Leegyszerűsítve: gárda jogilag nem létezik, se egy, se több. A valóságban mégis van.
Aki otthon van gárda ügyben, indulatmentesen mondja el,
1/ Melyek a gárda mozgalom céljai?
2/ Milyen eszközökkel kívánják a célokat megvalósítani?
Tiszta, érthető magyar nyelven, ha lehet.
(De egy valamire felhívom a válaszoló figyelmét, engem ne kommunistázzon le, mert sosem voltam az. Sőt éppen azt próbálom felderíteni, ki volt az az aljadék, aki annak idején az MDF dunaújvárosi munkásfórumának szervezéséért feladott.)
Tavaly beszélgettem egy 70-en túli taggal, aki megkapott még az emeszpé kormányzása alatt valami fakardokkal ékesített gyalogrendet vagy mi a tökömet. Na azt a büdös cigányozást amit az levágott,
Szvsz a kettőnek köze nincs egymáshoz, de ha te úgy gondolod, akkor itt volt a lehetőség, hogy leírd. Most biztosan jobb.
Mert sz emeszpé kicsit sem rasszista. Dehogy! Csak a tagjai. Tavaly beszélgettem egy 70-en túli taggal, aki megkapott még az emeszpé kormányzása alatt valami fakardokkal ékesített gyalogrendet vagy mi a tökömet. Na azt a büdös cigányozást amit az levágott, még a gárda fővezére is megirigyelné. Ja, magánember nem közember. Volt már ilyen az új rendszerben. Dézsavű...
Be kell vallanom, a rendszerváltás időszakában naivan azt hittem, hogy vége az ifjúgárdás, munkásőrös időknek. Most mindkettőnek van utódja. Szerintem az ilyen egyenruhás szervezetekbe törekvő emberek valmilyen mértékben és valamiért frusztráltak. Ha ezek az emberek szóba állnának kutatókkal, ha egyáltalán az állam komolyan venné az okok keresését és a megoldást látni szeretné, akkor tenne, lépne valamit az ügyben. Ez nem kriminalisztikai kategória, még nem az.
Én is így vagyok ezzel. Ugyanis a jobbantak miniszterlenöke, amíg ellenzékben volt, ellenzékben volt, mindent megengedett magának, beleértve, hogy az utcára parncsolta a fasiszta csürhét, előpször civilben, aztán egyenruhában. Így én is feljogosítva érzem magamat, hogy ellene mindent elkövessek ellene, mert nem ő számomra illegitim. Ha nekik lehetett, akkor nekem is. Valahogy ők is így érzik, éppen ezért felszámolták a demokráciát, igyekeznek mindenkit eltakarítani útjukból. Lásd, a költségvetési tanács, az AB, a szkaszervezetek és az ellenzéki mindiumok ellehetetlenítése. Most az fog következni, hogy akit nem sikerült ellehetetleníteni, azokat bebörtönzik (iiletve már el is kezdték) , és akiket nem sikerül bekasznizni, akkor kezdődnek a likvidálások.
végletekig elkeseredett emberek azok, akiket a politikusaink terelgettek ehhez az indulathoz.
olyan döntésekkel amikkel a törvény inkább védte a bűnözőket mint az áldozatokat, olyan döntésekkel amiktől a törvénytisztelő polgárnak még a jogot sem hagyták meg, hogy megvédje tulajdonát, és látnia kellett az országa kifosztását.
Ők nem találtak más megoldást, mint gárdákba tömörülni hiszen nem tudtak semmivel sem hatást gyakorolni a kormányra anno.