Egyetemisták vonultak a jogállam védelmében
NyomtatásKüldés e-mailben
Hírszerző 2010. december 02. 19:15
Frissítve: 2010. december 03., péntek, 08:53
Több száz egyetemista részvételével zajlik fáklyás felvonulás az Orbán-kormány Alkotmánybíróság hatásköreit szűkítő lépései elleni tiltakozásul.
[AD]
Tetszett a cikk?
Megosztás Google Readerben
Megosztás egyéb oldalakon
Hirdetés
[AD]
Kapcsolódó témák
orbán-kormány
tiltakozás
egyetemista
alkotmány módosítás
„Mi vagyunk az első nemzedék, akik jogállamban nőttek fel, ne legyünk mi az utolsók is!” – ez a jelmondata annak a megmozdulásnak, amit egyetemisták szerveztek. A hallgatók azért tiltakoznak, mert a kormány csorbította az AB jogkörét, miután a testület első körben alkotmányellenesnek minősítette a végkielégítések 98 százalékos különadóját.
Az egyik közösségi oldalon is szervezett megmozdulás felhívása szerint ez „ jóindulattal is csak kicsinyesnek és jogállamellenesnek nevezhető - bosszúgyanús – lépés” volt, és elfogadhatatlan, ezért szervezik a tüntetést. Helyszíni tudósítónk szerint több százan vonulnak Dél-Budán az egyetem tér felé a havas eső ellenére is, a hangulat vidám, békés.
http://hirszerzo.hu/belfold/20101202_egyetemista_tiltakozas_orban
Na, hát ezt inkább ne firtassuk! Még a végén le találom írni, mi a véleményem a rend drága őreiről. Bár a történelmi hűség kedvéért meg kell jegyeznem, egyvalamihez jól értenek: a közutakon való büntetésekhez. (Gépjárműellenőrzések.)
Gyurcsány fizetett provokátorainak jegyzőkönyvezett dumája az egyetlen mencsvárad?
És van pofát a tényekre hivatkozni e vitában? Igen tény, hogy 2 perccel a fideszes rendezvány vége utáűn már támadták az ellezéki tüntetőket. Tény, hogy egy fél napot áldozott rá az akkori hatalom a jogalap megteremtésére, ennyi idpbe került, míg a Kossuth térieket sikerült a fideszesre nyomniuk.
Nem szokásom hazudozni. De ha ilyen hangnemben folytatod, befejezem veled.
Én nem feledkezem el a távolságról, sem az időzítésről. Csupán kérdezek. És idézem a jegyzőkönyvet. Neked kéne ezeket cáfolni, de nem teszed, csak feltételezésekbe bocsátkozol.
Ugye te vagy az, ki a távolságról, az időzítésről, a helyszínről szivesen elfelejtkeznél.
Persze nem történt ott nagy dolog, csak éppen szétverték az ellenzéket. A 89-es demokraták kormánya regnált éppen és azok most nagyon védik a demokráciát a Fidesztól.
Én értem is, ez a rohadt Fidesz kormány mág fogja magát, és szétveret egy fideszes rendezvényt, sanszos.
No végre valami értelmes kérdés! Csak hát erre sajnos én nem tudok válaszolni. Hacsak nem feltételezzük, hogy a háromszázas és társai nem álltak a helyzet magaslatán, finoman fogalmazva. Ha meg szándékosan tették, és nem a közismert töketlenkedésük miatt, akkor az ügyészség vizsgálja ki az ügyet, és a felelősöket büntesse meg. Ez így van rendjén.
Ezek szerint mégiscsak az volt a tüntetők szándéka, hogy a fideszesekhez csapódjanak? Nocsak!
Jó eséllyel a Kossuth tériek egy részének kifejezetten ez volt a szándéka. Gondolom gyurcsán titkosszolgálata is besegített, bár igen nyögvenyelősen ment adolog. Mivel délelőtt kezdődött, és közel hat óráig kellett a támadási paracsra várni, amikor már egyértelműen fideszeseket lezetett verni.
Ráadásul egy balfasz, a gazdáira nem figyelő -vagy autonóm- csapat a nyugati irányába indult el, természetesen ezeket rövid úton felszáloták.
Akkor ezeket is olvastad, drágám, amiket ide bemásoltam? Az utcán ugyanis nem igazán hallhattad, ahogy a rendőrök rádión értekeztek egymással. No és hát nem is lehettél egyszerre több helyen. Vagy tán erre is képes vagy, drágám?
