A Robert J. Sawyer regénye alapján készült sorozatban a világon mindenki elájul 2 perc 17 másodpercre, hogy hat hónappal előre belepillantsanak a jövőbe, legyen az személyes vagy globális jövő. (Az ABC 4 évadra tervezi.)
Tényleg furcsa.... én sem sok pozitív véleményt olvastam eddig Mark Benfordról. Biztos azok szavaztak rá, akik nem nézik, és csak ráklikkeltek az elsőre, vagy egyedül a főszereplő neve csengett nekik ismerősen :)
Nekem amúgy nincs vele bajom, gyorsan megszerettem minden szereplőt... Bár a listából másokat választottam volna: pl. Wedeck, aki nem túl sokat szerepel, de a szövege és a hanglejtése az nagyon jó. "Find Dyson Frost..... yesterday."
Nagyon gyenge ez a sorozat. Mindent elmond róla, hogy a részek számozása körüli mizéria miatt, véletlenül két rész kimaradt úgy néztem tovább, és még csak fel sem tűnt, simán értettem mindent. :) Néhány dolog ugyan furcsa volt, de hát ez a Flash Forward, itt bármi megtörténhet.
Például, hogy hirtelen ugrunk vagy 3 hónapot és mindjárt Demetri halálánál vagyunk. Akiről mindenki tudja, hogy pár nap múlva meghal, ennek ellenére tök egyedül készülődik az esküvőjére, a társai meg az órájukat figyelve várják őt. Vagy, hogy az (egyik) FBI-os tégla lemészárolja a fél irodát, de este már vigyorogva mennek haza a többiek. Majd a kihallgatásával várnak néhány hónapot, de mire nekikezdenének, jön néhány komor arcú öltönyös és elviszi tőlük. És még sorolhatnám. A szakállas fazon szála borzalmasan szar volt, most talán felcsillant egy kis remény. Viszont az egész sorozat legnagyobb negatívuma a főszereplő személye. Borzalmas.
Mindezek ellenére természetesen nézem továbbra is. :)
Olivia tries to get Charlie to reveal her flashforward. Bryce talks to Nicole about his cancer. Demetri, Janis, Simon, and Vogel go to Somalia to investigate the tower Simon created and discover a person who was a part of the '91 blackout.
Hm. Most meg én vagyok meglőve. Hányadik rész volt a szomáliai? Az AXN-en hétfőn láttam, de az angol letöltésekben nem találom. Induljunk ki abból, hogy az újrakezdés dupla része a 11 és 12. rész volt. Ehhez képest mikor jutnak el Red Panda álcával Szomáliába?
Hálás lennék, ha valaki megírná, hogy az 1. résztől kezdve melyik rész mikor ment az AXN-en, azaz melyik nap. Felvettem egy csomó részt, de ha jól értem, kétszer is leadták az első tízet, és nem tudom, melyik melyik, azaz milyen sorrendben nézzem.
Nekem tök bejön ez a sorozat, csak nem akarom, hogy úgy járjon, mit egy csomó másik, hogy nyújtják mint a rétestésztát. Bár még szívesen elnézehetem egy ideig...
Na de hogy a fórum témájáról is beszéljünk: hatalmas volt a FlashForward mostani része is. Tényleg nem értem, mi kell azoknak, akiknek ez sem jó (és nem, továbbra sem kezdek el spartacust nézni..). Ahogy remélhető volt, összeért a jerichos (vagy ahogy sokan szeretik mondani: Szakáll-os) szál is a fő vonallal, s lám előbb-utóbb csak kiderült, hogy azt sem véletlenül, minden ok nélkül írták meg a készítők.
Volt ismét pár nagy jelenet, habár kétségtelen, hogy jobban is kidolgozhatták volna őket. Nekem a sorozattal az egyetlen bajom (ez sem mindennapi), hogy túl pörgős, sokszor (mindig?) túl sok mindent akarnak belezsúfolni egy részbe, állandóan történik valami, s még azt sem lehet nyugodtan végignézni, hogy a kislány milyen szépen körhintázik, mert tuti, hogy akkor is meg fog jelenni egy furcsán figyelő, gyanús alak a háttérben. :) Bár kétségtelen, az eseménytelen vidámparki jelenetek még kevesebb nézőt vonzanának (vagy inkább többet taszítanának). És hát ha (kvázi) realtime--ban akarják mutatni az eseményeket, akkor kapkodniuk is kell, hogy beletegyenek egy heti nyomozást, lövöldözést, kihallgatást, leütést, körhintázást 40 percbe.
De a lényeg: jövő héten március 15. :)
Van még, aki hozzá tud szólni, de úgy, hogy közben követi is az eseményeket? (anélkül nem nehéz)