Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2010.04.28 0 0 326
létezik az a választás, aminek eredményét elismernéd mérvadónak?

ilyen alapon soha egyetlen kormány sem képviselte teljesen a népet, soha egyetlen Miniszterelnök nem volt a nép miniszterelnöke.

ez beteges....
Előzmény: Törölt nick (322)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.28 0 0 325
A másik hozzászólásodat szedd szét, mert a harmadik macskabajusznál már fogalmam sem volt, hogy mivel értesz egyet, vagy mire vonatkozik, amit írsz. Vagy idézd be tőlem, hogy mire reagálsz, vagy fejtsd ki bővebben, mert így kicsit fárasztó most nekem, miután rosszul aludtam az éjjel.

A buktassuk meg őket racionális dolog volt, akár ez volt Viktor eredeti stratégiája (valszeg igen), akár nem. A nem fizetünk is racionális dolog volt, mivel nagyon sokaknak elegük volt abból, hogy a sok kivétel miatt ez a vizitdíj megint egy pluszsarc lett azokon, akik már így is a legtöbbet fizetik.

Azt azért Viktorról feltételezem, hogy sejtette előre, hogy egy nagy népszavazási zakó után a pénztárakat se merik majd megcsinálni, és igaza is lett.
Előzmény: thege68 (319)
ISFC Creative Commons License 2010.04.28 0 0 324
Nem tudom, figyelitek-e? A szoclib topikolók úgy látszik mostantól beírásszám alapján kapják a lóvét. Az utóbbi két napban rengeteg helyesírási hibával, és a szokásosnál zavarosabb érvelésekkel topokolnak. Nagy náluk a hajtás! 
Cs_ Creative Commons License 2010.04.28 0 0 323
Azon nem fogunk összeveszni, hogy a szociális népszavazáson az emberek nem "szakmai" szempontok alapján szavaznak.

Gyurcsány másik nagy bűnének ezt tartom a választási győzelemért mindent, még az országot is mellett, hogy nem mondott le 2006-ban. Bármilyen nagy volumenű változást nehéz végig vinni, de ilyen megrogyott hitellel és támogatottsággal nem volt csoda, hogy nem sikerült. Sokakkal ellentétben én azt gondolom, hogy a nép nem hülye, sok mindent megért, ha nem is azonnal, ha nem is könnyen, de ha olyan politikai erő adja el neki, amiben egy kicsit is megbízik, akiben látja, hogy "tudja, hogy mit csinál" ( a félreértések végett tökmindegy, hogy bal vagy jobb vagy hupikék ez az erő, nem az ideológia a lényeg), akkor tudomásul veszi ennek a szükségességét és elfogadja (az ezzel járó áldozatot is)
Előzmény: thege68 (319)
ISFC Creative Commons License 2010.04.28 0 0 321

Hű, de belejöttél a hazudozásba! Kicsit se bírod elszégyellni magad,

egy ekkora zakó után? Ami világcsúcs! 

thege68 Creative Commons License 2010.04.28 0 0 320

Kabe a "miert viselt kihivo miniszoknyat a muzulmanlakta negyedben, nem csoda hogy megeroszakoltak" gondolatmenet.

Ha már hasonlatok, akkor mért viselt rövid szoknyát a lámpás negyedben éjszaka. Érted a különbséget?

Előzmény: Törölt nick (302)
thege68 Creative Commons License 2010.04.28 0 0 319

Nyílván sok érdeklődő értelmiségi és szakmabeli ez alapján szavazott (bár akkor is értelmetlen nyílvánvalóan jó elemeket kilőni egy előre nem látható nagy cél miatt), de a többség attitűdje

a1) buktassuk már meg őket

a2) nem fizetek.

A tényleges pénztárakról tartandó népszavazás elmaradt.

