Halihó! Dettó ugyanez a probléma. Én is a múlt héten vettem egy Asus K50IN laptopot. Ugyanígy telepítés közben is folyamatosan 6-7Hz-el villog. Amikor betölt a rendszer akkor is ugyanez. Megnéztem szoftverrel, a vincseszter használata 0% amikor üresben van és nem csinálok semmit rajta, tehát nem dolgozik a vinya. Először egy sufnis XP-t toltam rá arra is gyanakodtam, jó akkor uccuneki rakjuk rá az eredetit. Jó ezzel sem lettem előrébb, változatlanul indexelt. Kiszedtem az aksit, és csak hálózatról, levettem hálózatról, csak aksiról, aksit töltve hálózatról... mindig ugyan az volt az eredmény. Biosban szinte semmit nem lehet állítani, na én ezt a sok semmit mind végigpróbáltam, az eredmény meglepő módon szintén semmi lett, tehát még mindig dolgozik a kis ledünk. Most jutottam el arra a szintre, hogy levonjak egy következtetést: vagy széria "hiba" és ez ilyen (ami nem túl normális), vagy valamit akar nekünk jelezni a kis okos led, csak mi nem jövünk rá, ám a gépkönyvben meg sehol nincs dekódoló az üzenetéhez. Lehetne még biost frissíteni, de mivel vadi új gépről lévén szó kételkedem benne. Megeshet az is, hogy a SATA vezérlésnél bahtak el valamit, sajnos meghalt a tudományom. Ha valaki tud valami okosat ehhez hozzáfűzni akkor azt örömmel venném/vennénk, mert úgy látom már velem is bővült az érthetetlenek tábora. Üdv
1. kérdés: Mi lehet az oka a flash videók megállásának teljes képernyő módban? 2. kérdés: csak nálam áll meg pár perc után a flash video?
Minden default, VLC mplayer, XP sp3....
jaja, és néha a Skype videó ablak is megáll....kicsit bosszantó a hiba.
( csak a fontos driverek ( asus oldalról ), és szoftverek vannak telepítve, a legutolsó BIOS-szal ) A sok buta asus progi kimarad, csak a RAM-ot zabálják.
Fórumokon próbáltam utánanézni, nem talátam ilyen hibát.
Mindenkinek, akit illet: letölthető az Asustól a komplett Windows 7 driver csomag (support.asus.com). Megszüntet minden problémát, úgyhogy érdemes feltenni. A BIOS upgrade-del érdemes kezdeni, de figyelj rá, hogy 100%-ra feltöltött akkumulátorral állj neki, mert ha BIOS upgrade közben elmegy a delej, viheted a gyári szervizbe!
Kösz a választ, sajnos kénytelen vagyok törödni a problémával, mert nem fejeződik be a telepités, az utolsó pillanatban mindent töröl. Igy viszont nem tudom használni a nyomtatót.
Sajnos azt nem tudom, hogy BIOS-t hogy kell frissiteni.
Ahogy írja is, ez egy figyelmeztetés, a telepítés folytatható, ne törődj vele. Éppen arra gyanakszom, hogy túl új a processzora a gépednek, s a telepítő még nem ismeri. Vagy a BIOS. Ez utóbbi esetben a BIOS frissítés segíthet, már feltéve, hogy érdemes a problémával foglalkozni.
Kérlek benneteket, ha valaki tud segitsen, vagy adjon tanácsot.
Kaptam egy majdnem új HPDeskJet 5740 tipusú nyomtatót, ami egy másik gépen tökéletesen müködött. A HP oldaláról leakartam tölteni a drivert, ami el is indult, de a telepités utolsó fázisában a "Visszaállitás" közben megállt és nem sikerült befejezni.
Az alábbi üzenetet irta a telepitő:
A számitógép megfelel a termék telepítéséhez szükséges minimális követelményeknek,
azonban egy, vagy több tulajdonsága nem az optimális teljesítményhez szükséges
ajánlott szinten van.
A számítógép processzora nem felel meg javasolt rendszerfeltételeknek. Ez csak egy figyelmeztetés. A telepítést folytathatja.
A jelenlegi becsült sebesség: 1791 MHz
Minimális sebesség: 233 MHz
Javasolt sebesség: 500 MHz
Jelenlegi processzor: Intel Pentium Celeron
Minimális processzor: Pentium II, Pentium II Celeron, Itanium, K6, Transmeta 5400 vagy gyorsabb.
Javasolt processzor: Pentium 4, Athlon, Transmeta 5800 vagy gyorsabb.
A legjobb teljesítmény eléréséhez javasoljuk, hogy a terméket olyan számítógépre telepítse, amely a javasolt feltételeknek megfelelő (vagy gyorsabb) processzorral rendelkezik
Azt nem értem, hogy az én gépem processzora 1800 MHz-es, a másik gépé, amelyen müködött a nyomtató, tehát a driver is le volt töltve, csak 900 MHz.
