Ebbe a topikba várunk kezdő és profi makrósok fotóit. A fotók mellé írhattok adatokat, a készítésével kapcsolatos technikát is. Jelenleg létezik egy technikai topik is ami Makró fotózás címen megtalálható ezen az url címen: http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9057201
Az adásvételi postok szerzőit a moderátorok kitiltják innen!
Úgy néz ki találtam egy meg oldást a makró objektívre.
A neten láttam nem az én ötletem: Tamron SP 70 - 300 + Raynox DCR-250. Egyébként ez a Tamron nem makrós. A Reynox-al a 300 mm-es gyújtótávolság kb 110mm-re csökken és nekem tetszik amit kezdőként fotóztam.
Jövő héten jön a fordító gyűrű a kit obihoz majd meglátom mit tud.
A sárga virág a szirmaival együtt kisebb volt egy 5 forintosnál.
A bogár egy kiszáradt muslica, lehet élőben szebb lenne.
Szerintem elképzelhető, hogy előbb-utóbb eredményt is fog felmutatni, már amennyire ismerem innen a "madárfotók" topicból. Vannak elég jó madárfotói feripapának, ami egyezzünk meg, nem egy könnyű műfaj!
Van aki használ ilyen készüléket a természetben is, dermedt, vagy alvó rovarok fotózására, "focus stacking" technikával. Van itt a fórumon erre külön topik.
Szép munka, gratula! Egy dolgot azért ne feledj, jó makrót kézből is lehet készíteni, megfelelő, jó objektívvel, de annak hiányában, már sokkal kevesebb az esély.
Itt teljesen új vagyok, köszöntök minden fórum társat.
Nézegettem a csodálatos makrófotókat és kedvet kaptam ehhez a műfajhoz.
Azzal kezdtem, hogy építettem egy makróállványt a gömbfejre. Szerencsére volt a műhelyemben minden alkatrész és gép amire szükségem volt. Íme néhány kép:
Bírom a kritikát, ne kíméljetek. A nóniuszon tíz egység 0.05 mm. A gépet egy gyors cseretalp rögzíti, nem akarok állványcsavarral küszködni.