Keresés

Részletes keresés

Callie Creative Commons License 2009.09.01 0 0 427
Szóval hogy vannak "rendben" azok a határok, amikor Erdély hipp-hopp egy olyan államhoz került, amihez soha nem tartozott?
Előzmény: balimba (423)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.01 0 0 426
Mi ez a jövő idő?
Előzmény: balimba (423)
Kecske Mét Creative Commons License 2009.09.01 0 0 425
Folyamatosan kevergeted a reálpolitikai helyzeteket és a formális jogi helyzettel. A kevergetés alatt azt értem, hogy nem következetesen. Azaz persze hogy következetesen. Mindíg azt az érvrendszert veszed elő, amelyik a te prekoncepciódat támasztja alá.

Formál jogilag a két állam egyenrangú volt. Kb. úgy, mint a családban a férj és a feleség. De most befejezem, mert itt a feleség. :-)
Előzmény: balimba (420)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.01 0 0 424

Hiába erőlködsz, be kell érned egy bocsánatkéréssel.

Előzmény: balimba (422)
balimba Creative Commons License 2009.09.01 0 0 423

én nem nehezményezem, hogy csalás történt

Akkor ugye nem baj, ha majd csal az MSZP is? :-)

Előzmény: Kecske Mét (421)
balimba Creative Commons License 2009.09.01 0 0 422

A soproniak Magyarország mellett döntöttek. Az eseménynek 1922-ben emléktörvény állított emléket, ekkortól hívják „A leghűségesebb város”-nak (Civitas fidelissima). A döntés napja, december 14-e Sopron ünnepe. (A szavazás tisztasága máig történelmi viták tárgya.)

Wikipedia

Előzmény: Törölt nick (412)
Kecske Mét Creative Commons License 2009.09.01 0 0 421
Ez sajnálatos. De ez független attól, hogy a népszavazáson történt-e csalás. (Még mielött félreértenéd, én nem nehezményezem, hogy csalás történt. Inkább azt, hogy erre nem kaptunk máshol is lehetőséget. )
Előzmény: Törölt nick (418)
balimba Creative Commons License 2009.09.01 0 0 420

Ez terelés. Erdély a monarchiához tartozott.

"A kiegyezés nem biztosította teljesen Magyarország függetlenségét Ausztriától, de reális kompromisszumot jelentett."

"A kiegyezés egyértelmű következménye a viszonylagos belpolitikai önállóság mellett egy viszonylag békés 50 év."

... meg hát a a császárunk is mintha osztrák lett volna.

Tehát Erdély nem Magyarországhoz tartozott hanem, a monarchiához, ahol az osztrákok volt a főnökök.

"Ugye elefánt, jót dübörgünk?" - szólt a kisegér.

Előzmény: Tamerlán (414)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.01 0 0 419

Aszittem, csak abból fog kiderülni a népirtásra való hajlamom, hogy ugyanúgy heteró vagyok, mint az említettek.

Előzmény: balimba (416)
Callie Creative Commons License 2009.09.01 0 0 417
A Szájer Józsi? Nahát....
Előzmény: balimba (411)
balimba Creative Commons License 2009.09.01 0 0 416

úgy szerinted kivel értek egyet?

A népírtással. Ez a "csak Sztálin írtott népet"-re való "na de Hitler is" - megjegyzésben van egy hallgatólagos egyetértés a népírtással. 

Előzmény: Törölt nick (399)
Kecske Mét Creative Commons License 2009.09.01 0 0 415
Miért? Megverték?
Előzmény: Törölt nick (413)
Tamerlán Creative Commons License 2009.09.01 0 0 414
balimba,

hiába örülsz,
mert a franc se igazolt téged.

A kiegyezés közjogi szabályozásának (1867:XII. tc) kiindulópontja,
hogy KÉT SZUVERÉN állam kapcsolatáról van szó.
A két társország - a Magyar Királyság és az Osztrák Császárság -

(most koncsentírozz, balimba, de baromi erősen ám!)

"együtt úgy tekintessenek, mint két külön s teljesen egyenjogú fél (...) A két fél között a közös ügyek kezelésére nézve mellőzhetetlen feltétel a teljes paritás."

