Nagy harc folyik a ktsgvetés körül, s a módosító indítványok esetében nagyon gyakran nincs frakcióegység, főleg nem szdsz-mszp egység, ott jönne jól, de ezt ők is tudják.
Mindenesetre kommunikációs szempontból sztem nagy hiba most, egy siekertelen választásnál elsöprő győzelemről beszélni, ahelyett, hogy a választóikat felráznák kicsit.
Ere az időközire csak a politikai mazochisták mentek el. Nem vagyok pécsi, de ha ottani lakos lennék, én se mentem volna el. Minek? Szép volt az idő, a Mecsek a közelben ... Amúgy meg a 2010-es költségvetést akkor is elfogadják, ha bármely oldali képviselő kapta volna meg az 50,00000001% többségét. Az új képviselőn semmi se múlna. Max a szájkarate tárgyává válhat.
Csak azért jegyeztem meg, mert ilyen részvételi aránynál elsöprő győzelemről beszélni enyhén szólva komikus.
Állandóan olvasni a hivatkozásokat arra, milyen nagy tömegek állnak a fidesz mögött, ez a választási eredmény semmiképp nem igazolja ennek az elszánt tömegnek a létét. Igaz, az aktivista hálózat felkészítése még most folyik....
Ha figyelmesen olvasod, én valami olyasmit írtam, hogy "tisztességes baloldali jelölt". Ebben implicite, kimondatlanul az van, hogy a mostani baloldali jelölt nem felel meg a pécsieknek. Viszont Orbán sem, és a Jobbik sem. Ezzel szembe kell nézni.