Akkor passz. Nekem nagy ritkán rezdül meg a HDD LED-em. Ami eszembe jutott, leírtam. Ha PIO lenne a HDD elérés, az okozhatna lassú átvitelt, így hosszabb hozzáférést, de írtad, hogy közvetlen memória hozzáférés, azaz DMA van. A töredezett filerendszer a sok seek-elés miatt okozhatja, esetleg a nagyon megtelt filerendszer, mert a "lyukakba" kell írnia. A kevés memória miatt swap-elhetne sokat. És szóba jöhetne valamilyen kártékony kód, keylogger, ami logokat ír. Vagy valami, ami e-mailcímeket keres. De azt írod, ezek mind rendben vannak. Ennyi volt, ami eszembe jutott. Netán lassú HDD? Alacsony fordulatú, nagyon környezetbarát, kis figyasztású? De szerintem azt sem vennéd észre.
Ráengedtem az avastot, de nem talált semmit... Nekem igazából munkához kell a gép, sokat használok excel, accest, illetve SAP klienst, ezért nem biztos, hogy jó lenne a linux. Bár tudom, hogy van java-s sapgui, ami gondolom elmenne linux alatt, meg valami virtuális gépen lehetne windows-t futtatni...
Szia! 4 napos a gép, és winfoson, és az office-on kívül, még nem telepítettem rá semmit (na jó, a gyártói oladlról lehúzott frissített drivereket, skype-t, winamp-ot), ettől még nagyon nem lehet töredezett a file rendszer. 4 napos a gép amúgy.
Ha sok RAM-od van, akkor gondolom, semmi oka swap-elni. Lehet mondjuk egy kártékony kód? Esetleg nagyon töredezett filerendszer miatt kell állandóan más-más cilinderre pozícionálnia a HDD fejnek?
4GB Ram, ebből 512Mb VRAm. Ha nem fut semmi, csak a Windows, akkor is teker veszettül. Néztem a task list-et, semmi feltűnőt nem találtam benne. De már amikor telepítettem a windows-t, akkor is ezt csinálta.
Még egy olyan kérdésem lenne, ugyanerre a gépre vonatkozóan, hogy az mitől lehet hogy az Fn gombbal működő hangszóró hangosítás, halkítás, némítás nem működik, de pl a számológép meg a net és a képernyő sötétítés is jó. Ennek is kéne valami másik progi ???
A héten vettem egy Asus K50IN-t. Az a prolémám, hogy állandóan azt jelzi, hogy teker a winchester (villog folyamatosan a visszajelző led). Ez normális?
Hali! Nekem olyan kérdésem lenne, hogy az asus k50ab-ben található kamera képét milyen progival lehetne megnézni? Msn-hez használtam már, ott jó, bár elsőre fejtetőn mutatta a képet.... Lehet ezzel is képeket készíteni, úgy mint egy sima usb-s webkammal ?
Mivel elolvastam a fórumot, ezért megóvtatok egy tartós hajtépéstől XP telepítéssel kapcsolatban, azonban mégis akadt egy problémám. "A Windows nem tudta betölteni a(z) Battery telepítőprogramját...." Pedig minden drivert és hotfix-t letöltöttem és telepítettem az Asus oldaláról (a BIOS-sokat kivéve). Meg is van minden, egyedül az Elemek kérdőjeles az Eszközkezelőben. SP3-t tettem fel és az összes hotfix-re, amit elindítottam, azt mondta, hogy nem szükséges újítani. Még erre is: "Battery Power HOTFIX Utility"!
Ilyenkor mi van?
Ja és a "KB_filter Driver"-t nem tudtam telepíteni, mert az nem XP-s, hanem Vista-s.
Biosban ugye lehet állítani dpu-ra és power express modra,és mikor power expressen van ugye kevesebbet fogyaszt,nos amikor ezen opcion van akkor a billentyűzet alól folyamatos halk sipolás jön ki, és ez nagyon zavaró egy idő után, mit tudnék tenni hogy ne legyen ez !!
Próbáld érthetően leírni a problémádat. Nincs a mondatnak alanya. Mi ad ki hangot? Mi az, hogy vga váltás? Milyen konfigurációt használsz? Hardware, operációs rendszer...
vga váltásnál a (gyengébb videokártyára), folyamatosan olyan hangot ad ki mindha dolgozna, mitől lehet ez mert elég idegesítő halk sipolas van? lehet hogy más driver kell hozzá?
Érdekes, nekem a Win7 RC van fönn, a két videokártya között nem tud váltani, de ez legyen a legnagyobb gondom. Futtat mindent, ami nekem kell, úgyhogy marad.