Na, a két egyenjogú fél egyikének,
a Magyar Királyságnak része volt Erdély 1867-1920 között.

És mindez
-gyakorlatilag
és
- Mohács után,
ugyebár.

Már mondtam, hogy hiányosak az ismereteid...
(:-(((
Előzmény: balimba (379)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.01 0 0 412
Utólag is elnézést kérek érte.
Előzmény: balimba (411)
balimba Creative Commons License 2009.09.01 0 0 411
Sajnos a soproni szavazás csalás volt.
Előzmény: Törölt nick (400)
mociga Creative Commons License 2009.09.01 0 0 410
Pozsony nem is került sem az I. sem a II. Bécsi döntést követően vissza. A Nemetországhoz csatolt Asztria és Csehország hármashatárán belül maradt. Az indok az volt, hogy Pozsonyban kb. (csak az arányok érdekesek és nem a pontos számok) 30% németajkú lakosság élt még abban az időben 40-50 magyar és 20 szlovák. Ilyen ez a nacionalizmus onnan-ide, és olyan volt innen-oda. Szeintem ne trianonkodjunk és ne re - vízionáljunk különben itten egy történelmi Magyarországot, mert mára már nem sok jogalapja van semmiféle visszacsatolásnak. Ma azon kell gondolkozni, hogy a kinyíló EU határokon át, hogyan lehet kultúrális, önkormányzati, önrendelkezési jogokat biztosítani a magyarok lakta régióknak, és hogyan lehet az anyaországnak ezekkel átíveló, mindegy milyen (kultúrális és gazdasági) kapcsolat hidakat újraépíteni. Nem más nemzetek ellenében, hanem pont értük és velük együtt közös szándékból. Ehhez sokat kéne itt még változni a szemléletnek, s pont emiatt a trianonátok miatt. Ők félnek a revíziótól. Még mindig. Pedig nem kéne nekik. Eküszöm nem. Viszont egy visegrádi együttműködésszerű új közép-európai központú  kezdeményezés nem jönne ennek a nagyrégiónak rosszul, még részben az EU-n belül is. (Szlovák-Cseh-Osztrák-Szlovén-Horváth-Román-Lengyel-Ukán- Magyar - nagy dolgokat lehetne véghezvinni itt együtt, ezeknek a népeknek)
Előzmény: balimba (393)
Callie Creative Commons License 2009.09.01 0 0 409

Mr. Mason felhívná a figyelmet a vád érvelésének alapvető logikátlanságára - a határok "rendben vannak", mivel Erdély már régóta nem a Magyar Királyság része, mondá B.A. Limba kirendelt ügyész úr.

De nem csak az a baj a határokkal, hogy nem a magyaron belül van Erdély, hanem az, hogy a románon belül van. Igy az ügyész logikáját folytatva mégse lehetnek "rendben".

Előzmény: balimba (407)
Callie Creative Commons License 2009.09.01 0 0 408

Én azért,mert gőzöm sincs,hogy alakulhat ki bárki fejében az,hogy a melegvonulást és a gárdavonulást összemossa?!

Ha a gárdistákban volna kreativitás, meghirdetnék a Meleg Magyar Gárda felvonulását a NépköztAndrássy úton.

Sokan bajban lennének, mit kezdjenek vele, a rendőrség se tilthatná be olyan könnyen, hiszen jönne a 13 okos nagykövetség, sőt, még Whoopi Goldberg is összehúzná a szemöldökét.

Előzmény: Törölt nick (250)
balimba Creative Commons License 2009.09.01 0 0 407

És a Román Királysághoz?

A kérdés érdektelen, elégtelen és nem a tárgyra vonatkozik - mondaná Perry Mason. (vagy valami hasonlót)

Ki beszélt itt Román Királyságról?

Ugye, ugye, aki nem figyel....

Előzmény: Callie (404)
Bendegoose Creative Commons License 2009.09.01 0 0 406

Azoknak, akik nem beszélnek jól angolul, egy kis segítség:

Háj, ájm Vupi Goldberg vagyok, még sosenem voltam Magyarorszgában, de tudom, hogy a fővárosa csudaszép, úgyhívják Bukarest. A Szajna egyik oldalán terül el Bukares és a másik oldalán T.

