Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Kedves Fórumozó, olvasó! Kérjük, hogy személyes adataid védelme érdekében emailcímed ne hozd nyilvánosságra a fórum topikban. Címed nyilvánossá teheted adatlapodon, ahol azok érik el, akiket érdekel. Kéréseiddel mindkettőtök érdekében lehetőleg közvetlen emailben fordulj beszélgetőtársadhoz. Szakmai társak és rajtuk keresztül kiegészítők keresése lehetséges. Kérjük, tartózkodjatok ebben a topicokban a kettős felhasználású eszközök átadásának nyilvános közlésétől. Köszönjük!
A Hawke Sidewinder 6,5-26x52 , milyen értéket képvisel (het) ! Valami régebbi gyártás lehet , nem találok erről a modellről semmi infót a neten ! Régen hol gyártották a Hawke-t ,( mert ezen nincs rajt hogy made in china felirat )
Element Optics 4-16x44 céltávcsővel van valakinek tapasztalata?
Nemrég vettem egy Vector Veyron 4-16x44 csövet, ami nem lenne rossz, de nekem túl kicsi a kilépő pupillája? Itt a fórumon is elég sok eladó van, talán épp ezért?
Tényleg van olyan puskám. Apámtól örököltem. Nem használom, szekrénypuska. Egy évben egyszer, újév napján viszem ki, apám emlékére, mert újév napján halt meg.
Tényleg csak egy mondat. Büszkén vállalom a "begypesedett, öreg vadász" titulust, mert én vadász vagyok, nem mészáros, aki éjjel, nappal mindenféle technikával gyilkolja a vadat.
Másrészt meg nem én égetem magam,hanem az olyan begyepesedett(öreg)vadászok akik nem hajlandóak haladni a fejlődéssel és úgy járnak mint a tegnap esti ÖREG kollégám!Ez ugyan olyan téma mint a légfegyver,nekik nem létezik csak a Slavia!
Úgy látom veled még sosem fordult elő, hogy ne lett volna igazad. Tudod mit, te csak vadàssz (már ha tényleg vadàszol) a magad módján. Ballisztikázz, csavargasd a parallax állítót. Mi meg többiek pár tízezren vadászunk tovább a magunk módján. Még ha te nem is hiszed el. Részemről ezzel be is fejeztem a témát.
Ki beszél csak az A4-es szálkeresztről? Elérhetőek a ballisztikus és a digitális (változtatható) szálkeresztes optikák, nyilván utóbbiak nem éppen olcsók, de van létjogosultságuk.
Aki 60 méterről nem tud biztosan célozni, az ne lőjön!
Két féle parallax hibajelenség létezik. Az egyik mikor a szálkereszt képe a fej mozgatásával mozog (betekintési hiba)
A másik amikor a céltárgy képe nem éles. Parallax-állítással rendelkező céltávcsöveknél a parallax hibajelenség egyben távmérésre (becslésre) is alkalmas.
Részletesebben:
A lényege a parallaxishibának az, hogy mivel a távcső egy több lencséből álló rendszer és a szálkereszt nem azon a lencsén van, mint amelyiken a szemünk által érzékelt kép keletkezik, ezért ha a kép nem teljesen éles és a szemünk közepe nem a távcső központi tengelyének közepén van, akkor a szálkereszt közepe valójában nem oda mutat, mint ahova be lett lőve, azaz ahova a találatot várnánk. Magyarán mellélövünk
Mostanában egyre több kis átmérőjű objektívlencsével szerelt céltávcsövet látok.
Meg tudjátok mondani, hogy ezeknek mi a létjogosultságuk? Azt gondoltam, hogy egy 24 mm-es objektívlencsén nagyon kevés fény jut át. Az árukon nem látszik, hogy azért gyártanák őket, mert olcsóbbak.
Vagy sokkal könnyebbek, mint egy 44-50 mm-es objektív?
Még annyit akartam csak lemaradt ! Hogy Tiszteljük már meg a vadat annyira és ne nézzük céltáblának , és ne lövöldözzünk rá 250+ méterekről , (akármilyen űberfasza fegyverünk és tácsövünk , megy csúcsszuper lökézségünk van) ! Nyilván van olyan pl az Alföldön mikor hosszút kell lőni , az része a vadászatnak De Én oda nem járok !