Keresés

Részletes keresés

marcipannyuszi Creative Commons License 2011.11.01 0 0 606

lujo2 Creative Commons License 2011.10.09 0 0 605

Belenéztem az ATV-n Németh Sándor beszédébe. Lehet, h most hálalja meg a kormánynak, h elfogadták az egyházát. Lényeg, sok jobbos mennyire köpködi, ennek ellenére a mostani kormány nyugdíjintézkedését nem támadta, nehéz helyzetben az ország, stb. Na, ezt adjátok össze jobbosok! :D

marcipannyuszi Creative Commons License 2011.08.21 0 0 604

A Kopt elismert vallás nálunk?

hysrftgh Creative Commons License 2011.08.09 0 0 602

A KDNP-sek őrjöngtek, Erdő Péter majd lefordult az érseki székről Virrasztók - Nem lesz mindig sötét

A metodista kicsiny közösség. Pénzben, sajtóban, PR-ben inkább a „nagy testvér”, a hitgyüli erős. Be is szavazták a tizennégyek közé. Ez is a Fidesz szokásos rajtaütése volt.

A ponyva alatt mosolyogva mesélik: a KDNP-sek őrjöngtek, Erdő Péter majd lefordult a magas érseki székről. Mélyebben meg sem alázhatták volna: egy tálból kell cseresznyéznie egy Németh Sándor nevű kiugrott esztergomi kispappal. Orbán, mondják, kéjjel ültette össze az ősellenségeket. De ez tréfa, a hatalom járulékos gyönyöre. Valójában a befolyásos kereskedelmi tévé műsorfolyama a tét: azok a vidám vasárnapok.

http://www.168ora.hu/itthon/egyhaz-torveny-ivanyi-gabor-evangeliumi-testveri-kozosseg-80271.html

Törölt nick Creative Commons License 2011.08.01 0 0 600

Németh Sándorra csak rá kell nézni és látni rajta a hamisságot. Pislog amikor hazudik- Az Echon láttam ahol a Vámos ur alákérdezett, bátran nyalta a fenekét. Németh S maga aPatás, csak szarvai nincsenek. Asszisztált sőt patronálta a közmorál liberászadista szétverését és még az ilyen működtethet iskolát.....Ez a Fidesz szégyene ,hogy legitimizálja agonoszt.

Előzmény: oceanside (599)
oceanside Creative Commons License 2011.08.01 0 0 599

Aha, akkor tényleg okos üzletember ez a Németh Sándor.  A 70-es évek végén (ami tudvalevőleg a vállalkozások perspektívájának virágbaszökkenő időszaka volt)  elhatározta, hogy egy budaörsi roggyant parasztházban, faládákon ülve leteszi az alapjait egy olyan nagyívű vállakozásnak, melyből majd az ezredforduló környékén többtízezer ember megfejéséből jónagy hasznot húz.

Mindenhol ott vagy, ahol beléjük lehet rúgni, igaz-e ?

Előzmény: Törölt nick (580)
meszena Creative Commons License 2011.07.27 0 0 598

Mivel teljesen független úgysem lehetsz, csak függőséget cserélhetsz.

Előzmény: Törölt nick (586)
hysrftgh Creative Commons License 2011.07.26 0 0 597

Ne fáradj velem, kedves antikarizmatikus, mivel az én szemem nyitva van már 21 éve, ezért biztos vagyok benne, hogy jó úton járok. 

Abban igazad van, hogy Péter egyháza stabil lábakon áll, de Krisztus egyháza méginkább!

Jobban tennéd, ha a saját házad táján sepregetnél, és nem gyaláznál másokat.

Előzmény: Törölt nick (596)
hysrftgh Creative Commons License 2011.07.26 0 0 595

Na látod. Amit Viktorunk megmond az úgy lesz. :)

Előzmény: Törölt nick (594)
hysrftgh Creative Commons License 2011.07.26 0 0 593

Egy igazi hívő nem az emberben hisz, hanem az ima erejében.

Te meg azt hiszel, amit akarsz.

Előzmény: Törölt nick (592)
hysrftgh Creative Commons License 2011.07.26 0 0 591

Már leírtam többször is, hogy Hack Péter akkor még gimnazista volt, amikor Németh Sándor és felesége megalapították a gyülekezezetet. Most vagy nem tudsz számolni, vagy szövegértési gondjaid vannak???

Előzmény: Törölt nick (590)
ballib zseb Creative Commons License 2011.07.26 0 0 589

Én például Bárány Tamás: Nagy idők tanúja c. könyvét olvastam először. Azon csodálkoztam, hogy a H.GY. neve nem "szinkretista" egyház lett.

