Szeretném megtalálni azokat a hozzám hasonló lényeket,akiket érdekel a fára égetéssel mintázott képek,tárgyak készítése,és segítséget tudnánk nyújtani egymásnak
Így a jó az, hidd el... Mindig - anyagi megfontolásból, spórolásból - olcsón vásárolni legtöbbször nem célrevezető... Sokat szenvedtem én már azért, mert valamihez nem volt meg a legtökéletesebben megfelelő eszköz... Viszont szarból várat építeni meg igazi kihívás :-))))
Velem meg az a baj, hogy mindig nagy dolgokat tervezek. En ugy gondolkozok, hogy ne az eszkoz legyen a korlat, hanem az en pillanatnyi tudasom. Ha belefer a koltsegvetesbe, akkor en barmibol kepes vagyok az aktualis igenyeimet tudasban boven tulszarnyalo eszkoz beszerzesere. Most eppen belefert :-)
Amit én vettem az egy teljesen eccccerű izé... Nincs trafó, nincs hőfokszabályozó... Persze, én is tudom hogy vannak különbségek, na de ekkora?? Na jó, azt is be kell valljam, hogy nekem csak úgy égetgetni-próbálkozni jó az a kis izé... Nagy dolgokat nem terveztem vele!
Basszus, hogy mennyit kerestem ezt a videot! Korabban mar lattam es en is szerettem volna belinkelni. Merthat igen, itt az arnyek/tonus letrehozasa nagyon latvanyos.
Hogy mennyivel tudhat tobbet az akkor derul ki, ha megmondod mit vettel 2300 -ert :) Igy latatlanban a szabalyozhato hofokra tippelnek. Aztan gondolom az se mindegy , milyen minoseguek az egetofejek. Azt olvastam hogy "elvileg" egy sima forrasztopaka is megtenne. De: annak a trafoja nem tartos terhelesre/hasznalatra van tervezve.
Egyelore laikuskent tekintettem a szabalyozhato hofokot fontos dolognak. Gondolom nem mindegy: milyen faba, milyen heggyel es milyen hofokon egetunk. Csak tippelek arra, hogy egy allando pl. 700 fokos egetovel nehezebb finomabb vonalakat, tonusokat varazsolni, mint egy olyannal, aminel a hegy homersekletet csokkenteni tudjuk mondjuk 250 fokra.
Lathatod hogy sok mindent meg csak "gondolok" es nem "tudok". Max. majd rajovok hogy egy 2300 Ft-os egetovel is ugyanazt tudom elerni, mint egy 25eFt-ossal; nos ekkor majd szepen eladom a cuccost :)
Húúú, mennyit szórakoztunk mi ezzel gyerekkoromban!!! Most így utólag visszagondolva anyámék biztos minden alkalommal rettegtek, amikor nagyítót láttak a kezünkben, hogy most éppen mit gyújtunk fel vele! De mi ügyesek voltunk ám!
25 EZERÉRT RENDELTÉL GÉPET???????? Én 2300.-ért vettem..... Nem tudom mennyivel tudhat többet a tiéd, hogy több mint tízszerese az ára.... Persz, persze, biztosan jobb... Nade ennyivel???
Milyen vicces hogy egy az egyben leforditottak a nemet termeknevet :) Dehat ahogy a Dremel-re, ugy erre is meg csak varok, varok ... :(
Hasonloan hozzatok en is azon gondolkodom, hogy az arnyekolas, kulonbozo tonusok letrehozasat hogyan lehetne a legszeben, legkonnyebben megcsinalni. (Tudom, van onbizalmam ... Meg meg se jott a cuccos, es rogton az arnyekolas izgat :)
Igy latatlanban azt gondolom, hogy ezzel a technikaval lehet majd valamit kezdeni:
Úgy hogy felcsavarod a megfelelő fejet, megygújtod a gázt és átforrósítja a fejet. A szára a tartály amit u.úgy mint egy öngyújtót feltöltök. Persze ez is jól meg tudja égetni a kezét az embernek.
Helló! Valamikor megboldogult gyerekkoromban nagyapám pákájával szétégettem mindent ami t lehetett! :-) Ha meg tudsz bele hegyeket csinálni, szerintem nem kell külön célszerszámra költeni! Én köztudottan türelmetlen alkotó vagyok, ezért pl. már tudom is, hogy ez a technika azért nem lesz a kedvencem, mert várni kell a kihülésre két fej vagy hegy vagy mi csere közben... Nekem a várni szó itt nem tetszik!! .-)))
nekem a pisztoly van, de abba olyan fejet hajlítok, amilyet akarok... felkeltetted az érdeklődésemet, mert bár rajzolni nem tudok, egy felirat/idézet/ régóta motoszkál bennem, jó lenne viszontlátni a szobámban :)
Megyik fajta forrasztópákára gondolsz,a pisztolyszerű pákára vagy a hegyesfejű ceruzaszerűre? Ami nekem van,az utóbbira hasonlít,de cserélhető fejek vannak hozzá. Vagy harminc éve még a pisztolyszerű pákával láttam csinálni ilyent,meg felizzított szöggel.