Tudom, hogy ti magyarok vagytok, egy szimpatikus szláv nép, és én most megmondom nektek itten a tutfrankót, igaz, nem az anyanyelveteken, a francián, mert tudom, hogy Európában mindenki franciául beszél, hanem a saját anyanyelvemen, szóval a tutifrankó az az, hogy én is vonulnék szívesen a géjprájdon, mert az nagyon trendi lelkileg, de nem vonulok, mert ti a nyereg alatt puhítjátok a sajtot, és az gusztustalan.

De a vonagló férfitestek nem gusztustalanok, azok arra valóak, hogy együtt vonagoljanak fel s alá, hogy mindenki láthassa, és, hogy a többséget megbotránkoztassa.

Mert hogy jönnek ők azok, hogy más a véleményük mint az enyém vagy a Hajós Andrásé vagy a padödőé.

És szerintem a homoszekszualitás tök jó, bár gyakorlati tapasztalatom nem volt, mert nincs a Földön sem nő, sem férfi, aki akár egy ujjal is hozzámnyúlna, de valszeg a padödőhöz sem.

Törölt nick Creative Commons License 2009.09.01 0 0 405

Ettől függetlenül az első mindenképpen a második meg tulajdonképpen hivatalos diplomáciai rendezések voltak, jogilag semmivel sem gyengébb alapúak mint a világháborúkat lezáró békék.

Evvan, tökmindegy hogy Hitler kellett hozzá.

Előzmény: Törölt nick (402)
Callie Creative Commons License 2009.09.01 0 0 404

Erdély más tészta, Erdély Mohács óta gyakorlatilag nem tartozott a Magyar Királysághoz.

És a Román Királysághoz?

Ugye, nem kéne baromságokat írogatni?

Előzmény: balimba (335)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.01 0 0 402
Vitatták, de nem sokat tehettek ellene akkor.
Előzmény: Törölt nick (401)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.01 0 0 400

Aztán Sopronnak miért?

(Tekintve, hogy pünt Sopron esetében népszavazás döntött)

Törölt nick Creative Commons License 2009.09.01 0 0 399

Na talán így.

Ha azt állítom, hogy nem csak Sztálin nevéhez fűződik népirtás, és mondjuk belinkelek néhány esetet a náci németország idejéből, úgy szerinted kivel értek egyet?

a.) Hitlerrel.

b.) Sztálinnal.

c.) Egyikkel sem, mert nem ez volt a kérdés.

Előzmény: balimba (389)
orpheline Creative Commons License 2009.09.01 0 0 398

Talán merő véletlen, hogy ezen a napon játszunk a Svéd válogatottal fontos meccset???

be kellene tiltani a mérkőzést is a buzik miatt...... nehogymá piros-fehér-zöld zászlós szurkolókkal találkozzanak....:(

Előzmény: Törölt nick (388)
Kecske Mét Creative Commons License 2009.09.01 0 0 397
Igen. De itt a vesztesek osztozkodtak. Ez nem érdekelte a nagyhatalmakat. A népszavazásra másutt még lehetőség sem volt.
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.01 0 0 394
Erdély önállóságáról lehet elmélkedni, de az erdélyiek Magyarországhoz akartak csatlakozni, Parcium pedig magyar volt, mint ahogy Bácska, Felvidék, Kárpátalja nagy része is. Az igazságos, nemzeti önrendelkezést figyelembe vevő határ, a mainál jóval nagyobb, a korábbinál viszont kisebb Magyarországot eredményezett volna.
Előzmény: balimba (386)
balimba Creative Commons License 2009.09.01 0 0 393

Eszerint Pozsonynak Ausztiához kellene tartoznia. :-)))

akár... És Sopronnak is.

Előzmény: Kecske Mét (381)
marmota Creative Commons License 2009.09.01 0 0 392

Írásaid alapján köztük vagy te is. De ha sokat jársz ide, majd csak ragad rád vmi...:-)

Előzmény: balimba (386)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!