Egy esetben kivéve: ha erősen az AF-re kell hagyatkozni (illetve olyan környezet van, ahol az AF erősen küzd). Mert az bizony egy klasszissal jobb a 7D-nél.
Nekem sok jó képem vérzett el (pont jókor kaptam el a pillanatot, csak éppen az AF úgy döntött, hogy elmegy Kenyába nyaralni, és fél m-rel odébb állt be) a 40D erősen közepes AF rendszere miatt (és ugyanez az AF van az 50D-ben is).
Nem pontosan ez a helyzet, mert a 450d és az 50d között sokkal nagyobb a különbség, mint az 50d és a 7d között. De pl a képszerkesztés és téma meglátásában valóban mindegy, milyen gépe van az embernek.
Persze, jobb gép természetesen. De itt most csak azt mondtam, hogy kevés az a dolog, amit egy fotós arra tudna fogni, hogy zért nem fotózhatja meg, mert nem 7d-je, hanem csak 50d-je van. Vagy máshogyan magyarázva az eredeti gondolatot, azt mondom, hogy aki rendesen tud fotózni, attól nem lesznek rendre szarabb képei az 50d miatt, mint akkor, ha 7d-je van.
Nálam a kettő közül (50D és 7D) egyértelműen az utóbbi kerülne ki győztesen. Nem a felbontásbeli, hanem a működésbeli különbségek miatt (kereső, AF, feldolgozás stb).
Most épp nem néztem meg, hogy 50d-nek mekkora a használható érzékenysége, de, ha most vehetnék új vázat, akkor 50d lenne a kiválasztott. A fotós szintje meg a veendő váz nem nagyon áll összefüggésben. Nem hiszem, hogy 5d vagy 7d választása begatárolja, hogy na azt a jó megoldást nem lehet megcsinálni, mert nem 7d-m van, hanem 5d-m. A fullframe más kérdés, mert az más világ, ott ez a filozófia nem biztos, hogy működik.
Nem, nem az enyém... Igazából ha váltanék - aminek az idén nincs realitása -, nem biztos, hogy maradnék a három számjegynél - bár meg kell mondjam, nagyon tetszett a 6400-as ISO. A képeket meg majd megsasolom, milyenek lettek.
A 7D egyértelműen nem az én szintem, tök felesleges lenne, hasonlóképpen az FF-es vázakhoz... Ellenben lehet, h kölcsönkérem egy hétvégére ezt az 550-et, próbálgatni a saját üvegeimmel...
1., nagyon kell rá a grip, most tudom csak értékelni, hogy nekem van a 450-en 2., Vagy a Digic4 miatt ennyire jó az LCD-n megjelenő kép, vagy az LCD minősége nagyon jó. ( ellenben semmilyen védőfólia/üveg nem volt még rajta, ez is lehet a jó kép oka) 3., A fícsör, miszerint ISO 6400-ig lehet elmenni, rohadtul teccik.. kíváncsi leszek a minőségre, mert annyira új volt, hogy semmi nem volt beállítva rajta, az ISO zajszűrés sem. 4., a HD videót nem próbáltam 5., a kezelése kicsit más, de nem mondanám, hogy problémás..
A 2., 3., 5., 6. képen számít, hogy hol van a kép magasságához mérten a szemvonal. Mindegyiken alacsonyabban van, mint kéne. Nézzél tévén híradót. Ott mindig a helyes magasságban van a bemondó szemvonala a képen. Onnan frankón meg lehet tanulni.
Urak, megoldódni látszik a dolog. A nickem nem indapassos, ez az egyik (amit észben kell tartanom). Egyébként piros pont az Indapass-nak, belátható időn belül jelentkeztek, és ímélt váltottunk. Aztán átbogarásztam a gépem beállításait, pár dolgot igazítottam. És működik. Hogy melyiktől, nem tudom... Mindenesetre köszi mindenkinek a megerősítéseket és a segítő szándékot.
Az összes létező variációt kipróbáltam böngésző (IE, Opera), bejelentkezés, idő tekintetében; és nem tegnap kezdtem a szgéppel dolgozni... Ha visszakeresel a zárt topikban, (tán) szombat este bekapcsolódtam a beszélgetésbe - addig minden működött.
Ha nem indapass-os a bug, akkor lélekben kezdek készülni a format C-re... (jó vasam van, jó a nethozzáférésem de), más is akadozik a gépen. Nagyon köszi.
Most is megpróbáltam a nicket és a jelszót, az üzenet szerint már bent vagyok az indapass-szal. Ehhez képest most a hozzászóláshoz újra kér mindent... Írtam az indapassnak, hátha segítenek. Azért köszi a bíztatást:)
Ha kikapcsolom az obin az IS-t, akkor könnyebben megy és jobbak a svenkelős képek. Még a záridőt kell kitapasztalnom, és talán a nyár vége felé tudok mutatni egy-két jó képet.. :-)))
Abban biztos lehetsz, hogy ki nem zárt senki! Ma reggel nekem is el kellett küldenem a felhasználónevem és a jelszavamat egy párszor. Úgyhogy ez most nem júzer error szerintem. Majd megjavul magától.
A zárt topikhoz be kell jelentkezni, rendben van. Bejelentkezek és még sem tudom olvasni a topikot, jön az ismert üzenet a jogosultság hiányáról vagy az esetleges kizárásról. Újra bejelentkezek, mire a rendszer jelzi, hogy ezt már az indapasson megtettem. És továbbra sem tudom olvasni a topikot. Nincs ötletem. Most, hogy az új hozzászólás ablakot választottam, beírom a nickem és a jelszavam, elküldöm ezt a hozzászólást, utána minden rendben. És innét kezdve fogom látzni a zárt topikot is. - de mégsem ez a kóser.