Keresés

Részletes keresés

Zsák meg a foltya Creative Commons License 2010.11.26 0 0 1209

"És azt már végképp ne, aki egy abortusz helyett magában és magzatában tesz kárt és a kezelése többszöröse az abortusznak hát azt meg pláne ne merészeljék a Te pénzedből gyógyítani gondolom."

Hát dila, az életmentés, és nem élet kioltása.

Az otthoni kötőtűzés extrém, kirívó eset lesz a jövőben is, a költségei összeségében elhanyagolhatóak.

Előzmény: Törölt nick (1208)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.26 0 0 1208

"More... Úgy értettem, hogy nem kell mindeféle jöttmenttel összeakadni. Ha tartós kapcsolatban lesz valaki terhes, akkor talán könnyebb a gyereket vállalni."

tudod kit morézz!

ennek semmi köze ahhoz, aki védekezés közben lett terhez és hibáztatod: miért szeretkezik ha nem akar gyereket valakitől.

---------------

"Hogy gondolod, ha a tabletta 98%-os, akkor legyen ott az abortusz lehetősége a maradék 2 %-nak?"

olvass vissza van itt ezernél több hsz.

----------------

"Azzal, hogy közpénzből abortálnak, mindenkit (engem is) a beavatkozás részesévé tesznek (hiszen én is finanszíroztam), amiből köszönöm, nem kérek."

hogyne.

aztán az autósokat, meg az öngyilkosokat, meg a ki tudja még kiket se a Te pénzeden értem én....

És azt már végképp ne, aki egy abortusz helyett magában és magzatában tesz kárt és a kezelése többszöröse az abortusznak hát azt meg pláne ne merészeljék a Te pénzedből gyógyítani gondolom.

Előzmény: Zsák meg a foltya (1207)
Zsák meg a foltya Creative Commons License 2010.11.26 0 0 1207

"a férjeddel a harmadik gyerek után soha többet??????????????"

More... Úgy értettem, hogy nem kell mindeféle jöttmenttel összeakadni. Ha tartós kapcsolatban lesz valaki terhes, akkor talán könnyebb a gyereket vállalni.

"most már tényleg nem értelek benneteket: egyáltalán minden oldalát ismeritek a dolgoknak a védekezés hatékonyságától a gyermekvédelemig és anyagi biztonságig?  tényleg?"

Hogy gondolod, ha a tabletta 98%-os, akkor legyen ott az abortusz lehetősége a maradék 2 %-nak?

Az anyagi biztonság Magyarországon bukó, akárhanyadik gyereked is legyen.

Amúgy meg betiltani nem lehet, mert ki tudnak mászni az "anyák" külföldre, vagy elmennek a bábához, de nem is izgat. Amit szeretnék, hogy állami/önkormányzati kórházban, illetve magánklinikán közpénzből ne csinálják! Azzal, hogy közpénzből abortálnak, mindenkit (engem is) a beavatkozás részesévé tesznek (hiszen én is finanszíroztam), amiből köszönöm, nem kérek.

Előzmény: Törölt nick (1205)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.26 0 0 1206

"Legalább él, tehát a legjobban ő jár. Mondhatod, hogy milyen élet ez, emberhez méltatlan, nem fog szeretetben felnőni."

miról beszélsz emberke?

a kötőtűt felszúró nőről, a budiban megfulladó csecsemőről?

mert én róluk. Akik nem akarták a gyereküket.

Előzmény: Zsák meg a foltya (1203)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.26 0 0 1205

mivaaaan?

a férjeddel a harmadik gyerek után soha többet??????????????

vagy másik férjet válasszak másik családban?

tudod nem véletlenül írom amit írok.

a negyedik gyerekem 36 évesen szültem védekezés ellenére.

imádjuk, jó hogy jött de a család majdnem belerokkant.

ugyanis az egész vállalkozásunkat felborította és tudod ahol egy vállalkozásból kell élni ott nem jár le a munkaidő stb.

szülés után 1 héttel úgy lépcsőztem elromlott liftek miatt kilencedikre mint a szél mert a megélhetésünk múlt rajtam is.

meg autóztam többszáz km-t a gyerek meg törtem össze az autót mert a gyerek másfél óránként keltett éjjel és reggel várt a munka. a párom meg az ország túlsó felén.

most már tényleg nem értelek benneteket: egyáltalán minden oldalát ismeritek a dolgoknak a védekezés hatékonyságától a gyermekvédelemig és anyagi biztonságig?  tényleg?