Látom, nem tudsz leakadni arról a 2 percről. Ezt egész egyszerűen nem tudom megérteni. Inkább letagadod a tényeket, illetve nem veszed figyelembe, csak hogy ne kelljen gondolkoznod?
16:14:52 ……….a többi vízágyúval igyekezzen már, mer itt állóháború alakult ki szétzavartuk őket, de tovább menni meg nem tudok Vonalon vagyunk Hungária 300-as az Astoriához ne engedjétek ezt a tüntető csoportot, akadályozzátok meg, megy a többi kötelék is. Hungária 600-as vagyok, pont abba az irányba mennek. Gyorsítsátok meg, számoljátok fel a tüntető tömeg nem mehet oda az Astoriához, nem zavarhatja meg a Fidesz nagygyűlését. Ott a 300-as besegít, körbezárni őket, teljesen fölszámolni, ha kell az összeeset előállítani.
De ez nem változtat azon, hogy a Deákig nem ért a fideszes rendezvény, ergo nem is ütötték ott a tömeget. Az Astoriánál támadták be őket, amikor már egyértelműen a fideszes tömegbe értek
Hungária 300-as, sikerült megakadályozni a tömegnek az Astoria felé történő mozgását? ………, direkt arra utaznak. Ha mögéjük már nem tudunk kerülni akkor már mi is ott vagyunk az Astorián. Teljes körűen akadályozzátok meg, hogy oda menjenek, körbezárni őket és felszámolni.
Igen, ha -vélhetően- beépített provokátorokat is telepítünk a rendbontók közé, akkor nagyobb esállyel támadhatjuk a békés és törvényes fideszes rendezvény résztvevőit.
No de hát mitetm csináljunk, ha a Deákon még nem voltak fideszesek, ezért ottan nem lehetett ütni őket? ugyenez vonatkozik a Kossuth térre.
Pont ezért kellett reggeltől kezdve kiböjtölni közel hat óráig, és elmenni az Astoriáig. Ottan és akkor már bóklásztak fideszesek, ergo paracsot is lehetett adni a támadásra.
(mondjuk sosem éreztem késztetést arra, hogy a magadfajta krónikus hazudozókat megmentsem :)))
Biztos nagyon fáj ez neked, és nehezen fogadod el, de amikoron az astoriánál tömegoszlatás vólt, kurvára senkit nem érdekelt, hogy ki a fideszes és ki nem.
"Hungária 300-as az Astoriához ne engedjétek ezt a tüntető csoportot, akadályozzátok meg, megy a többi kötelék is. Hungária 600-as vagyok, pont abba az irányba mennek. Gyorsítsátok meg, számoljátok fel a tüntető tömeg nem mehet oda az Astoriához, nem zavarhatja meg a Fidesz nagygyűlését. Ott a 300-as besegít, körbezárni őket, teljesen fölszámolni, ha kell az összeeset előállítani. Hungária 704-es, 704-es 705-ös, 705-ös a 630-nak Álljunk meg. és már régen 16:19:00 Hungária 300-as, sikerült megakadályozni a tömegnek az Astoria felé történő mozgását? ………, direkt arra utaznak. Ha mögéjük már nem tudunk kerülni akkor már mi is ott vagyunk az Astorián. Teljes körűen akadályozzátok meg, hogy oda menjenek, körbezárni őket és felszámolni. 16:20:57 Hungária 705-ös hívja a Hungária 600-ast vagy a Hungária 300-ast, jelentkezzen már valaki. Itt a 600-as. Az az utasítás, hogy ez a tüntető tömeg nem mehet oda az Astoriához. A 300-as mindenféleképpen akadályozza meg az odajutásukat, ott volt a Deák térnél remélem tovább nem ment a tömeg, tömeg. Kérek arra visszajelzést, hogy hol van. A tömeg tul ment a Deák téren és az Astoria felé tudjuk innen a kereszteződéstől terelni. Ne tereljétek az Astoria felé, menjen ……………" (rendőrségi jegyzőkönyvből)
Jó lenne végre tisztázni a helyszíneket is, nemcsak az időpontot. MIntha a Deák térről lenne szó, nem az Astoriáról. Nem gondolod? Amúgy nem a Kossuth térről indultak a tüntetők? Nekem úgy rémlik, ott voltak eredetileg.