Előzmény: Cs_ (318)
Cs_ Creative Commons License 2010.04.28 0 0 318
Az EÜ refommal nem ezek voltak a problémák. Volt egy a meglévő helyzethez képest nagyon radikális elképzelés. Amiről lehet vitatkozni, hogy jó vagy sem, tetszik-e vagy sem. De nem ez lett belőle. Már koalíció belharcaiban, mindenféle érdekek mentén ki lett herélve, fel lett hígítva, meg lett nyomorítva. Erről az utóbbiról szavaztunk. Azt szerintem senki nem gondolja, hogy magyar EÜ fasza állapotban lenne, meg a hálapénz az valami fantasztikusan jó dolog lenne.

Olvass ezzel kapcsolatban Molnár Lajost, igen ő volt az az EÜ miniszter, akinek a nevéhez köthető a refom próbálkozás.
Még könyvet is írt erről: http://bookline.hu/product/home.action?type=22&id=86131
Előzmény: thege68 (279)
őszkaján Creative Commons License 2010.04.28 0 0 317
 Robbantgatunk, robbantgatunk? Azt mikor tudjuk meg, hogy ki az a "Gyík" meg a "Debil" és kik küldték őket oda félnapos rendőri rendőri biztosítás melletti vonúlgatás után.
Előzmény: Kiss G. Eszter (306)
thege68 Creative Commons License 2010.04.28 0 0 316

- Ez sokkal inkább érzelmi alapú dolog, semmint jól átgondolt törekvés. A romák is azt gondolják, hogy a segélyezés jó nekik, de aki ezt adja, annak tudnia kell, hogy ez hosszú távon nem működik. De majd meglátjuk.

- Komcsizni az IMF-et elég durva egy mértéktartó jobboldali párttól nem?

- Akkor ebben egyetértünk.

- Itt sincs komoly vita, nem is az eredményéből fakadóan tettem rosszalló megegyzést a népszavazásra, hanem arra a 0 szellemi nívóra amire az egész támaszkododtt. Ez olyan mint a 23 millió románnak örülni, mert ugye hozott a konyhára 2002-es választásokon,  közben meg egy nagy átverés az egész. Itt is annyi igaz, hogy aki kifejezetten lelkesedett érte anno az nem teljesen kóser :).

- Ekkorát ne hibázzon ilyen helyzetben senki. Indián topikja napokkal a rendezvény előtt jelezte, mekkora rizikó is az Astoriánál megtartani a nagygyűlést. Végülis nem is mentek el sokan rá, mert egyáltalán nem volt forradalmi hangulat (még a korábbi Kossuth téri rendezvényre se ment el az a 2 millió :) ember, akik 2002-ben ott féltették a demokráciát). Furcsa egy kézmozdulattal elintézni azt, hogy Orbánt valósággal kimenekítik a tömeget meg valósággal magára hagyják egy ilyen puskaporos helyzetben. Az hogy megverette, a tényekből levont vélemény.

HAL9000 Creative Commons License 2010.04.28 0 0 313
A személyi kultusz velejárója a vezető kikényszeritett imádata.

Ha a nép magától tapsol, az nem személyi kultusz.

Amig hittek pl. Gyurcsánynak, őt is elkapták egy egy táncra...
Előzmény: Kiss G. Eszter (311)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.28 0 0 312
Nem lehetetlen. A lényege az adócsökkentés, de attól az államháztartási kiadások csökkentése miatt bizonyos csoportok szívni fognak. Ezért van a ködösítés, szerintem és nem csak szerintem meg akarják várni az önkormi váélaztásokat, főleg Bp miatt. Eredetileg is tudták, de valszeg Megyóból még jobban meganulták hogy az elején osztogatni öngyilkosság, a végén kell. De számtanoilag sem jön ki bizoyos csoportok, főleg a nyugdíjaaok gényeinek levétele nélkül.
Előzmény: Kiss G. Eszter (311)
Kiss G. Eszter Creative Commons License 2010.04.28 0 0 311
10 év alatt ígérték.

Pontosan arrol irtam, hogy ez

1, zsenialis Fideszes otlet! 9 evig nem kerheto szamon.

2, Az emberek igy 9 evig hinni fognak benne - hiszen ki ne akarna? - akkor is ha addig ennek 10% se jon ossze, de talan az utolso evben

A személyi kultusz az értelmezhetetlen.