Előzmény: Zsák meg a foltya (1202)
ecinereb Creative Commons License 2010.11.26 0 0 1204

Hm. Képzeld el azt a kort, amikor nem volt a hiteknek ekkora tárháza, nem úgy volt, hogy válogatsz a piacon, hogy neked melyik elképzelés tetszik, melyik isten vagy nem isten ,vagy akármi. Hanem volt egy: a kereszténység, és ha lelki vígaszt kerestél, csak oda menekülhettél. Aztán lehet, hogy nem bírtad tovább az életet, mert az csak duma, hogy depresszió meg hasonlók csak mostanában fordulnak elő. És akiktől vigasztalást vártál volna, azoknak csak annyira futotta, hogy megmondták: ha megölöd a tested, a lelkednek is annyi. Szar az élet, várd ki türelemmel a mennyországot. El se temetnek, ha megölöd magad (ősi, ősi, valódi természeti törvény a hallottaknak megadni a végtisztességet és elvinni őket az élők közül - valahova messze, legtöbbször a föld alá.) Volt-e értelme? Nem, mondanád, de nagyonis: a hatalom eszköze volt. Ja, abban a korban azt sem értették, hogy a nőkre mért jön rá időnként a bolondéria - sokan még ma sincsenek vele tisztában - berakták egy ketrecbe és leeresztették a folyóba a hisztis tyúkot.

A kereszténység mai, modern formái nem állítják azt, hogy Isten kizárna az üdvösségből öngyilkosság miatt, a világi törvények mégis tiltják az elősegítését és a rábeszélést. És igen, aki önveszélyes, azt nem engedik ki a diliházból.

Előzmény: Prucika (1135)
Zsák meg a foltya Creative Commons License 2010.11.26 0 0 1203

„ja, és persze: dögöljön meg ha megöli a magzatát”

A magzat legalább ártatlan volt.

„mert ugye százszor leírtam már csak valahogy eccerű vagy megérteni: a magzat, a csecsemő az, ami ennek a törvénynek az elszenvedő alanya lehet!”

Legalább él, tehát a legjobban ő jár. Mondhatod, hogy milyen élet ez, emberhez méltatlan, nem fog szeretetben felnőni. Ezzel a lendülettel mehetsz a putriba tisztogatni, mert szegény nyomorultaknak emberhez méltatlan életük van.

Előzmény: Törölt nick (1200)
Zsák meg a foltya Creative Commons License 2010.11.26 0 0 1202

"és mivel védekezés mellett is teherbe eshet, akkor egyszerű: felejtsétek el a szeretkezést és csakis gyereknemzés céljából álljatok neki."

Ne felejtsék el, csak próbálják felelősséggel teni. Ha tisztában vagyok azzal, hogy megvan az esélye a teherbeesésnek, akkor olyan partnert választok, hogy egy becsúszott gyerek vállalható legyen.

Előzmény: Törölt nick (1199)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.26 0 0 1201

könyörgöm mire kellene érvnek lennem?

ami egyáltalán nem is az én szempontom?

wazze te egy olcsó provokátor vagy aki már napok óta befészkelte ide magát és a semmit dögönyözi.

Előzmény: Törölt nick (1195)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.26 0 0 1200

"Örökbe adhatja. Ha nem hagynák magára, akkor nem kellene egy életnek elpusztulnia, és sokan várnak örökbe fogadható gyerekre, ahol még boldog élete is lehetne annak a gyereknek."

és aki nem ezt válassza, hanem kidobja a kerti budiba, vagy elvérzik a vajákos asszonynál a törvény szigora miatt?

ja, és persze: dögöljön meg ha megöli a magzatát.

