Ez egy nagy blődség, mert ezek LELJÁRT!!!! vízórák, konkrétan az én lakásomban 1997-es és 2003-as órák vannak!!!
Beszéltem az Vízművekkel, be sem adom átírásra, mert nem fogják átírni, Hexa sem fog kijönni hitelesíteni, mert ezek lejárt szavatosságú vízórák,amiket fel sem lehetne szerelni.
A számlázási törvény 1991. évi 45 sz. mérésügyi rendelete is kimondja, hogy 6 évnél régebbi órákra nem lehet számlázni, nem hiteles órák!
Én konkrétan a mérőórák cserejét kérem az építtetőtől, mert nekem egy többszörösen lejárt leselejtezett, ki tudja honnan előkerült órákat ne szereljenek fel az ÚJ! építésű lakásomba!
Ez felháborító, mert én nem egy nyóckeres lepusztult 100 éves koszlott lakást vettem meg!
Én személy szerit Szalai úrral nem tárgyalok, mert nem állunk jogviszonyban, a társasház meg sem alakult tudtommal.
By the way, felmerült téma, hogy miért kerül ennyibe a közös költség.
soft infoból megtudtam, vélelmezhetően a költségek nem 362 lakásra vannak leosztva (ahány lakás van az épületben), hanem azoknak, akik beköltöztek.
Kmmm.... ez koránt sem jogos, mert minden lakásnak van tulajdonos ha más nem a GB, aki közvetlenül kiadogatja a lakásokat... azok nem fizetnek közös költséget????? én egy fillért sem fogok ennek a cégnek fizetni, hiába ők vannak kijelölve a társasház kezelésére, ami egyébként meg sem alakult!!
Szerintem nagyon drágák, új társasházkezelő céget kell keresni, akiket a lakók kérnek fel és nem az építtető ültet a nyakunkba.
Kedves Szomszédok,
Mint az ma a közös képviselő leveleéből kiderült, sajnos egyelőre nem is érdemes a hitelesítésre megpróbálni időpontot egyeztetni,mert a beküldött papírokat a Vízművek nem dolgozza fel. Csatolom Szalai úr levelét,mely érint mindenkit aki márciusban leadta papírját a gondnokságon,de még nem tudta nevére írattatni az órát. Eszerint egyes lakásokban lejárt hitelességű órák lettek felszerrelve.
Amit vállaltunk teljesítettük. Önt semmilyen kár nem éri azért, mert a vízórája nincs hitelesítve. A fogyasztást visszamenőleg fogják kiterhelni. A gondnoki szolgálat munkatársát felküldtem Önhöz és megmutatták a papírt, amely igazolja, hogy a szerződést átvették. Azért semmilyen felelősséget nem vállalunk, hogy a generál kivitelező lejárt hitelességű vízmérő órákat szerelt fel egyes lakásokban és a szerződéseket figyelmen kívül hagyják. Hogy konkrétan az Önök lakásában mi a probléma? Vízművek: az átvett szerződést nem találjuk vagy a lejárt hitelességű órák miatt elutasítottuk! Pénteken ismét bemegyünk és ha nem történi intézkedés, az általunk vállalt önkéntes segítéség helyett, megkérjük a Mezzo Kft. t, hogy intézkedjenek az ügyben vagy a tulajdonos egyénileg, új adatlapot kitöltve intézkedjen. Írom ezt a teljeség kedvéért, annak ellenére, hogy korábban elmondta, nem érdeklik a kifogások.
Maradok tisztelettel: Szalai Gyula
A Magyarorszag.hu -n talalhato ingatlan kereso alapjan megkezdtek a tarsashaz albetetesiteset, idaig csak a Belterulet: 25880/13 letezett, most mar fent van az elso 8 albetet. 25880/13/A/1 -8
A hiedelem a valóság volt ,de nagyon örvendetes ,hogy azóta mégis sikerült megkötni a biztosítást és előkerült a kötvényszám is. Legyen szíves ilyen hatékonyan elintézni azt is,hogy végre a másfél hónapja leadott mellékvízmérő papírok bekerüljenek a Hexaeder Kft-hez és lehessen időpontot egyeztetni velük a hitelesítésre. Hozzájuk a múlt hét csütörtökig nem érkeztek meg a papírok.