Előzmény: hysrftgh (588)
hysrftgh Creative Commons License 2011.07.26 0 0 588

A Hit Gyülekezete 1979-ben alakult, a "rendszerváltás hajnala" pedig 10 évvel később volt. Nem tudom te hány éves vagy, de én már felnőtt voltam akkor, és bizony nagyon veszélyes volt egy ilyen földalatti vallási közösséghez tartozni. Az állásuk elvesztésével, vagy az egyetemről való kitiltással fizethettek érte.

Pünkösdi-karizmatikusok a világ minden tájára vannak. Nemcsak Észak-Amerikában, hanem Ázsiában, Afrikában, Dél-Amerikában, Európában, Dél-kelet Ázsiában és a Közel-Keleten egyaránt. A pünkösdi-karizmatikus hívők száma jelenlegi becslések szerint mintegy 600 millióra tehető a világon, és 2025-re várhatóan eléri majd a 812 milliót.

Én pl. elsők között a dél-koreai Paul Yonggi Cho, a svéd Ulf Ekman, a német Reinhard Bonnke könyveit olvastam.

Derek Prince sem volt amerikai, hanem angol, de leginkább Izraelben élt.  

ballib zseb Creative Commons License 2011.07.26 0 0 587

Azért ne feledkezzünk meg Jim Bakker-ről, csak azért mert börtönbe csukták és csodás feleségéről Tammy Bakkerről sem.

Előzmény: Törölt nick (582)
Törölt nick Creative Commons License 2011.07.26 0 0 586

Így van! Függőséget cserélni sokkal könnyebb, mint teljesen függetlennek lenni.

Meg nem is cél: a drogfüggőség deviancia, önpusztitás, a "pásztorfüggőség" meg társadalmilag elfogadott, közösség-, társadalomépítő. Adófizető, dolgos családtagokat eredményez.

Transpotting: Válaszd az életet! :-)

Előzmény: Törölt nick (585)
Törölt nick Creative Commons License 2011.07.26 0 0 584

Szerintem tök természetes, hogyha az életmódunk amerikanizálódik, akkor a vallásunk is amerikanizálódjon! Csak ne menjen a színvonal rovására!

És nem kell elfelejteni, hogy amerikanizált közép-európaiak vagyunk és nem amerikaiak! :-)

Előzmény: Törölt nick (582)
Törölt nick Creative Commons License 2011.07.26 0 0 583

"Emberek nem szabadulnak meg droggfüggőségből, nem változnak meg, mert valami amerikai."

Egy frászt nem! Több féleképpen meg lehet szabadulni a drogfüggőségből.

Vannak gyógyult ateisták is, de moszlimok is, akiket az ő hitük szerint Allah gyógyított meg.

Persze Jézussal is vannak szép eredmények, több felekezetben is.

Előzmény: bubis (581)
bubis Creative Commons License 2011.07.26 0 0 581

A HGY soha nem volt amerikai. Emberek nem szabadulnak meg droggfüggőségből, nem változnak meg, mert valami amerikai.

hysrftgh Creative Commons License 2011.07.26 0 0 579

Persze, hogy ezerrel mentek az egyéni vállalkozások 79-ben. De nem véletlen, hogy gyülekezetet/egyházat senki sem alapított (akkor még) azzal a céllal, hogy abból meggazdagodjon.

A Tallér János történetet te ismered? 

Hogyne ismerném. Csakhogy GT-t is ismerem – sajnos -, aki a cikket írta.

Előzmény: Törölt nick (578)
hysrftgh Creative Commons License 2011.07.26 0 0 577

Ki hiszi el , hogy Németh S tiltott határátlépését 69 ben nem jelentette a Jugó belügy, miközben sittelte Némethet.

A hívők pl. elhiszik, mert tudják, hogy vannak még csodák: Németh Sándor „Életében először ott fordult személyesen Istenhez. Fogadalmat tett, hogy ha megszabadul a büntetőeljárástól, egész életében az igazságot fogja szolgálni. Az ima után néhány nappal szabadon engedték a börtönből – a jugoszláv szervek ígéretüknek megfelelően nem tájékoztatták a magyar hatóságokat.”

Azóta szoros BM felügyelet alá került.

Ha a BM tudott volna az illegális határátlépési kísérletről, akkor Németh Sándor 1980-ban nem kapott volna útlevelet az USA-ba.    

Méghogy üldözték Budaörsön őt és Juditot, miközben érdekes módon útlevelet kapott és pénzt, hogy az Usában kinevezzék gyül vezetőnek!

