Nem jól gondolod. :) Abszolút nem vagyok gyerek és a lakóparki 2 szobás már megvan. Ezt szeretném a közeljövőben egy családi házra beváltani. (természetesen még meg is kell toldani)
Amikor 2005-ben ideköltöztem, 1 év alatt pontosan 3 milliót költöttem a lakásra. És pont azért, mert nem vagyok gyerek, tudom, hogy egy új lakásba kell ugyebár konyhabútor, amit egy asztalos 600 alatt nem nagyon csinál, és akkor még nincs benne sűtő, hűtő, légelszívó, stb...
Aztán kellenek karnisok is és függöny, ami - ha már vettél - tudod hogy nem olcsó mulatság. Főleg hogy nálam a nyílászárók a konyha kivételével a padlótól a mennyezetig érnek. Kellenek ugye lámpatestek, fürdőszoba bútor, tükör. Beépített előszoba gardrób. Sőt én új WC kefét is vettem, azt nem hoztam el a régi lakásból. De említhetném a plusz biztonsági zárat is és még megannyi dolgot, ami egy új lakásba kell.
Ha így visszaolvasom, szó sincs tamponról, meg cumiról, viszont még a tizedét sem soroltam fel annak, ami egy bútorozatlan új lakásba kell.
Ne kavarj zolika,mert nem azt írtam,amit itt be akarsz adni. Ezt írtam: ( . ) ( . )Gibson válasz | megnéz | könyvjelző 2010.07.13 15:46:00 Š (158) ,,Van hát, havi 50-től kezdődik, de egy családdal együtt lakható, kulturált lakás kb 100/hó."
Ne a budapesti árakkal gyere. Van élet a fővároson kívül is. Vidéki nagyvárosokban 25-40 ezerért normális albérletet lehet kivenni. Előzmény: zzoltan73 (156)
Nem ismerem a fővárost,ahogy a gettóit sem. Nálunk nincsenek ilyenek. Amúgy a főváros egy más ország,más emberekkel.
Amúgy elsőre ezt találtam. Igaz,hogy szuterén,de szimpatikus .... Meg kéne csak vennem.
Társasházi
* Ingatlan ár: 6,3 M Ft
1060, Budapest VI. ker., Diplomatanegyed, H089328
* Lakás: 50 m2 * Szobák: 1+2 fél
Eladásra kínálok a VI. kerületben egy Benczúr utcai nívós és csendes helyen lévő 1+ 2 fél szobás 50 m2-es kis lakást, kiváló közlekedéssel az Andrássy út mellet, a Kodály Körönd szomszédságában. Lakásnak, irodának és üzlethelyiségnek is egyaránt alkalmas, mert külön utcai bejárattal rendelkezik. A közös költsége 5000 Ft-, és az ára is kimondottan..
Debrecennel kapcsolatban nem írtam gettó jelzőt, ha jól emlékszem. Bár ismerem a várost, de annyira nem, hogy így városrész nevek alapján megmondjam jó környék vagy sem.
A vita abból indult ki, hogy Te 25-40-et írtál az albérletre. Azóta megcáfoltad saját magad, hiszen Te találtál legolcsóbban 40-ért albérletet. Aztán átnyergeltünk az ingatlanokra. A 7 milliós panelről meg már leírtam a véleményemet. Ha a rózsadombon lenne, akkor sem kéne.
Úgy látom neked elég rosszul jött le, hogy melyik oldalon állok. Egyáltalán nem sírok. Bár szintén hitelre, de köszönöm szépen megvan a megfelelő lakásom és autóm is. És mivel nem nyújtózkodtam a takarómon túl, ki is tudom fizetni.
Az elmúlt fél órában a debreceni albérlet és ingatlan árakat feszegettük és a kolléga állításaival nem értettem egyet. Ez sírás?
Lehetséges, hogy egy 2*3 méteres szobában is el lehet élni. Ezért írtam, hogy másak az igényeink. Én egyedül sem laknék el ekkora szobában, nemhogy családdal együtt. Panelben pedig laktam 2 évig. Köszönöm, egy életre elég volt.
zolika,a kérdés az volt,lehet venni 7 millióért,vagy sem ? Lehet,és bár nem ismerem Debrecent,nem hiszem,hogy az összs 7 milliós ház gettóban van. Ha te ismered a várost,akkor nézd meg a hírdetéseket,és aztán nyilatkoztasd ki,hogy beza mind gettóban van.
,,Egyrészt 7 milláért nincs lakás, vagy az igényeink állnak nagyon távol egymástól."
Te nagyon gyerek vagy még. Az igényeidet meg meg nem ismerem. Gondolom lakóparkban szeretnél magadnak 3 szobásat,és tóra nézzen minden ablakod.
,,Másrészt, számoljál átírási illetéket és még legalább 3 millát tegyél hozzá, mire berendezed. Függöny, karnis, lámpatestek, bútor, konyhagépészet, stb..."
Asszony tamponját,a gyerek cumiját nem akarod beleszámolni a lakás árába ?
Azért álljon már meg a fáklyás felvonulás! Ha hiszed, ha nem, EGY DARAB 2x3 méteres szobában is LEHET élni! És nem csak az etnikumnak! Aztán összegyűlik a beugróhoz elegendő lóvé, és vehetsz egy lakható kis házat Pest megyében (Bp 50 km-es körzete), 1-2 millióért, 500 ezerért egy még 5 évig különösebb ráfordítás nélkül használható mutyukit amivel bejársz dolgozni és hazafelé menet viszel pár tucat téglát, csempét, miazmás és esténként, hétvégeken nem vakarózol, hanem asszonypajtival együtt DOLGOZTOK a házon! Vagy hozzá vagy mellé építesz egy-két-három szobát. 2, max 4 év alatt kész a házad. És összesen kevesebb havi teherrel, mint egy általad "családdal együtt élhető"-nek nevezett lakás bérlet díja. Hja persze, sírni könnyebb.