Várom mielőbbi visszajelzését és gyors intézkedését ezügyben is. Köszönettel.
Nem tudom valakinek sikerült-e már a mellékvízmérő órát hitelesíttetni,de a mi papírunk - mely egy hónapja le lett adva - még mindig nem érkezett meg a hitelesítő kft-hez.
Másik nagy probléma,mely mindenkit érint,hogy a háznak nincs épületbiztosítása. Kértem a közös képviselőt,hogy tájékoztasson róla,de megírta,hogy még csak vár a kötvényszámra. Nem tudom mi tart 2009 decembere óta ilyen sokáig de jelenleg itt állunk épületbiztosítás nélkül. Egy közös képviseletnek abban a pillanatban kötelessége megkötni,hogy átveszi a házat a beruházótól,mely több mint egy féléve megtörtént. Ráadásul a közösköltség tartalmazza a -nem létező- biztosítás díját is.
Nem vesztem el csak fizikailag nem vagyok a Duna terasz lakóparkban! De aki szeretne az el tud érni. Bármi gond probléma van kérném jelezzék. A gondnok most aki fizikailag itt van az Kovács Csaba. A telefonszáma +36705775394. Vagy őt vagy engem lehet keresni. A vízműves papíroknak utána nézek, hogy hol járnak, mert én már továbbítottam akinek kellett. A telefonszámom nem változott +36308578418
Vízóra bejelentés/átírásról van valakinek valami infója? Mi kb 1 hónapja, vagy már régebben is, leadtuk a papírunkat a Kékesi Viktornak, de azóta se történt semmi!
A közös költség elszámolása abszolút korrekt volt, így befizettük.
A fűtés elszámolásunkon viszont a számok sem stimmeltek. Ezt jeleztük anno Szalai Gyulának, aki azt mondta, hogy az újraszámolásig ne fizessük be. Azóta sajnos fűtéssel kapcsolatban nem kaptunk semmilyen elszámolást...
Egy gyűlést szerintem is kellene tartani, ami jó idő esetén akár az udvaron is lehetne!
Üdvözletem mindenkinek!
Szeretnék érdeklődni én is, hogy itt miként épül fel a közös költség? Hasonló lakóparkban lakunk, de lehet, hogy költözünk.
A redőnyök kapcsán, csak annyit, hogy tavaly korszerűbb redőnyöket szereltettünk fel, és már az ezelőtti lakásunkat is a Grédics cég szerelte fel redőnyökkel, már nagyon régóta náluk rendelünk és nagy szakértelemmel, hatalmas választékkal, minőségben, mindenféle színben, segítőkészek voltak. Sok ajánlatot kaptam én is, de a minőség és az 5 év garancia miatt a Grédics céget javaslom. A számuk 236-0693, de a weboldalukon a gredicsredony.hu több bemutatótermük is megtalálható. Remélem segíthettem ez ügyben valakinek.
A közös költség kapcsán kérem, hogy ha lehet, valaki tájékoztasson! Előre is köszönöm.
Meg annak is, hogy végre lehet tudni, mennyi lesz a közös ktg. (még akkor is, ha az több, mint a Madarászban, meg minden általam ismert újépítésűben) :))
Áruljátok el viszont, hogy honnan lehet tudni? A házban csak annyi van kiragasztva, hogy fizessünk. A "mennyit" kérdésre ki kell találni a választ?
Kaptatok róla valami értesítést is (mondjuk a postaláda is halott ügy) vagy "csak" kérdeztétek?
Én se gondolom, hogy " nekem tényleg nem lesz se jobb se rosszabb ha máshol többet,ill kevesebbet fizetnek;)" Ezt a megjegyzést Bob és Bobek előzményére írtam! Én csak arra lettem volna kíváncsi, hogy ki mit gondol a 282Ft/m2-es közös költség árról?! Szerintem elég sok; de lehet ezt csak én látom így!
Egyébként; első közgyűlés a tudtom szerint még nem volt, de ha valaki tud valami mást légyszi írja meg!