értem én, és épp ezért nem is erre vagyok kíváncsi, hanem arra, hogy mi a véleményed: a magzatnak jót tesz az ilyen törvény?  jót tennél annak a magzatnak? büszke lennél a szigorításra?

mert ugye százszor leírtam már csak valahogy eccerű vagy megérteni: a magzat, a csecsemő az, ami ennek a törvénynek az elszenvedő alanya lehet!

mert inkább 12 hetes korig, mint születés után!

Előzmény: Törölt nick (1194)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.26 0 0 1199

hány éves vagy?

ha védekezés mellett teherbe esett akkor mi van?

és mivel védekezés mellett is teherbe eshet, akkor egyszerű: felejtsétek el a szeretkezést és csakis gyereknemzés céljából álljatok neki.

ennyire egyszerű.

de bírom amikor valaki nem is figyeli a társalgást és átlak kétoldalanként bebüfizi ezt aztán arra, hogy védekezés mellett teherbe esett nőket is vádol arra már vissza sem néz. jön a következő ezzel a marhasággal.

Előzmény: Törölt nick (1193)
asta Creative Commons License 2010.11.26 0 0 1198

Bocsika, de nincs kedvem előlről kezdeni:O))

Meggyőzni nem akarlak. A véleményem pedig világos. Leírtam és nem is fog már változni, tekintve, hogy már nem vagyok érintett.  Már az utódaimon a sor:O)

Előzmény: Törölt nick (1188)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.26 0 0 1197

"ha erre hivatkozhatnál megtennéd?

nem ugye.

én sem.

amúgy ezt írta: "

Az anyától való elkülönülés, az "én és a másik", durván (és egyénenként eltérő módon) a 8. hónap környékét tapasztalható. Ekkor jelenik meg a szeparációs szorongás is. Az öntudat pedig kb 18 hónapos korban alakul ki.

tehát 8. hónap de csak körülbelül.

Előzmény: Törölt nick (1190)
Zsák meg a foltya Creative Commons License 2010.11.26 0 0 1196

A jelenlegi technikák mindenképp a magzat elpusztításáról, és nem szimplán eltávolításáról szólnak. Korábban írtam, hogy külföldön sokszor akkor is pusztítanak, amikor lehetne ölés nélkül eltávolítani.

A 12 hetes magzat nyilván nem életképes az anyán kívül (a tudomány mai szintjén), de függetlenül a módszertől (legyen szó akár kémiai, akár sebészi eljárásról) mindenképp az "anyán" belül semmisítik meg a magzatot, csak azután juttatják ki a maradványokat.

Ez nem csak egy valaminek az eltávolítása, hanem még az eltávolítást megelőzően egy élet megszűntetése.

Előzmény: Unerwünschter Gast (1166)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.26 0 0 1195

Igazad van, ennyi idő alatt rájöhettem, hogy nincs érved a külső vezérlésen kívül.

Előzmény: Törölt nick (1192)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.26 0 0 1194

Azért én nem gyilkosoztam le. A kettő nem jár együtt. Régebben írtam a halálbüntetésről, annak végrehajtóját se nevezik gyilkosnak ott, ahol van ilyen, de itt se, pedig nálunk nem elfogadott dolog.

"és akinek nem lesz abortusza de azt akarja az mit fog csinálni?"

Örökbe adhatja. Ha nem hagynák magára, akkor nem kellene egy életnek elpusztulnia, és sokan várnak örökbe fogadható gyerekre, ahol még boldog élete is lehetne annak a gyereknek.

Előzmény: Törölt nick (1189)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.26 0 0 1193

ha valaki nem akarja a gyerekét

Rosszul fogalmazol. Ha nem akar gyereket, de dugni azt akar, akkor védekezzen. Aki nem akarja a gyerekét, az számomra nulla.

Előzmény: Törölt nick (1174)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.26 0 0 1192

mert van akinek egy élet is kevés.

mint írtam: kell egy racionális időpont amit szakemberek szabnak meg. Ez általában elég.

van aki szülés után jön rá, hogy nem volt jó ötlet, tehát azért ne ezután menj ha kérhetlek.

de nem értem, valami baj van veled?

nem vagyok én Szíjjártó, hogy szajkózzak!

már írtam: én a mások álltal különböző szempontok alapján meghatározott időpontot elfogadom és biztosan nem nevezem ölésnek.

mit nem tudsz ezen felfogni?

a továbbiakban tedd fel az elakadt lemezed következő kérdédét és olvasd vissza hogy erre máskor már mit válaszoltam neked.

