Nem erről kívántam írni, hanem arról, hogy a zemberek olyan sötétek, hogy nem látják a Kínai kibocsátás évtizedes, folyamatos, durván és elképesztőn növekvését, és ennek itteni hatását. Ostobán azt hiszik, ha a magyarok 6 órában maximálnák a munkaidőt, akkor a nyomás enyhülne.
Hát a fenét. Ha Budapest lakossága 1 millióval csökkenne, akkor is zsúfolt lenne csúcsidőben a busz. Sőt, zsúfoltabb, mint most.
Mert még kevesebb járna.
Ha itt 6 óra lenne a munkaidő, akkor nem munka jutna mindenkinek itt, hanem kies hazánkban nagyobb szarban lennénk, mint eddig bármikor.
A fő játékos most Kína az évtizedes távlatban évi 10 százalékos növekedésével, amivel exponenciálisan egyre több és több munkaerőt tol a világba.
Erre a reakció mi más is lehetne, minthogy alkalmazkodjunk Kínához, ahhoz, hogy Kína egyre több munkaidőt tol a világgazdaságba és ezért mi csökkentsük a kibocsátást.
Nagyon tanulságos, hogy a válság kezdetén azt mondta Obama !!!! hogy ezentúl a termelésbe fog menni a sok tehetséges fiatal és nem a pénzügyi szektorba - vagyis a pénzügyi rész leépül, az ipar meg visszatelepül Kínából. Na ebből semmi se lett...
Na ja, már csak azt kéne megérteni, ez miért olyan érthetetlen az embereknek? Nem nyugatot kéne leépíteni, hanem a kézzelfogható javakkal történő ELLENTÉTELEZÉS NÉLKÜLI !!!!!!!! kínai importot
Én olyan rendeletet is hoznék, hogy akinek a házastársa egy bizonyos összeg felett keres, és egy fizetésből el tudja tartani a családját, annak a felesége/férje legyen eltiltva a munkától, mivel foglalná az értékes munkahelyet a rászorulók elől, és ezzel antiszociális magatartást tanúsítana.
Továbbá 60 éves korában mindenki köteles lenne magát a Dunába lőni. szintén a társadalom érdekében, szolidaritásból.
lenne itt eleg munka mindenkinek , pl. a szolgaltatasok teren , ettermek es egyebek , messze nincs annyi mint lehetne.
Amivel gond van , a a fizetokepes kereslet.
Ezen pedig az segitene , ha a bankok lejjebb vinnek a kamataikat , ezaltal az embereknel egy kis penz felaszabadulna , amit el tudnanak kolteni.Ez hozna egy fellendulest a gazdasagban.
Ezzel ugye a termelés nem lenne több, ellenben a dolgozók egy jelentős körének életszínvonalát leronthatnánk annyira, hogy a munkanélküliek mellett még ők se tudjanak megélni.
A termeles nem lenne tobb, de kevesebb se! Igy a jelenlegi munkanelkuliek jelentos reszenek jelentos mertekben emelkedne az eletszinvonala.
Nick neved alapján miért is lenne az meglepő? Úgyis divat arra hivatkozni, hogy mennyit keres pl. egy tanár, orvos, pék, fodász stbstb Németországban, vagy Norvégiában, Ausztriában, Svájcban, USA, Kanada szóval a többi hozzánk hasonló adottságú, súlyú országban :) Barátaid ezeken a helyeken talán 7 számjegyű jövedelemmel bírnának.
nekem nettó 140e volt+18e melegétel. Most 70e forintot kapok kézhez. Nézzük csak: autó hitel jelenleh 32 ezer, bérlet, mert autózni nem tudok ebből, 9700, félévente 97 ezer forint kiegészítő önkéntes nyugdíjbizti, az havi 16 ezer. Aktuális lesz a kocsira az adó is cca. 16 ezer, márciusban lejár a jogsim,az kb. 8 ezer, aktuális lenne olaj- és fékbetét cser is.
Ha az egyszeri kiadásokat nem számolom marad havi 22 ezer forintom. Még nem fűtöttem, nem mosakodtam, nem edtem, semit-semit nem csináltam. Internetről nem tudok lemondani, mert dolgozom vele (nem a 70e mellé!!!), ez 5600 Ft, telefont szintén nem, az is 3-4 ezer forint. Így a 22 már csak alig több, mint 10e. A szakmámon belül biztosan nem jutok más munkához, munkahelyhez, de egyébb más megoldás is reménytelen.
"olyan szabályzókat kell alkotni amik a szükségesnél nagyobb létszám foglalkoztatására ösztönzik a vállalatokat."
Nyilván meg lehet szabni a napi törvényes munkaidőt hat órában is. De alig hiszem, hogy a vállalatok a napi hat óráért ugyanazt a munkabért fizetnék, mint a nyolcért, mert ez minimálisan egyharmadával növelné a bérköltségeiket. Tehát 25 %-kal csökkentenék a munkabéreket, és akkor minden három jelenlegi dolgozó mellé fel lehet venni még egyet.