Egy szó, mint száz, én úgy látom, hogy Tőkés feleségének komoly pszichés, idegrendszeri problémái lehetnek. Csak erről nem akar beszélni. S talán kezelni se tudja. Valószínűleg nem szép, hogy ez elől elmenekül(t). De ki tudja, mi mehet otthon? A kérdés már csak az, hogy mi juttatta ide ezt a nőt? És ebben, függetlenül az ő esetleges ideggyengeségétől, a 3 gyerektől, az erdélyi állapotok borzalmaitól, Tőkés szerepe, felelőssége tagadhatatlan.
Azt hiszem, nem sokat javítottam ezzel Tőkés helyzetén a szemünkben, de talán árnyaltam.
Ne hogy már a szánalmas farizeus szemforgató jobberektők tanuljanak erkölcsöt az emberek. Még az egyházi emberek is nyakig a mocsokban. Marha nagy gáz lenne.
Első blikkre én is úgy vettem, hogy Tőkés nagyon gáz, talán geci is. Ezt be is írtam ide. De kicsit jobban megnéztem ezeket a leveleket, (a másikat is!), és feltűnt, hogy ezekben van egy téma ismétlődése (a nem vállalás), ami láthatóan nagyon fáj a feleségnek. Első körben erről is azt hittem, hogy gáz. De jobban belegondolva ez egy egyáltalán nem fontos ügy, ez mániának tűnik a szememben, egy tünetnek.
Azt hiszem, itt komolyabb a helyzet. És talán Tőkés is ezért nem beszél az ügyről. Sőt talán ezért is nevezte hamisítványnak a tavaly decemberi levelet. És ezért tett benne egy homályos célzást arra, hogy miért nem hagyják békén a feleségét.
Egy szó, mint száz, én úgy látom, hogy Tőkés feleségének komoly pszichés, idegrendszeri problémái lehetnek. Csak erről nem akar beszélni. S talán kezelni se tudja. Valószínűleg nem szép, hogy ez elől elmenekül(t). De ki tudja, mi mehet otthon? A kérdés már csak az, hogy mi juttatta ide ezt a nőt? És ebben, függetlenül az ő esetleges ideggyengeségétől, a 3 gyerektől, az erdélyi állapotok borzalmaitól, Tőkés szerepe, felelőssége tagadhatatlan.
Azt hiszem, nem sokat javítottam ezzel Tőkés helyzetén a szemünkben, de talán árnyaltam.
Na elmentem, kinn virágoznak a nárciszok, kezdi életét a lila akác, én meg ülök itt és más emberek hálószobatitkain vitatkozom. Na persze, akit ezért fizetnek...:)))
Ezt az egészet nem hiszem. Már régen beszéltek volna róla. Érdekes, hogy csak most került szóba a szekuslista terítékre kerülése idején. Egyébként is tartom magam annyira jó emberismerőnek, hogy ne higgyem el , amit mondasz.
de hogyan lehet a Temesvári Hőst, a Magyarok Szent Erdélyi Képviselőjét, az Odaadó Keresztény Családapát kirúgni holmi kis félrelépés miatt kirúgni, anélkül, hogy ne ő lenne a Büdös K....?
(lehetetlent ne kívánj, nem bírlak püspöknek elképzelni :-) - még Ennyire Toleráncs feleségnek sem....)
Szerintem nem kellene erről annyit papolni. Hogy én mikor kivel és hányszor nem tartozom elszámolással senkinek. De nem is indulok a legközelebbi szenté avatási versenyen. Kedvenc püspökünknek ez legyen a legnagyobb hibája. Bocsi, ha valakit vallásában megsértettem. Szerintem ez a legkisebb bűne.
Ez nagyjából így is van, de csak nagyjából. A megyei főállatorvoson se kéri számon senki, hogy hányszor tepri le a tehenészlányokat, amíg a marhákat ellátja.
Hát az bizony nem. Ebben teljes mértékben igazat adok Neked. Nem prédikálok és nem szólítalak fel olyan erkölcsi szabályok betartására amit én is naponta többször áthágok.
Mint tudjuk az egyházi vezetőről sem derült még ki semmi. Más hasonló esetben már itt teremne (lehet, hogy már terem is itt) az index jogásza, aki elmagyarázná, hogy mi is az az ártatlanság vélelme. Érdekes módon az illető hallgat, vagy éppen tul sokatis beszél, csak éppen félre:DDD
felőlem te azt hiszel Tőkésről, amit akarsz, de amikor arról szól a történet, hogy a püspök úr évekig üldöz szerelmével egy zsenge kamaszlányt, és emiatt pirulásra készteti azokat a közösségeket, akikhez tartozik, hogy felülemelkedjenek a Szent Ember botrányos viselkedésén, felesleges a gyertyát tartani.
nem tudom, 1 vagy 2-e a személyi számod, de kívánok neked ilyen házastársat, és ilyen erkölcsi, anyagi kiszolgáltatottságot.
egyszer minden pohár betelik, egy szerencsétlen feleségé is.
Lehet, hogy öt percig nem tudnánk vele egy fedél alatt tartózkodni .
Nem tudom, mi kering!
Ha a pispek olyan rohadt alak, amilyennek most itt megismerjük, már régen ki kellett volna rúgni, és kész.
Ha én pispek lennék, azt hirdetném a szószéken, ha valami elromlott, végleg elromlott, azt ki kell dobni, ki kell cserélni. Helyette létre kell hozni valami jót, jobbat. Senki nem köteles egy rosszban végig élni az életét, még akkor sem, ha pispek, vagy pispekné!
Amúgy megy képzelj el engem pispeknek...:O))))))))
BENTA te hány gyertyát égettél el a püspök ágyánál? Csak ugy kérdezem, mert mint evidenciát említed a házasságtörést, holott ennek a bizonyítása képzett alvilági alakoknak sem megy könnyen. Drága rénes forintokat fizetnek egy retusált fotoért is. Vagy talán te is...?
virág, Erdélyben hosszú évek óta keringenek a történetek
tal a püspök nem is igen titkolt félrelépéseiről. szerencsétlen felesége hosszú évek óta szenvedi kényszerűségből ezeket.
nem tudom, meddig kell megbocsájtani (Jézus szerint 77x) egy megalázott feleségnek az ilyesmit, akit ráadásul elszámoltatnak az utolsó fillérig (mert a sok gyerek nevelése miatt saját keresete nincs, hát a férje pénzéből kell éljen....
lehet, hogy a férji kicsapongás egyesek számára elfogadható, de egy püspök ne képviseljen kétféle értékrendet. egyet a szószéken, egyet a magánéletben.
azilyenek miatt lesznek az egyházak teljesen hitelüket vesztettek.