Előzmény: Törölt nick (1185)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.26 0 0 1191

"Ilyen alapon egy petesejt vagy egy spermium is védendő lenne."

Miért? Az emberre jellemző működő genetikai programot hordozza?

Előzmény: asta (1167)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.26 0 0 1190

Azt akarod mondani, hogy a tudat nélküli test életének kioltása nem ölés? - Nemezis már a topik elején felhívta a figyelmedet arra, hogy a tudat - még a legprimitívebb is - jóval a születés után alakul ki. Tehát a logikádat összegezve: ha valaki nem akarja a gyereket, és csak születése után nyílik alkalma rá, hogy elpusztítsa, mert mondjuk lecsúszott az abortuszhatárról, akkor ez nem nevezhető ölésnek, hiszen tudat nélküli test életét oltotta ki.

Előzmény: Törölt nick (1186)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.26 0 0 1189

és akinek nem lesz abortusza de azt akarja az mit fog csinálni?

szül szépen mert Te összeráncolod a homlokod és egyénileg gyilkosnak nevezed?

amúgy kíváncsi lennék, hogy egy bíróság mit mondana erre.

de tényleg.

egy abortuszos nőt legyilkosoznának, ő perelne rágalmazásért vajon mi lenne a vége?

Előzmény: Törölt nick (1184)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.26 0 0 1188

Ilyen alapon egy petesejt vagy egy spermium is védendő lenne.

Miért? Ha nincs fogantatás, az még nem új élet.

Előzmény: asta (1167)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.26 0 0 1187

(Amúgy biztos nem hiszed el, de elmondom, hogy nem idegesíteni akarlak.)

Előzmény: Törölt nick (1181)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.26 0 0 1186

adtam következetest és nem biológiait.

az élet már a spermánál kezdődhet ha már egy fűszál is él.

de az emberi élet a tudattal! ezt már írtam, nem egyszer.

ez bizony nem biológiai. a lélek bizony egy bonyolult és megfoghatatlan dolog, ettől leszünk emberek.

és az anélküli testet nem lehet megölni.

Előzmény: Törölt nick (1183)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.26 0 0 1185

Nem azt mondtam, hogy nulla időt adnék, hanem azt, hogy amit arról mondtál, hogy 12 hét elég a döntésre, nagyon nem általános. Egészen sokaknak nem elég a megfontolt döntésre, szóval ez sem érv.

Előzmény: Törölt nick (1181)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.26 0 0 1184

És nem azért tette, mert nem volt lehetősége abortuszra, hanem azért, mert a szocializációja ezt diktálta.

Előzmény: Törölt nick (1182)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.26 0 0 1183

Azt szeretném, hogy lásd be, hogy ölés - mivel a biológiai definíción kívül te sem tudsz másik következeteset adni. : )))

Felőlem maradhat az abortusz, én sem szeretném, hogy ne legyen ilyen lehetősége a nőknek, csak ne vegyük könnyedén.

Előzmény: Törölt nick (1180)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.26 0 0 1182

egyébként nyugi: annak aki így gondolkozik, az nem ad lehetőséget, hogy az orvos döntsön.

láttam kórházba asszonyt aki hét hónapos terhesen kötőtűt szúrt fel magának.

de kösd az ebet a karóhoz.

Előzmény: Törölt nick (1179)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.26 0 0 1181

de miért kell ezek alapján, a logokád alapján nulla időt adnod?

nem gondolod, hogy abszurd a hozzáállásod?

Előzmény: Törölt nick (1179)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.26 0 0 1180

egy egy példáról akarsz normát alkotni?

gondolod ha már előfordult egy-egy ilyen akkor miért ne dönthetnénk szülés után az abortuszról? vagy tényleg mi a francot akarsz.

a szülés dőljön el a foganás pillanatában és slusz-passz?

Előzmény: Törölt nick (1177)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!