ott a különbség, h aligha van még egy ország, ahol a közszolgálati, állami csatornákból csak egyetlen egyet lehetne szabadon, földi adásként fogni, mert eladták a többi frekvenciát kereskedelmi adóknak (amik közül az egyik még pofátlan módon egy állami csatorna bevett rövidítését is lenyúlta...)
így kicsit másként néz ki az, h előfizetési díjat akarnak szedni az így országossá vált kereskedelmi adók...
a rémhírtv és az atv már most is éppúgy pénzt kér érte...
egyetlen különbség, h azoknak nincsen országos analóg frekvenciája, szabadon nem foghatóak, digitálison pedig szintén csak fizetős csomagban
ez azért lesz érdekes kérdés, mert ha a szomszédod saját analóg vételre van berendezkedve, még több mint egy évig továbbra is ingyen foghatja majd azt, amiért kábeltv-n keresztül fizetni kell - ezt pedig nehéz lesz keresztülvezetni
Az AGB Hungary 1994-ben 620, 1999 tavaszától 840, 2009. január 1-től 940 háztartást szerelt fel nézőmérő műszerrel. A mérésben részt vevő háztartások száma 2009. április 1-től 1040-re bővült. Rendszerünk a mérésben részt vevő családoknál elhelyezett elektronikus adattároló egységekből minden éjjel telefonvonalon lehívja a nézettségi adatokat, és így már másnap képes adatokat szolgáltatni a televíziós csatornák és műsorok nézettségéről.
Az mindegy ha ótvarszar, a nézettség számít. A helyükben a szabadon fogható adásért nem kérnék pénzt, igaz abból kihagynám a Barátok közt és hasonló műsorokat... viszont a kábeltv társaságokat megvágnám egy a 480 ftnál kisebb összegre a full műsorért cserében.
így van, ezt nem látják át sokan: ha tetszőlegesen össze lehetne válogatni a csak téged érdeklő csatornákat, az a rétegadók megszűnését jelentené, és egyben drágulást is
szomorú, de csomagban/átalányban/bérletben kevésbé drága minden, mint egyedileg
4. ott a bibi, h olyan eszközt is megsarcol a hazai szerzői jog maffia, amire az életben sosem kerül jogvédett anyag!
csak egyetlen példa az xD memóriakártya, amit egyetlen MP3 játékos vagy médialejátszó sem használ, csak fényképezőgépek (szerencsére az is egyre kevesebb)
vagyis fizetsz a mocskoknak azért, h a saját képeid rögzíthesd...
1., Ok. 2., Ha lemondom, ha nem a csomag ugyanannyiba kerül. Csak a csatorna listában nem jelenik meg. 3., Ez mondjuk racionális lenne ilyen informatikai háttér mellett. Sztem csak a hagyományok miatt maradnak a 2-3 csomag + 4-5 kiegészítő mellett. Technikailag nem lenne nehéz mondjuk csatornaszám függvényében egyedi kedvezményt adni az összesített listaárakból. 4., Lehet, hogy rossz korosztállyal vannak tapasztalatim, de a pendrive-ot a környezetemben adatmozgatásra használják, a memória kártyát meg fényképezőgépekbe, telefonokba. A TV adókkal is így lehet. Attól, hogy mi azt hisszük az RTL népbutító műsorait azok nézik akinek amúgy sincs pénzük a reklámblokkban megjelenő 10 MFt-os autóra, lehet hogy mégis beszaladnak a szalonba egy valóságshow és egy tehetségkutató között :)
Ennél eggyel nagyobb meghökkenés volt számomra, amikor megláttam egy keresgélés során, hogy a PAX tévében, este tíz után is ezt a jóslásos izét adják. Azt hittem, leesem az ágyról! :-)) Pedig korábban be-benéztem a PAX-ra, mert úgy láttam, vannak érdekes, nem a kereszténységgel, hanem más vallásokkal foglalkozó műsoraik, filmjeik is. De hogy - gondolom, pénzhiány miatt - betették ezt a szahart... Ott van viszont a Hálózat tévé, annak a híradóját, ha csak tehetem, megnézem, mert olyan, Bp-en kívüli dolgokról szoktak kisebb, helyi tévéktől átvenni riportokat, amelyek nem jutnak az országos csatornákig. A Hálózat egyéb műsorai viszont csapnivalók, olcsó és vacak, zs-kategóriájú filmeket adnak, és ott is van valami Attila, olyannak látszik, mint a Fásy, hehe.
...a kis adók félhetnek, hiszen egy-egy tematikában már így is túlkínálat van, a kilenc magyar nyelvű sportcsatorna közül pár szinte biztos kiesik majd az országos tévék akciója miatt a kínálatból.