Dehogy is az! Itt nem Rakosira kell gondolni! Senki semallitja, hogy az a rendszer lesz.
De hogy szemelyenek kultusza van az tagadhatatlan:

Letezese a jel, szaevente szuleto nemzeti nagysag es hasonlok ugyan mik ha nem azok???
Előzmény: Törölt nick (308)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.28 0 0 309

ekkora szoci verésért kézcsók jár. :-D
15,28% !!
Előzmény: Kiss G. Eszter (307)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.28 0 0 308

1. 10 év alatt ígérték.

2. Baloldali, értsd: bolsevik. Az állami pénzözön ellenére anyagilag is padlót fogott.

3. A személyi kultusz az értelmezhetetlen. Itt 2002 óta folyt egy kommunista kísérlet, 100 nap alatt romba döntötték a gazdaságot, 2003 óta gazdasági diktatúra és 2006 óta záródott az olló a politikai diktatúra felé, rendőrterror, titkosszolgálatok, mint politikai spiclik, az államadósság 2.5x-ösre duzzasztása valszeg annak a reményében hogy az ávó megteszi a maga dolgát. Ha elkerüléte voléna a figyelmedet, végük.

Előzmény: Kiss G. Eszter (304)
Kiss G. Eszter Creative Commons License 2010.04.28 0 0 307
Hat ha Orba talpat kell nyalni, meg kezetcsokolni akkor jo is ;-))
Előzmény: Törölt nick (305)
Kiss G. Eszter Creative Commons License 2010.04.28 0 0 306
Okt.23-án a Fidesz és az aktivistáik mindent megtettek azért, hogy egy előre látható balhé áldozatai legyenek.

Nem.

Pedig de! Indian vagy ki nyitott errol jo elore topikot, hogy a Fidesz direkt oda szervezte. Raadasul egymas utan kertek oket, hogy NE legyen , de csakazert is. Vajon miert?

Nyitotta: Indián, 2006.10.17 22:16
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9152280

Érdekes a Fidesz ünnepi helyszínének megválasztása az Astoriánál. A számtalan szóbajöhető helyszín közül egészen véletlenül pont azt az egyet választották ki, amelyik akadályozza a külföldi delegációk közlekedését, szinte karnyújtásnyira vannak olyan ojjektumok, amiket érdemes megtámadni, ráadásul lényegében ellehetetleníti a rendvédelmi erők felvonulását... Micsoda véletlen? Csak nem a csőcseléknek akarnak szabad mozgást biztosítani szükség esetére?
Előzmény: Törölt nick (289)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.28 0 0 305

Sajna te kimaradsz az Országimázsközpontból. :-D
Előzmény: Kiss G. Eszter (304)
Kiss G. Eszter Creative Commons License 2010.04.28 0 0 304
Nem igaz a topik cimed.

Itt akkora a szemelyikultusz Orban irant, hogy barmit megtehet.
Lasd a fidesz igeretek amiket sorban tagadnak most meg es senkit nem erdekel.

Lesz majd megint Orszagimazskozpont es mindenki remenykedik 9 ev utan is hogy na jo eddig nem volt semmi de jovore biztos meglesz az 1 millio uj munkahely.

A baloldali media (ami olyan mint TGM mondotta es mostantol lesz csak az igazan) kicsinalasa utan pedig valoban 20 evig lesz hatalmon.

Előzmény: Állományjavító (-)
holgy38 Creative Commons License 2010.04.27 0 0 303
nyugodj meg! Viktor nem tesz ilyet :-) Cáratyuska ilyet nem csinál :-)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.27 0 0 302

Én azért megnézném majd azt az érvelést, hogy ti akartátok HT-k.

Felreertesz. Az az en ervem, hogy mivel ok a veszelyeztetettek, nyilvan jobban tudjak, hogy mi az, ami veszelyes (rajuk), es mi az, ami nem veszelyes (rajuk). Tehat ha ok akarjak, akkor a nacionalistaktol rettegni nincs sok ertelme, mert hiszen akiknek a boret vasarra visszuk a dologgal, ok maguk ugy latjak, hogy nincs kockazat (vagy legalabbis az elonyok nagyobbak, mint a kockazatokkal sulyozott hatranyok).

