A válságadókon, és a manyup elvonásból keletkező egyszeri államadósság csökkenésen kívül, a kiadási oldalon, semmiféle olyan hiteles változás nem látszik, amely megalapozná a tartós gazdasági növekedést. E nélkül, középtávon ismét csak az államadósság fog növekedni, az eddig ismertté vált adócsökkentések, nem növelik a foglalkoztatottságot az elvárt mértékben. 2014-ben, a megnyert választás után, lehet tartani egy öszödi beszédet.
Milyen legyen az, aki Demján Sándort, Marjai József volt MSZMP miniszterelnök-helyettes, külgazdaságért felelős új gazdasági mechanizmus guru vejét tekinti gazdasági szakember etalonnak?
Öreg! Azok a családok akiket szemét bolsik kifosztottak, megöltek, nem fognak nekik megbocsátani. Ezt el kell viselnetek! Párszázezer- egymillió ember kártékony nyomorultaknak tartja a kommunistákat. A világon meg egy-két milliárd.
Jajj már annyira vártam ezt a komcsizást. Pedig azt hittem, hogy akik ezt tették 1-2 éve, azok azóta már mélyen kussban szégyenkeznek a tudatlanságuk és hiszékenységük miatt.
Ki is államosít? És ki herdálta az állam vagyonát? Az előbbi a kommunista az utóbbi a kapitalista.
Ki az aki a dolgozókat (munkásokat) helyezi a marketingje élére? Ki az, aki a nemességet (tőkéseket) szolgálja? Az előbbi a komenyista, az utóbbi meg a kapitalista.
Nos ezekre a kérdésekre adhatod magadban válszokat.
A Viktor a jelen állás szerint kommunistább, mint Kun Béla. A párhuzam egyébként vad, de nem minden alap nélküli. 2002-ben Megyóék osztogatással kezdtek, ennek kifutásaként még meg tudták nyerni 2006-ot is. Aztán jött a koppanás, kiderültek a stiklik és az intézményes hazugságok. Négy év múlva, mikor már nem lesz mit szétosztani, Orbán elmondja saját Öszödét. No nem a Gyurcsók trágár módján, hanem mézes-mázas szavakkal. Megint lesznek "válságadók", meg "arányos közteherviselés", meg "kölcsönvett pénzek".
a pontenciálommal semmi baj nyugi, csak lehet fogalmazásgátlót vettem be nyugtató helyett, és rosszul fejeztem ki magam de remélem így is értitek az eredeti szándékot...
Azt hiszem, hogy a hozzászólók többsége nincs tisztában alapvető fogalmakkal. A gazdasági növekedés nem azt jelenti, hogy a hiánycélt elérjük, az államadósság nem növekedik stb. Természetesen ezek is kötelezően elérendő célok!
Ellenben a gazdaság beindulása a beruházásokon mérhető. Lehet bármilyen kicsi az államadósság, ha nincs gazdaság (lásd Románia a rendszerváltás előtt).
Beruházások kellenek (először az építőiparban mérhetőő a gazdasági növekedés), munkahelyet kell teremteni, hogy az embereknek legyen mit elkölteni. Ez utóbbira lehetne egyrészt jó a Bajnaiék által meghozott, de a Orbánéknak titulált adócsökkentés is, de ez sajnos most nem elég, mert ez jórészt elmegy arra, hogy a válság és a rossz kommunikáció miatt megnőtt hiteltartozásaik miatt a devizahitelesek nem növelik a rejtett adósságaikat (pl. családi kölcsön), hanem esetleg egyenesbe tudják hozni azt. (Egyébként a gazdasági válság leginkább a rossz kommunikáció miatt volt/van világszerte).
Szóval nagyon be kellene indítani a gazdaságot, de azt ilyen látszatintézkedésekkel, ami most megy, nem lehet. Most jó volna a gazdaságra fókuszálni és nem a populizmusra meg a politikára.
Véleményem szerint (és ezt úgy nézem, hogy Viktorunk is osztja mostanság) az elmúlt 20 évben az egyedüli, aki jó irányba kezdett el menni az Bajnai volt. Csak mivel ő nem politikus, esélye sincs semmiféle folytatásra.
"A széles nyomtávra épülő vasúti közlekedésnek Magyarországon lesz, valamelyik dunai átrakóhelyen a végpontja..."
Ébredj fel, Öreg!
Majd hülyék lesznek pünkte a tájcsok felé a fővonali forgalmat Ukrajnán (rosszfiúk + Kárpátok) keresztül vezetni, amikor ott van a rövid út, Cраннoязичный Лукашэнка Bjelorussziájának "tengersík vidéke" tucatnyi vasúti megacsomóponttal.
Hamár izé, akkor az enstandolt lóvét olyasmibe kéne béforgatni, amiben valóban nem a sor végén kullogunk, pl. a setét ződeket fölszájkosarazva bégyakni egy durrrrvanagy mókuskerékbe és meghajtajni velük egy durrrrrvanagy generátort, viszont a géntechnológiába lapáttal a lóvét! Mit lapáttal, gigaexkavátorral! És van még pár nem is olyan nagyon marginális terület, ahol kézműves jellegű aprómunkával be tudunk szállni a nagyok megaprojektjeibe. Pl. űrkutatás. Meg még sokan mások.
No ez az, aminek még szlogen szintjén, még kívánságműsorként sem látszik nyoma.
akkor kb. hasonló véleményem vagy mint én.. csak én amikor este láttam a riportot úgy felment a vérnyomásom hogy nem bírtam nem nyeresen fogalmazni a másik topickban: itt olvasható.