Az igazság pedig az, hogy:

„1980-tól a rendszerváltásig, 1989-ig a közösség földalatti egyházként tevékenykedett. Emiatt számos atrocitás (titkosszolgálati megfigyelés, zaklatás, házkutatás, előállítás stb.) érte őket a kommunista rezsim részéről. Németh Sándor célszeméllyé vált: 1980-tól a rendszerváltásig nem utazhatott nyugati országokba. Külföldre utazását a hatóságok közérdeket sértőnek minősítették, és erre hivatkozva rendszeresen megtagadták kiutazási kérelmeit.”

http://www.nemethsandor.hu/eletrajz

A Hit Gyülekezete „A globális méretű pünkösdi/karizmatikus mozgalom ma a kereszténység legdinamikusabban fejlődő és több mint 570 millió aktív tagot számláló igen sokszínű megújulási ágazata.”

http://www.logos.hu/LogosVLE/Eloadasok/SLPunkosdiek5wide.pdf

Egy Szentháromsághívő keresztény irányzatot (pünkösdi egyházakat) leszektázni igen nagy műveletlenségre vall! Már korábban idéztem egy evangélikus honlapról:

http://www.lutheran.hu:8086/portalok/lutheran/nagyvilag/iranyt-mutatott-brazilianak-2013-kaka-katolikusbol-punkoesdi-kereszteny-lett?set_language=fi&cl=fi

Az hihető, hogy valaki a rendszerváltás után „biznic szektát” akart alapítani. De az teljesen kizárt, hogy  ez 1979-ben eszébe jutott volna bárkinek is.

Komoly szerepük volt a társadalom leamortizálásában.

Ezt kifejhetnéd világosabban.

Ja és az ATV szórják átkaikat a magyarságra a nemzetben gondolkodókra és a katolikusokra.

Az igazság ezzel szemben az, hogy a Biblia éve (2008) alkalmából: „Az ATV a katolikus, református, evangélikus és evangéliumi protestáns egyházak valamint a zsidó hitközség részvételével az egész éves eseménysorozathoz kapcsolódva "Nem csak kenyérrel él..." címmel új reggeli műsort indít… amely a munkába, iskolába készülő és az otthonukban tevékenykedő embereknek kíván spirituális értékeket közvetíteni”

Előzmény: Törölt nick (576)
hysrftgh Creative Commons License 2011.07.25 0 0 575

Ha hiszed, hanem (a kukidat kivéve, mert nekem olyan nincs) egyetértünk :)

Előzmény: Törölt nick (573)
hysrftgh Creative Commons License 2011.07.25 0 0 574

Az általad boncolgatott vonal csak arra jó, hogy ne a tanulmányáról kelljen beszélni és ne kelljen szembenézni az ott leírtakkal!

Tévedsz. Nem boncolgatok én semmit. Engem valójában hidegen hagy, hogy különböző emberek, milyen motívumból, miket írnak. Ugyanis köztudott, hogy az ilyen "tanulnányok" rendelésre, vagy bosszúból készülnek. Valóságalapjuk meg egyenlő a nullával - szerintem. Persze te elhihetsz akárkinek - akármit, a lényegen ez nem változtat.

DJ IE.Merg - 2004 (USA)
Előzmény: Törölt nick (572)
hysrftgh Creative Commons License 2011.07.25 0 0 571

Ha jól emlékszem akkor Kocsis Tamás 2001-ben írta ezt a dolgozatot. De gondolom azt nem tudtad, hogy a Fidesznek már 2005-ben megváltozott a véleménye, a Hit Gyülekezetéről:

Beszélgetés Semjén Zsolttal, Pengeváltás, hangnemváltás 2005. 11. 25

„Az Orbán-kormány egyházügyi államtitkára szerint nem lett volna szabad bizonyos egyházakkal pengeváltásba keveredni.”

– Az egyik Fidesz-szlogen, hogy tanultak a hibákból, amelyeket nem akarnak elkövetni még egyszer. Az egyházpolitika terén miben követett el hibákat az Orbán-kabinet? 
– Amit kritikával lehetne illetni az, hogy a kommunikáció terén több esetben félreértések voltak, néha pedig olyan odamondogatások hangzottak el, amelyek nem voltak szerencsések. 
– Mire gondol pontosan?
– Kétség kívül történtek olyan pengeváltások, amelyek elterelték a figyelmet a tényleges egyházpolitikai problémákról. Olyan közösségekkel ment a felesleges perlekedés, amelyek megfelelő társadalmi legitimációval rendelkeznek, és egyre konszolidáltabban működnek. Ilyen volt például a Hit Gyülekezete. Úgy gondolom, a kommunikációt lehetett volna mindkét oldalról finomítani.”

http://www.hetek.hu/fokusz/200511/pengevaltas_hangnemvaltas

Előzmény: Törölt nick (566)
Törölt nick Creative Commons License 2011.07.25 0 0 570

Azt még mondja valaki, hogy párt és hatalom nélkül nincs befolyása az SZDSZ-nek! Ami neki fontos, azt úgyis áthajtja Orbánékon. Persze főleg olyanokat, amiket a szocikon nem tudott. Nagyon nem kell a rizsa hatalomról, befolyásról stb. Nem most cuccoltam le a falvédőről!