"Hát a mi közös költségünk kicsit magasabb lett, mint a Madarász Házakban!
Kinek mi a véleménye róla?!"
Lehet ,hogy én nem értem csak ,de engem kicsit se érdekel,hogy a madarász házba vagy ,más társasházba milyen költségek vannak,bocsánat de ez a véleményem.
Nem sértésnek szántam,de nekem tényleg nem lesz se jobb se rosszabb ha máshol többet,ill kevesebbet fizetnek;)
Kékesi Viktor vagyok a Duna terasz gondnoka. Remélem a kezdeti gondok s nehézségeken átjutottunk. Ha bármiben tudunk segíteni akkor kérem jelezzék felém s a lehetőségekhez képest megpróbálunk mindent megtenni a kivitelezővel szemben is! Az elérhetőségeink megváltoztak.: Dúl István +36308578422, Kékesi Viktor +36308578418 s lett egy e-mail címünk is gondnoksag.dunaterasz@gmail.com
A mérők alapján kellene számlázniuk a fűttést, csak tesznek egy kis csavart a dologba! A mérő MWh-ba írja ki a fogyasztást, de Ők MJ-ba számlázzák ki a felhasznált mennyiséget! 1MWh= 3600MJ és 1 MJ = 2.3066 FT! Ez alapján ki lehet számolni a helyes összeget!
Nekem a számlára írt időintervallummal van gondom, és azzal, hogy mindent ráírnak csak a fontos (tulajdonost érintő) dolgokat nem igen részletezik!
Megkaptuk mi is a gázdíj elszámolást, amit így elsőre érdekesnek neveznék...
Rosszul sejtem, hogy a lakásonkénti fűtési díjat a hőmennyiség mérő által mutatott MWh érték alapján kellene kiszámolni? :))
Ennek ellenére az elszámoláson mindenféle dolog szerepel, csak az nem... :( és sajnos hasonló reményeket fűzök a közös költséghez is.
Ugyanezen Közös képviseletért amúgy nem kell a Ciprus Házig menni. Elég csak a Váci úton átmenni és a Madarász Házakban szintén megtalálhatóak egy sokadig cégnév alatt: In-Management Kft.
Nem mellékes dologként megemlíteném, hogy ott egy MWh díja kb. 16.000 Ft és a közös költség pedig 260 Ft/nm (állítólagos 24 órás őrző-védő szolgáltatással).
forum12,
cégnévvel sajnos nem tudok segíteni, mert már csak a telefonomban maradt meg: Kozma Ferenc 70-2365353
Sziasztok.Mi is megkaptuk,az első számlát,ami igen magas,telefonon érdeklődtem az illetékeseknél ,akik számomra ész érveket hoztak fel az első számlát illetően. Véleményem annyi ,hogy amint meglesz az első közgyűlés(1-2hónap) ezek a számlák tisztázva lesznek. Én optimistán állok hozzá,a pesszimizmusomat meg megnyugtatom,mindenféle hivatalos számla megőrzésével:) A Duna Teraszról a véleményem igen pozitív ,ami apró hiba volt azt orvosolták. A köztéri kukákat hiányolom egyedül,de remélem ez is csak idő kérdése.... Szép napot ;)
Nekünk megjött az első gázdíj elszámolás, ami elég gáz! Nem korrekt a papír és még az építető által használt dolgokat is a lakókra terhelnék. Korrekciót ígértek, majd meglátjuk mi lesz!
Amúgy megkérhetném Bob és Bobeket (ha jól emlékszem a névre), hogy a cég nevét legyen szíves megadni, ha lehetséges!? Köszi előre is!
Azt a társasházat ugyan In-City Management néven kezelik - ez a cég egy és ugyanaz mint a Premier Ház kft., ugyanaz a cím, ugyanaz az ügyvezető, ugyanazok a nevek, a telefonszámok, még az email címek is.
A Ciprus társasháznak is a G.B. Europa Kft. a fejlesztője.
Ami számomra kiderült a Ciprus ház fórumáról:
Másfél éve csinálják a közös képviselői feladatokat. A lakók elégedetlenek velük.
Ezért mindenkinek csak javasolni tudom, hogy olvassák el azt a fórumot is.