Minden ami Action cam. A topic célja megbeszélni a kamerákról a technikai dolgokat, bemutatni kiegészítőket (legfőképp a házilag barkácsoltakat), felvételi módokat, stb.
Legismertebb típusok:
GoPro HD HERO SD 960 1080
DRIFT HD X 170
Contour HD GPS
Oregon Scientific ACT
VIO POV
Figyelem! Ez a topic nem az elkészült videok bemutatására szolgál!
Egy GoPro 4 Silver kamerát használok, és sűrűn előfordul, hogy egy videót rosszul rögzít a memóriakártyára. Ilyenkor megjelenik az unable to view felirat a fájlon a lejátszás menüben. Ez főként akkor fordul elő, amikor hosszabb videót készítek, és ez után az összes videó fájl sérült lesz, bármilyen rövid is. Következőleg akkor tudok korrekt videót rögzíteni, amikor letöröltem a kártyáról a hibás állományokat. Valakinek van valami ötlete, hogy mi lehet a baj? Előfordult már sima 1080 25fps-nél is és 2,7k-nál is. Illetve azt vettem észre, hogy a kamera eléggé melegszik hosszabb videók rögzítésénél a lencse körül. Mennyire normális a melegedés?
Tudtommal akár tiszta a terep akár nem 1,5 km hatótávot nem tud egy router se, még erősítővel sem. Szabad tér azért bonyolultabb még, mert ugyan ha nincs is fizikai akadály, a levegőben sok egyéb zavaró elektromágneses hullám lehet, ami tovább rontja a jelminőséget.
Ha a visszaút nagyjából fix, akkor bizonyos távolságonként fix antennákat kitelepítve lehet megoldani, de ehhez szerintem nem lesz kedvetek otthagyni őrözetlenül + energiaellátás.
Van egy magánvállalkozás, ahol én és a főnök vagyunk.
Adott 8 darab GoPro Hero3+ Silver kamera.
Bérbe szoktuk kiadni a kamerákat, és az a probléma, hogy nagyjából mindenki egyszerre hozza vissza a kamerát, így nagyobb a várakozási idő, mikor másoljuk saját eszközökre, vagy kiírjuk Dvdre.
Úgy gondoltuk, hogy amikor a bérlőknek elindítjuk a felvétel gombot az extrém túra előtt (ami kb. 15 perc) wifin keresztül mi már másoljuk át a felvételt, mielőtt visszaérnek, és mikor visszaérnek már a gépen van a felvétel, és már tudom rögtön kiírni DVD-re vagy másolni a saját eszközükre.
Ehhez elegendő lenne egy nagyobb hatótávolságú Router? Szabadban vagyunk, és a hatótáv légvonalban olyan 1,5 kilóméter lenne. Megoldható lenne ezaz egész valahogyan?
Az a sajnálatos dolog történt velem, hogy beázott a Drift Ghost-S tíousú kamerám. Az lenne a kérdésem, hogy van-e esély arra hogy kiszárad, vagy tud-e valaki szrvízt ajánlani, vagy buktam az egészet?
És nem lebeszélni akarlak, de az AVID-et nem kezdő felhasználók számára készítik, szóval nem a legkönnyebben megtanulható szoftver. Ezért ajánlottam a Vegast, nagyon sok komolyabb mozi is készült már azzal, de sokkal felhasználóbarátabb, mint az AVID-ek.
Az a baj, hogy ez csak nevében AVID. Ez valójában a Pinnacle Studio átnevezett változata, mióta felvásárolta az AVID a Pinnacle céget. Én nem ezt használom (nem is nagyon ismerem), hanem az AVID MediaComposert.
De megpróbálok utánanézni. Amúgy javasolnám inkább a Sony Vegast, az mindent megeszik és nagyon sokan használják, így több segítséged is lesz.
1: Át kell konvertálni a gopro 4-el készített videokat ? Mert ha eredetiben próbálom importálni csak lent a jobb alsó sarokban kiírja hogy 1/1 importing de egyéb semmi!!
2: Van olyan videom amit még a gopro studioval konvertáltam át AVI-ba s az betudom importálni, de viszont csak egy nagy kör alakban nyilat látok hang van de kép semmi :O
Nézegettem a youtubeon videokat hogy kell használni de ott egyből beimportálja meg tudja is vágni, az avid studiom nem lenne jó ?!
Többször írtam, nekem Win7/64 alatt el sem indult a program. Azóta nem erőltetem, OSX-en megy, bár komolyabb dolgokat nem csinálok vele, csak a 60/120fps-es forrásvideókat szoktam lassítani vele, utána AVID-en vágok.
Próbálkozzatok valami használhatóbb editáló progival, a Pinnacle Studio is ajánlott, a Sony Vegas is, a Premier is, a FinalCutPro és az AVID meg pláne. Vagy lehet keresgélni ingyenes progikat is, még vannak, de egyre kevesebb. A legújabb MovieMakert nem ismerem, de azzal is csoda dolgokat lehetett készíteni, vagy OSX-re az iMovie.
A kérdésem az lenne mostanában másoknak a Gopro studio nem vacakol ? Nekem átkonvertálja a kiválasztott videokat s mikor a kettes lépésbe megy, megvágom milyen részlet is kell, s nyomok egy playt semmit nem történik. Van mikor elindul de utána megáll :O Eddig hozzáteszem semmi gondom nem volt. Ha megkeresem milyen videokat akarok szerkeszteni ott minden gond nélkül egy lejátszóval megtudom tenni. A Studioval meg semmi.
A valódi hiba forrása nem a PAL vs NTSC beállításában keresendő (semmi köze hozzá). Ahogy badmad is írta, a gond valószínűleg a codec packoddal van (frissítsd vagy szedj le másikat), de a legfőbb kérdés inkább az, hogy a géped hardware oldalról képes-e egyáltalán megbirkózni a GoPro-s videók iszonyú adatfolyamával (nagyon nagy bitsűrűség)?!!! (ezért is fut röhögve mac-en)
Ha a géped megfelel a min. kritériumoknak és a codec packodat is frissítetted, azonban a probléma még mindig fennáll, úgy érdemes rákeresni még az ún. "H.264"-es codec problémára.