Főleg addig, amíg egy Teleki Pálnak, Horthy Miklósnak, és még sorolhatnám kiknek nem lehet egy köztere se." Soroljad. Egyetértek. Ezeknek egy közvécé biztosan kijárna.
Mindegy, ez csak egy hely a tucatnyi potenciális közül. A többi helyen sem lenne nagyon szerencsés. Vagy ha igen, hívhatnák Bájgúnár térnek is... :-)))
Mivel a hídlejárótól délre a Piski csata emlékműve található, igen furán nézne ki, hogy az álljon az Elvis téren:)) Bár elé tehetnék a gitározó Elvis szobrát. (Aki látta "Radics Béla a világ legnagyobb gitárosa" szobrot, az elképzelheti, hogyan nézne ki egy Prézli szobor az oroszlán előtt.)
A Germanus park északra van, a hídtól délre eső résznek szerintem tényleg nincs neve (mondjuk, mivel ház nem nyílik rá, nem is hiányzott senkinek), de nem ez az igazi baj...
OK, 21 éve költöztem el Bp-ről. Nem lehet, hogy Tarlós a híd másik oldalára gondolt? Mármint a korábbi villamosvégállomásra. Az én időmben a 11-es (az már korábban megszűnt), meg a 17-es villamos végállomása volt ott. De, hogy most mi van, nem tudom.
Tévedsz, meg az is, aki korábban beírta. A Bem tér odébb van, ott, ahol a Fő utca kezdődik, a hídtól kb. 100-150 méterre, nagy háztömb választja el őket.
Hú!!! Írjam inkább Józef Bem-nek? Vagy Bem apónak? Tanultál magyar történelmet? A lengyelt nem kérdem. Merő véletlen, hogy a sírját láttam Tarnowban, a szülővárosában.
Valaki már írta, de spéci a Margit-híd budai hídfője az tér. Bem Józsefről elnevezve. Áll ott egy szobor is, a püski csata emlékére. 48-at inkább mégse bolygassák.
Pedig olyan szépen mutatna azAndreas Cornelis ("Dries") van Kuijk névtábla a téren. ha pedig véletlenül utcát akarnának elnevezni róla, akkor még táblacsere se kéne maradhatna a Tábornok utca elnevezés:-)