Az IMF hitelt fideszes kritikája épp beleillik abba a turulos áramlatba, akiket itt ÁJ szapul.

Hat...

Egyébként igazad van, komolyabb ellenállást nem fejtett ki, respekt.

...ezt vesd ossze a gorog ellenzek/szakszervezetek/stb. hozzaallasaval. Csak hogy nemzetkozi kontextusba helyezzuk, hogy viselkedhetett volna a Fidesz, ha nem felelos.

Az meg, hogy Magyarorszagon eloszor Csurka, es masodszor TGM ekezte az IMF-et, meg nem jelenti, hogy IMF ekezese csurkizmus vagy szelso-oko-altero-marxista-antiglob nezet lenne. Talan AJ-nak is ki kene emelnie a fejet a magyar posvanybol, es akkor latna, hogy a Fidesz egy alapvetoen felelos, demagogiara nem hajlamos (nem jobban, mint barmelyik konzervativ vagy nemkonzervativ part a vilag barmely tajan) part.

A portfolión, ami nem vádolható éppen politikai seggnyalással, volt egy cikk, amiben a szerző által megszólaltatott szakemberek véleménye összességében annyi volt erről a nagyszerű népszavról, hogy atombombát dobtak az öngondoskodás eszméjére. Vagyis persze ex post azt lehet mondani, hogy végülis volt értelme, de ax ante, ami az ellenzék nagyszerű szellemi teljesítményét dicsérné, tehát amire én az eredeti post-omban szerettem volna utalni, ez nem volt más, mint a választók tudatos félrevezetése és egy demokratikus eszköz lejáratása.

Paul Krugman irta azt az iraki haboru kapcsan, hogy 2003 elejen Amerikaban aki felvetette, hogy Irakban nincsenek is atomfegyverek, de meg vegyifegyverek se, az valamiert nem minosult "respectable" szemelynek. Aztan amikor utolag kiderult, hogy tenyleg nincsenek, akkor a respectable megfigyelok is azt mondtak, hogy hat igen, nincsenek is WMD-k Irakban. De tovabbra se tekintettek "respectable"-nek azokat, akiknek rogton az elejen igazuk volt.

Most ugyanezt csinalod te is. Akinek eredetileg is igaza volt, azt fikazod, arra hivatkozva, hogy masok, akiket te kedvelsz, ugyanabba az iranyba tevedtek, mint te, annak idejen.

A politikaban eredmeny-etika van (Orban akkori szandekait amugy se ismerhetjuk igazan), es csak sejthetjuk, mennyire totalisan pusztitotta volna el az ongondoskodas eszmejet (amirol Orban hetfo delelott beszelt is amugy), ha a gagyiszar "reform" megvalosul. Meg most mar, Orban hetfoi beszede utan, ugy tunik, hogy mikent Hirosima is felviragzott, az ongondoskodas eszmeje is tulelte ezt az atombombat, nem? Csak persze utolag nehez beismerni, hogy bocsi, annak idejen rosszul lattam, en is, meg mindazok is, akiket annak idejen es azota is nagyra tartok.

Egyebkent anno nekem se tetszett az egesz nepszavazosdi, de utolag belatom, hogy osszessegeben vastagon pozitiv volt a hatasa.

a1) Miért az Asstoria?

Mert csak. Ott unnepelnek, ahol akarnak, nehogy mar a gyurcsanyista rendorseg inkompetenciajahoz igazitsak. Kabe a "miert viselt kihivo miniszoknyat a muzulmanlakta negyedben, nem csoda hogy megeroszakoltak" gondolatmenet.

a2) Már hallatszik a tömegoszlatás. Orbán is hallja. Miért nem kéri ő a zembereket, hogy merre ne menjenek? Egyáltalán, mért nem kérik sokkal bátrabban:)

Lehet, hogy Orban hibazott, de hogy szandekosan verette volna meg a sajat hiveit (amibol raadasul akkor meg ugy is latszhatott, rosszul is fog kijonni), az nekem sok. Legalabbis, persze, bizonyitek nelkul, amibol bizonyara prezentalni is fogsz mindjart egy csomot.