Ezek a panellakások legalább 30 évesek. Korszerűtlenek, rossz a hőszigetelésük. 20 év múlva 50 éves lesz az épület. Ha veszel egy új építésű 43 m2-es lakást, az 20 év múlva is fiatalabb lakás lesz, mint az a panel amit most nézel. Nézzél utána mennyi a rezsije egy korszerű fűtésrendszerrel ellátott, megfelelően hőszigetelt új építésű lakásnak és egy panel lakásnak. Szintén számoljál csak 10 évvel, ahogy az előző példádnál és máris ott van a két lakás ára közötti különbség. Tehát ugyanott leszel 10 év múlva. A különbség az, hogy míg egyik verzióban lesz egy 40 éves paneled, addig a másik verzióban egy 10 éves tégla lakásod.
Na, erről beszélek. Azt hittem lakásról beszélünk, Te pedig belinkelsz egy újabb 10-ik emeleti beton gettót, amit a büdös életben nem tudsz majd eladni, de a rezsijére inged gatyád rámegy.
Nem jól számolsz. Egyrészt 7 milláért nincs lakás, vagy az igényeink állnak nagyon távol egymástól. Másrészt, számoljál átírási illetéket és még legalább 3 millát tegyél hozzá, mire berendezed. Függöny, karnis, lámpatestek, bútor, konyhagépészet, stb...
Te mindig ennyit okoskodsz,vagy csak velem szórakozol ? Nekem első keresésre 7 millióért vagy 10 darab 40-50 m2-es eladó lakás jött ki Debrecenben. Nem értesz a keresőhöz,vagy mi a rossebb ?
Debrecenben, Műszaki főiskola közelében könnyen megközelíthető lakótelepen a Fényes udvarban, 68 nm-es, mértfűtéses, 2 egész és 2 fél szobás erkélyes átlagos állapotú lakás..
7 millióért Debrecenben lakást? Egy barátommal egy időben vettünk lakást, Ő Debrecenben (Tescoval szemben) én Pesten. Mindkettő egyforma méretű 52 m2-es, 2 szobás. Mindkettő 14 milla volt. Abban az időben (2004-2005) én is gondolkodtam debreceni lakásban, de pont ezért nem ott vettem, mert nemhogy olcsóbb, még majdnem drágább ott egy új építésű lakás, mint a fővárosban.
Ezek csak az első keresés eredményei. Lehet,hogy tényleg 40 az alja,de van ennyiért,és még nem is alkudott az ember. Azért ha hosszú távra venném ki,nem szezonálisan,mint az egyetemisták,akkor azért szerintem lehet alkudni.
Na,a lényeg. A bérlakásnak is lenne rezsije,ez most nem játszik. De 60 ezres havi albérletnél az ember elgondolkodik,hogy inkább vesz fel hitelt ekkora törlesztőrészlettel,aztán vesz saját lakást. 7 millióért már 2 szobásat lehet venni. Még Debrecenben is. Ez 10 évi albérlet díja.
Megnéztem, pont ezért írtam amit írtam. Az általad adott linken a legolcsóbb lakás havi 50. 20-ért SZOBÁT adnak ki, de van szoba 42-ért is.
A legutóbbi linkeden a Csapó utcai 35 m2-es 8-ik emeleti panel pedig iszonyat drága 40-ért. A rezsije pedig sosem volt 20 ezer, még nyári hónapban sem, nemhogy fűtésszezonban.
Ez is gettó ? Alapterület: 43 m2 Szobák száma: 1,5 Telefonszám: 06 (70) 518-96-03 Ár: 40.000 Ft Debrecen, Egyetem sugárúton, egyetemhez közel, jó közlekedéssel,alacsony rezsis, új nyilászáros ,internet elérhetőséggel ,1,5 szobás bútorozott, gázfűtéses,lakás kiadó nem dohányzó fiatal párnak
Hogy miért? Nem tudom pontosan mennyi az átlagkereset, legyen a példa kedvéért 130 ezer. Ha anyuci és apuci is ennyit visz haza, akkor az 260 ezer. Hiteltörlesztés havi 60, rezsi havi 50 (mert anyucinak kell a 60 kábelcsatorna, apucinak meg a széles szagos net elérés). Aztán apucinak kell az új Zucuki havi további 50-ért. Ha ezt összeadod az 160, és még marad egy 100-as kajára, piára, színházra.
Na de ugye megemelkedett a lakáshitel törlesztés 60-ról 90-re, az autó 50-ről 70-re, és így már mindjárt csak 50-e marad kajára. De közben ugye az ÁFa is felment 25%-ra, vagyis anyuci és apuci a fizetés előtti héten már minden hónapban a küszöböt rágja.
Mert nekik nem volt elég a fedél, kellett 60 csatorna is 2 év hűséggel, 120 Mbites net szintén 2 év hűséggel, no meg az új Zucuki is. Jah és gondolom mindkettő rendkívül kedvező konstrukcióban aláírt 2 évre valamelyik kiváló mobilszolgáltatóhoz is.
Lakni tudnak, amíg az áramot ki nem kapcsolják. Autót már csak az ablakból nézegetik. Mobilszolgáltató egyirányusít, kajálni meg nincs miből.
Jah és ki ne felejtsem. A gyerek meg mindjárt jön.
Ez a 1.5 szobás havi 40 ezerért azért nem mondanám,hogy lepukkadt. De csak erőltesd a havi 100 ezres albérleteidet ... http://www.alberletdebrecen.hu/alberlet-alberletek/show/83985