Előzmény: Törölt nick (484)
hysrftgh Creative Commons License 2011.07.25 0 0 569

Már 2001 óta van közvetítés: http://atv.hu/musoroldal/vidam_vasarnap

Előzmény: Törölt nick (567)
hysrftgh Creative Commons License 2011.07.25 0 0 568

Nem a helyesírással van gond, hanem figyelmetlen voltam. Összekevertem a 2 nevet. De úgy is jó lenne, hogy "az a katolikus katona, akit Kocsisnak hívnak". :-o)

Lehetne arról mesélni, hogy mi volt számára a motiváció amikor megírta tanulmányát mert ezt ismerjük, de akkor elkövetnénk azt a hibát, hogy többet beszélünk róla, mint a dolgozatáról!-.)

Na mesélj. Én nem ismerem a motivációját. Talán érdekesebb mint a tanulmánya.

Előzmény: Törölt nick (566)
hysrftgh Creative Commons License 2011.07.24 0 0 565

Érdekes cikk.

Pécs fideszes polgármestere, Páva Zsolt a Hit Gyülekezetéhez kötődő Vidám Szimfonikusok koncertjének fővédnöke; Kósa Lajos, Debrecen jobboldali vezetője

Páva Zsolt már az előző fideszes kormány alatt is megnyitott Pécsen egy Hit Gyülekezetes konferenciát, a „Hűség lovagjai” címűt.

Kósa Lajos, Debrecen jobboldali vezetője pedig szintén az előző Fideszes kormány alatt meghívta a Hit Gyülekezetét a debreceni Főnix csarnokba istentiszteletet tartani. Az ATV is közvetítette.

Előzmény: Törölt nick (562)
hysrftgh Creative Commons License 2011.07.24 0 0 564

Ki az a "katolikus Katona" akit állítólag én hoztam ide ebbe a topikba és állítólag kitalációi vannak?-.)

Már nem emlékszel?

Kocsis Tamás: A Földi Paradicsom prófétái, avagy mérlegen a bizniszkereszténység ideológiája

több az indulatod, mint az eszed

Idéznéd, hogy melyik hozzászólásom indulatos?

Épp te írsz az én eszemről, amikor arra sem emlékszel, hogy pár napja mit linkeltél be ide?

Előzmény: Törölt nick (561)
hysrftgh Creative Commons License 2011.07.24 0 0 563

Azért alapitotta itt a Németh S és Hack P a belügy támogatását élvezték a Katolikus Egyház hiveinek amortizálására. Nem véletlen, hog y a Szadista demokraták_szdsz- és a maszop lekesen állt mögéjük. Ugyancsak támadták a nemzeti eszméket eszményeket és kiválasztott nép felé terelték volna a hivőket.

Ezt meg honnan vetted???

A Hit Gyülekezete 1979-ben alakult. ” http://www.nemethsandor.hu/eletrajz

Hack Péter akkor még gimnazista volt, csak a 80-as évek végén csatlakozott a Hit Gyülekezetéhez, amikor a Jogi egyetemen egyik tanítványától hallott róluk. http://www.parlament.hu/kepviselo/elet/h304.htm

Előzmény: Törölt nick (560)
hysrftgh Creative Commons License 2011.07.23 0 0 559

Te tudtad, hogya karizmatikus mozgalom katolikus változatát (Catholic Charismatic Renewal) Amerikában alapították?  

"a  katolikus karizmatikus megújulás (röviden: „a megújulás”) a karizmatikus mozgalom katolikus változata. Egy olyan katolikus lelkiségi mozgalom, melynek tagjai a római katolikus egyház tanítását vallják, és ennek keretében lelki életük hangsúlyosabb figyelemmel fordul a Szentlélek és adományai (karizmái) felé. Központi szervezete összefogja a világ katolikus karizmatikus közösségeit.

katolikus karizmatikus megújulás (Catholic Charismatic Renewal)

Vallás keresztény

Felekezet római katolikus

Alapítva 1967 (Duquesne Egyetem - Pittsburgh, Pennsylvania, USA)

Székhely Vatikán"

http://hu.wikipedia.org/wiki/Katolikus_karizmatikus_meg%C3%BAjul%C3%A1s

Én meg büszke vagyok arra, hogy a Hit Gyülekezete magyar, nem Rómában, és nem is az USA-ban alapították.

Előzmény: Törölt nick (542)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!