Ilyenkor Isten a tenyerén hordozza az embert. Átöleli szertetével és jelenlétével. Nem kéri a hitének a megmérettetését. Hiszen tudja, hogy hite növekedéséhez és erősítéséhez idő kell.
Ilyenkor olyan az ember mint egy kis palánta mit éppen kiültettek. Locsolgatni, gondozni kell.
Sokan úgy gondolják, hogy a megtéréstől iszonyú harc következik az ember életében.
Isten kivárja, és felkészít előbb a harcra. Nem küld csatába míg fel nem készített rá. Míg nem talál alkalmasnak arra, hogy meg is nyerd a csatát.
Úgyhogy nyugi! Nem minden az ördögtől van. Inkább Isten tanítása, felkészítése az amin most átmész.
Amikor megtér valaki, akkor rendszeresen támadja a gonosz, egy darabig. Nem akarja tudomásul venni, h. az illetô elveszett számára. Velem is ez történt.
Ja, és ezt a megtérést, nem azért írtam mert könnyebb az életem. Pont ellenkezőleg, megy a szekér, de keményen próbára vagyok téve. Néhány barátommal beszélve, azt mondták, hogy ők már belerogytak volna a terhelésbe.
Most anélkül, hogy pro, vagy kontra állást foglalnék, de egyszer érdemes lenne a fáradságot venni arra, hogy utána járjunk, milyen lelki háttere van az ilyen nyelvezet használatának.
Szerintem van benne egyfajta kedveskedésre való törekvés, melyet így fejeznek ki: tali, tesó, gyüli, keri, kato, hitgyülis stb., de akkor amikor „egymás között” beszélgetnek. Valamint ezekkel a kifejezésekkel gyorsítják a kommunikációt, ami nem feltétlenül jár együtt az információ valódi átadásával.
Mivel ez a fajta közös „nyelv” használatával az összetartozásukat fejezik ki elsősorban, szerintem.
Most az más kérdés, hogy a fülnek ez mennyire kellemes, vagy kellemetlen, de szerintem amikor egy-egy közösségen belül létrejön egy ilyen elkülönülés, az legalább annyira szól a „kívülállónak”, hogy vagy átveszed a kifejezésekkel együtt a gondolkodás módunkat, vagy ha nem akkor kívül tágasabb, vagyis a nyelvezet nem átvétele, a kirekesztést is jelenti egyúttal.
Rozálka, ezt a békességet tanítanod kellene:) Ha én utánad tudnám csinálni, az nekem nagyon jó lenne:DDD, pedig próbálkozom:) De tanítod azzal, ahogy megnyilvánulsz itt a fórumon.
A kicsinyítő képzők nem rövidítés, hanem egyfajta szleng kialakítása, oylan mint a tolvajnyelv, vagy az alvilági nyelv. Ilyet csak a karizmatikusoknál láttam eddig, nagyon jellegzetes: tesó, gyüli, miegymás... Nagyon visszataszítónak tartom. Szerintem a hit dolgai egy kicsit komolyabbak annál, hogy efféle szlenget gyártsunk belőle és miért is kellene idomulni, követni a világot ebben? (mint mondod a facebook, MSM, stb. elterjedt dolog, no és?)
Igazad van. Nekem is sértette valamikor. :) De ez az internetes szóhasználat. MSN-en, facebookon így beszélnek, hogy ne kelljen olyan sokat írni. Rövidítenek. Sokszor csak egy betű jelzi a szót.
Az egyik ismerősömnek, alig lehet kibogarászni az írását, hogy mit is akar mondani? :)
Ezektől a kicsinyítő képzőktől a falra lehet mászni ("privi", "gyüli", "közi" stb.)..., olyan mint amikor a krétát, vagy a körmöt húzzák a palatáblán. A ti fületeket nem sérti az ilyen, csak az enyémet?
Harmonikás!!! Tudod milyen örömet szereztél nekem??? :))) DICSŐSÉG AZ ÚRNAK!!!!
Írjál már egy kicsit bővebben priviben, hogy hol találtad meg a helyed? Jársz most valami kis közibe? Vagy voltál valahol? Mi történt veled Harmonikás??? :)))) Nagyon örülök: :))
Na emberek, úgy érzem, hogy döntöttem. Katolikus leszek, és itt meg is kérem katolikusunkat, hogy a többieket ne húzza ezzel. Kicsit beleszagolok a katolikusok szektásabbik részébe is, méghozzá a karizmatikusokhoz is. Bár őszintén szólva tőlem távol áll a nyelveken való szólás, de nem is közöttük szeretném tovább vinni a hitemet, hanem a templomban, szépen meghúzva magamat. Amúgy jól vagyok, a gazdasági vállság ellenére is mennek a dolgok. Sőt, elmondhatom, mintha Isten hordozna a tenyerén. Úgyérzem, hogy általa vezetve vagyok. Ezt a dolgok egymásba fonódásán értem. Várom már május elselyét, akkor lesz egy karizmatikustalálkozó. Emma kutyámmal lemegyünk, azt mondják, hogy az egész a szabadban lesz. Mondják azt is, hogy lesz kiscsopis találkozó, ahol nekem mint keresőnek sok választ adhatnak. :-)