezi ki, akkor onnantól az fejezi ki egészen addig, amíg meg nem változtatják olyanok, akiknek a világnézete szerint nem a kereszt fejezi ki az állam világnézetét (hanem más).
Ez ennyire egyszeru.
Egy 2/3-os tobbsegi tamogatottsaggal rendelkezo kormany sajat sirjat asna meg, ha nem abban a szellemben kormanyozna, amiert 2/3-os tobbseggel megvalasztottak a valasztoi.
Hat ezek tenyleg a fidesz politikai elhalalozasat kivanjak?
Ha úgy döntenek az állam erre jogosult képviselői, hogy a kereszt fejezi ki, akkor onnantól az fejezi ki egészen addig, amíg meg nem változtatják olyanok, akiknek a világnézete szerint nem a kereszt fejezi ki az állam világnézetét (hanem más).
no és akkor már csak azt kell tisztázni, hogy ki is az az állam, önkormányzat. a többit azért nem írom mert jól behatárolt.
tehát az állam az te, én, ő és még sokan mások. ugyan ez igaz az önkormányzatra. tehát akkor a te, én vagy az ő jelképét kell kitenni? mindegyiket, vagy egyiket sem?
Az állam, attól állami. Az önkormányzatinak az önkormányzat, az egyházinak az egyházi, az alapítványinak az alapítvány, a tiédnek meg te.
Egyházi meg alapítványi egy külön téma. De az állami meg önkormányzati az nem tök ugyanaz???
Amúgy meg ha az állam feladata a közoktatás, a gyerekeimet kötelezi hogy részt vegyenek benne, akkor biztosítsa is a lehetőséget, hogy az én világnézetemnek megfelelő oktatásban részesüljenek.
Akárkinek is van a tulajdonában, valaki megmondja, hogy hogy nézzen ki az épület, és akkor úgy fog kinézni, és az egyeseknek tetszeni fog, másoknak nem, világnézettől, ízléstől és vérmérséklettől függően.
A Széchenyi-arckép az nem zavar senkit az aulában? Engem nem, de akiket a kereszt zavar, azokat Széchenyi miért nem zavarja? Mert szeretik Széchenyit? Ez lenne a világnézeti semlegesség szép eszménye, hogy akit szeretünk, az mehet, akit nem, az meg nem mehet?
Ismétlem: az ún. "világnézeti semlegesség" maga is egy világnézet. Az ilyenek alaptsanak világnézetileg semleges iskolát, ha nem tudják tolerálni az övéktől eltérő világnézetet. Az állami normatívát ugyanúgy megkapják utána. Világnézeti szabadság van az oktatásban, és akkor is az lesz, ha az állami iskolákban Széchenyi mellett keresztek is lesznek.
A Ságvári Gimnáziumban neve persze nyilván semleges világnézetileg, meg Petőfié is, bizottság találta ki, és pályázaton nyert 64,5 ponttal, nem volt benne semmi ideológiai megközelítés, hogy pont így nevezték el őket.
Egy közpénzekből fenntartott iskola köztulajdon. Vagyis nem a köztársasági elnök, a miniszterelnök, a miniszter, az államtitkár vagy a polgármester személyes tulajdona, hanem az állampolgároké.