Előzmény: thege68 (295)
holgy38 Creative Commons License 2010.04.27 0 0 301

majd rájössz, hogy a nyereség fog fájni!!!! :-) sok az éhes fóka :-))))) jön az adórendőrség, a tanfelügyelet. lesz itt rend!!!! :-)

Előzmény: Piri (300)
Piri Creative Commons License 2010.04.27 0 0 300
ennyire fáj a vereség??
Előzmény: Állományjavító (-)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.27 0 0 299

Van A ami nem működik

De hat mukodik. Annak ellenere, hogy kurva keves penz megy ra. Es nemzetkozi osszehasonlitasban sem latszik, hogy ez a tipusu rendszer ne mukodne. Amikor mukodik.

amire vannak racionális érvek

De hat nincsenek. A maganbiztositos rendszerek nem jobbak nemzetkozi osszehasonlitasban, mint ez egyfizetos allami rendszerek.

Előzmény: thege68 (297)
holgy38 Creative Commons License 2010.04.27 0 0 298
hullanak ki a csontvázak az új kormány terveiről :-))))) elreptetjük a köztársasági elnököt, söralátétre írjuk az adóbevallást és lehet, hogy még a szerető is a családhoz fog tartozni adózás szempontjából :-)
thege68 Creative Commons License 2010.04.27 0 0 297
A reform már csak ilyen. Van A ami nem működik és ahányszor már nekiálltunk foltozgatni továbbra sem működött, ezért bevezetjük B-t, amire vannak racionális érvek/ellenérvek és megpróbáljuk a sikerességének a peremfeltételeit kialkítani. Mivel a magyar politikus gárda középszerű ilyen sose lesz, de ezt én nem ideologizálnám meg avval, hogy fontolva haladok, mert az önmagában érték.
Előzmény: Törölt nick (291)
thege68 Creative Commons License 2010.04.27 0 0 296
Én már most jelzem, hogy több dolognak fogok örülni ebben a rezsimben, mint te :).
Előzmény: Törölt nick (294)
thege68 Creative Commons License 2010.04.27 0 0 295

Én azért megnézném majd azt az érvelést, hogy ti akartátok HT-k.

Az IMF hitelt fideszes kritikája épp beleillik abba a turulos áramlatba, akiket itt ÁJ szapul. Egyébként igazad van, komolyabb ellenállást nem fejtett ki, respekt.

A portfolión, ami nem vádolható éppen politikai seggnyalással, volt egy cikk, amiben a szerző által megszólaltatott szakemberek véleménye összességében annyi volt erről a nagyszerű népszavról, hogy atombombát dobtak az öngondoskodás eszméjére. Vagyis persze ex post azt lehet mondani, hogy végülis volt értelme, de ax ante, ami az ellenzék nagyszerű szellemi teljesítményét dicsérné, tehát amire én az eredeti post-omban szerettem volna utalni, ez nem volt más, mint a választók tudatos félrevezetése és egy demokratikus eszköz lejáratása.

Két kérdés:

a1) Miért az Asstoria?

a2) Már hallatszik a tömegoszlatás. Orbán is hallja. Miért nem kéri ő a zembereket, hogy merre ne menjenek? Egyáltalán, mért nem kérik sokkal bátrabban:)

Előzmény: Törölt nick (289)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.27 0 0 293

Videoton-Real Madrid meccs...

Ugy ertem, 2010-ben, es nem 1984-ben.

Előzmény: Törölt nick (291)
thege68 Creative Commons License 2010.04.27 0 0 292
Nem kell a szöveget analizálni, önmaga megalkotja saját definícióját az elhülyült jebberségnek. Röviden annyit állít, hogy mehettek a levesbe és ez így van rendjén.
Előzmény: Törölt nick (290)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!